قصه پر غصه بی توجهی مسوولان ایلامی تا جایی رسیده که اخیرا تنها شرکت تولید کننده ادوات با کیفیت کشاورزی در ایلام نیز به دلیل عدم ارائه تسهیلات و عدم همکاری مسوولان به تعطیلی کشانده شده است.
به گزارش گروه دیگر رسانه های خبرگزاری دانشجو، عدم حمایت مسوولان استانی از تولیدات کالاهای داخلی، سبب به وجود آمدن مشکلات بسیار برای تولیدکنندگان این عرصه شده است به طوری که بسیاری از واحدهای تولیدی تعطیل و یا در آستانه تعطیلی قرار دارند.
در وضعیت کنونی که تحریمهای اقتصادی بر کشور جولان میدهد، تنها راه برون رفت از مشکلات کنونی، حمایت از کالای ایرانی و تولید داخلی است که بیتوجهی به این امر از جانب مسووبینن و حتی بعضا مردم، ضربههای مهلکی را به اقتصاد و تولید این استان وارد کرده است.
تنها شرکت تولید کننده تمامی ادوات کشاورزی و همچنین اختراع کننده چندین ادوات جهت مکانیزه کردن کار کشاورزی در استان ایلام واقع در روستای پتک دیناروند (بخش موسیان) یکی از شرکتهای تولیدکننده داخلی است که به دلیل عدم حمایت مسوولان در آستانه تعطیلی قرار دارد.
محمد حربی زاده مدیر شرکت تولید کننده ماشین آلات و ادوات کشاورزی کشت گستر دینارکوه در این راستا میگوید: سال ۸۷ این شرکت به طور رسمی تولید وسایل کشاورزی را آغاز کرد، آن زمان ازطریق صنایع معادن و بانک تجارت قرار شد ۳۱۴ میلیون تومان تسهیلات جهت تکمیل زیرساختها به این مکان تولیدی اختصاص یابد که از این رقم فقط ۱۸۱ میلیون تومان جذب شد.
وی افزود: در ابتدای کار، خرید تولیدات ماشین آلات و ادوات کشاورزی با استقبال بسیاری از مشتریان استان همراه بود، کار از اوایل رونق داشت، ولی متاسفانه به علت خشکسالیهای پی در پی و خسارات زیادی که به کشاورزان وارد شد، خرید ادوات توسط کشاورزان کم کم با رکود فروش مواجه شدم.
بی تفاوتی مدیران ستاد تسهیل برای راه اندازی مجدد این شرکت
مدیر شرکت تولید کننده ماشین آلات و ادوات کشاورزی کشت گستر دینارکوه، تصریح کرد: در این مدت که با مشکل تولید همراه بودم، بارها و بارها به سرپرستی بانک تجارت استان و دیگر بانکها، استانداری، دفتر رئیس جمهور و حتی ستاد تسهیل استان و… مراجعه کردم، اما هیچ نتیجهای حاصل نشد.
حکم جلب من صادر شده است!
حربی زاده، ادامه داد: این موضوعات سبب شد از تسهیلاتی که دریافت کردم، فقط ۶۰ میلیون پرداخت شود که این میزان هم اکنون به ۶۵۰ میلیون تومان افزایش یافته است و حکم جلب من نیز صادر شده است، هم اکنون نیز توان پرداخت تسهیلات راهم ندارم.
بیکاری بیش از ۳۰ کارگر با تعطیلی این مکان تولیدی
مدیر تنها شرکت تولید کننده ماشین آلات و ادوات کشاورزی ایلام، بیان کرد: با توجه به علاقه و مهارت لازم جهت تولید ادوات کشاورزی که در خود دیدم همچنین به علت محروم بودن منطقه و در دسترس نبودن امکانات برای کشاورزان این شغل را انتخاب کردم.
وی خاطرنشان کرد: کارگاه تولید ادوات که تنها تولید کننده ادوات کشاورزی با تاییدیه سازمان استاندارد در ایلام و همچنین در استانهای همجوار است، روزی با ۱۵ نفر استاد کار و ۱۵ نفر مونتاژ کار به صورت مستقیم مشغول فعالیت بود؛ هم اکنون به علت فشار بیش از حد بانک با سود بسیار ۱۵ نفر از کارگران بیکار و خانه نشین شدهاند و مابقی نیز در حال بیکار شدن هستند.
حربی زاده بیان داشت: با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر حمایت از تولید ملی و اقتصاد مقاومتی، کارگاه مربوطه تاکنون از هیچگونه حمایتی از سوی مسوولان برخوردار نشده است.
وی تاکید کرد: حمایت قاطعانه مسولان از تولیدکنندگان بسیاری از مشکلات اقتصادی را رفع و موجب رشد و شکوفایی اقتصادی این استان میشود، این موضوع بدیهی است و یک کودک ۵ ساله نیز این موضوع را میداند، آیا مسوولین استان از این موضوع شفاف نیز غافلاند؟!
سنگ اندازیهای بانکها برای دریافت تسهیلات
وی یاد آور شد: سود بانکی بالا، نداشتن وثیقه لازم جهت دریافت وام، ایرادات و سنگ اندازیهای بانک جهت دریافت تسهیلات از حمله مشکلات حوزههای تولیدی تعطیل برای احیا شدن است.
حربی زاده ادامه داد: در حال حاضر باید اصل وام و سود اولیه برای رفع مشکلاتم را پرداخت کنم و با جیب خالی در نهایت راهی زندان میشوم.