به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، جمشید نورشرق درباره اینکه مدیران فدراسیون فوتبال به ندرت مصاحبه میکنند، اظهار داشت: ساز و کاری در فدراسیون وجود دارد که طبق آن، هر کسی که میخواهد با مسئولان فدراسیون فوتبال مصاحبه کند، باید با روابط عمومی فدراسیون هماهنگ کند.
وی درباره نشست روز گذشته (یکشنبه) مدیران عامل باشگاههای بدهکار در فدراسیون فوتبال گفت: باشگاهها وضعیت مالی مناسبی ندارند و اغلب باشگاههای ما بدهی انباشته قابل توجهی دارند. باشگاههایی که امتیاز آنها منتقل شده، بدهیهای خود را تسویه نکردند و این بدهی بدون تعیین تکلیف، منتقل شده است. یک سال پیش که ریاست کمیته وضعیت فدراسیون را بر عهده گرفتم، تمام همّ و غمّ خود را گذاشتیم که بدهی باشگاهها را با شیب ملایمی سر و سامان دهیم.
رئیس کمیته وضعیت فدراسیون که با برنامه «تهران ورزشی» رادیو تهران گفتوگو میکرد: با اشاره به افزایش شکایتها تصریح کرد: مقدار زیادی از بدهیها تعیین تکلیف شده، اما این بدهیها رشد بیشتری نسبت به پروندههای حل شده دارند. اگر اراده جمعی جدی بر تعیین تکلیف بدهیها نباشد، با وضعیت دشواری مواجه خواهیم بود. میخواهیم مسیر هزینهکرد باشگاهها را به حداقل برسانیم و تمام تلاش خود را برای پاک کردن مطالبات گذشته میکنیم.
نورشرق با اشاره به فراموشی بدهیهای باشگاه توسط مدیران تازهوارد خاطرنشان کرد: وقتی مدیران در باشگاهی منصوب میشوند، نباید بدهیها را گردن مدیران قبلی بیندازند یا کارشان را توجیه کنند. حتماً مدیران جدید، سمت خود را با اطلاع کامل پذیرفته و راه حلهایی در ذهن دارند. اگر اولویت مسئولان بر حل مشکلات مالی نباشد، وضعیت نگرانکننده است و فوتبال ما شرایط خوشایندی نخواهد داشت. یکی از دغدغههای ما در فدراسیون، آرای مختلفی است که فیفا یا CAS علیه ما صادر میکنند.
وی در ادامه افزود: اگر به کسی بگویند مدیریت فلان باشگاه را به تو میدهیم، انسان متعارف یکی دو هفته اسناد مالی را مطالعه میکند و سپس آن مسئولیت را میپذیرد. من پیش از حضور در کمیته وضعیت، ابتدا آمار گرفتم. فرض بر این است که مسئولیتی را با آگاهی بپذیریم. ما حق نداریم تصمیمی بدون چشمانداز بگیریم که و فقط برای خودمان راهگشا باشد و باشگاه را با بدهی روبهرو کند.
«چرا قراردادی با بازیکنان یا مربیانی میبندید که هیچ تناسبی با توان مالی و بودجه شما ندارد و میدانید که منجر به شکایت میشود؟»، رئیس کمیته وضعیت ضمن بیان این جمله خاطرنشان کرد: مسئولیت حقوقی مدیران برابر شخص حقوقی باید مورد توجه قرار بگیرد و تبعات مسئولیت برای مدیران تبیین شود تا مسئولانی که باعث خسارت به باشگاه میشوند، آن را جبران کنند و جلوی این تصمیمات گرفته میشود.
نورشرق درباره اقدام کمیته وضعیت برای حل این مشکلات بیان کرد: گفتیم تعهدی برای باشگاهها در نظر بگیریم و براساس بودجه باشگاه با بازیکنان قرارداد ببندیم. در این شرایط، مبلغ قرارداد بازیکنان واقعی میشود و کسی رقمی در نظر نمیگیرد که چند باشگاه از عهده آن برنیایند. پول این بازیکنان همان مثال «کی داده و کی گرفته» است و مسئولان باشگاهها این ارقام را پرداخت نمیکنند.
وی با اشاره به ساختار باشگاهها اظهار داشت: باشگاهها در قالب شرکت اداره میشوند و قانون تجارت میگوید هیئت مدیره پس از انتخاب توسط مجمع، بالاترین رکن تصمیمگیری است. هیئت مدیره باید بودجه باشگاه را تصویب و به مدیرعامل ابلاغ کند و مدیرعامل هم حق ندارد خارج از بودجه تصمیم بگیرد.
رئیس کمیته وضعیت با بیان اینکه چارهای جز پذیرش واقعیت نداریم، گفت: اگر پرسپولیس یا سپاهان هم هستیم و بودجه لازم را نداریم، نمیتوانیم بازیکن یا مربی گرانقیمت جذب کنیم. هواداران هم این موضوع را میپذیرند و به سمت کشف استعدادهای پایهای میرویم که پشت اسامی گرانقیمت میسوزند. در این صورت ما توان داخلی را جایگزین مربی گرانقیمت خارجی و بازیکنی میکنیم که بازی نکرده و خدمتی به ما ارائه نکرده است، اما احکام عجیب علیه باشگاه میگیرد.
نورشرق با اشاره به مشکلات مالی برخی بازیکنان فوتبال تصریح کرد: نبینید عدهای از بازیکنان از توان مالی خوبی برخوردارند. ما بازیکنانی داریم که اگر طلب خود را نگیرند، در معیشتشان دچار مشکل هستند. باید دوره سه تا چهار ساله انضباط مالی سخت بر فوتبال ما حاکم شود.
وی حل مشکلات مالی را یکی از اولویتهای دبیرکل جدید فدراسیون دانست و خاطرنشان کرد: از زمان انتصاب نبی بهعنوان دبیرکل فدراسیون فوتبال، انضباط مالی باشگاهها یکی از اولویتهای جدی او بوده و جلساتی در نظر گرفته که امیدوارم خروجی مثبتی داشته باشد. باشگاههای شرکتکننده در این جلسه راضی بودند و این روند، بدون همکاری باشگاهها طی نمیشود.