به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، سیدرضا صالحیامیری، در نشست خبری که به صورت آنلاین با خبرنگاران برگزار شد، گفت: با توجه به محدودیتهای کرونا، تعدادی از رشتهها فعالیت خود را آغاز کردند. توماس باخ در اجلاس آنلاین لوزان صحبتهایی مطرح کرد و نخست وزیر ژاپن نیز جلسه داشت و برگزاری رویداد المپیک را قطعی اعلام کرد.
وی ادامه داد: دو شیوه برای برگزاری المپیک در نظر دارند اول اینکه بحث واکسن باشد تا چالشی نباشد و بحث دوم برگزاری بدون واکسن است. ارزیابی من این است که 90 درصد تا پایان سال 2020 واکسن را به صورت محدود خواهیم داشت و المپیک با شور و نشاط برگزار میشود.
رئیس کمیته ملی المپیک گفت: تاریخهای کسب سهمیه هم اعلام شده است. بازیهای ساحلی سانیای چین، 13 فروردین قطعی است و ثبت نام انجام شده است. آذرماه امسال اجلاس هیئت اجرایی آسیا است و ما هم حضور خواهیم داشت. اردیبهشت سال بعد بازیهای داخل سالن تایلند را در پیش داریم و بعد از آن المپیک توکیو برگزار خواهد شد. مسابقات کشورهای اسلامی نیز در قونیه برگزار میشود و ثبتنامها انجام شده است.
وی افزود: دنیا مطمئن است در سال 2021 شرایط عادی خواهد شد. در ایران نیز، کشتی و برخی از رشتهها اردوها را آغاز کرده و ما هم زیر ساخت آکادمی را بازسازی کردیم و در حال خرید تجهیزات هستیم.
صالحیامیری در خصوص شرایط تیمها و اینکه فرصت کافی برای آمادگی هست، تصریح کرد: برای این کار سه دسته اقدام داشتیم، اول اینکه رویکرد آموزش مجازی بود که در آکادمی آن را فعال کردیم که موثر هم بود. دوم تهیه تجهیزات و فرستادن به منازل ورزشکاران بود . سوم اینکه از ستاد کرونا مجوز 20 رشته را گرفتیم. ارزیابی سجادی و همکارانم این است که زمان برای رسیدن به اوج آمادگی با توجه به اینکه در مهرماه اردوها شروع شده، وجود دارد.
وی افزود: این موضوع مربوط به همه دنیا است و همه فدراسیونها و تیمهای 206 کشور برای ورود به توکیو دچار افت شدند و ما هم در همین مسیر قرار داریم. کرونا برای ما آسیب جدی و افت قهرمانان را به همراه داشته و یک شوک برای ما در میانه کسب آمادگی بود. از این جهت خود را قانع میکنیم که شرایط ما با سایر کشورها مشابه است.
صالحیامیری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه صحبتهایی در مورد تغییر در ریاست آکادمی المپیک به گوش میرسد، گفت: اصل و فرع آن شایعه این است که آقای قراخانلو مدتها برای آکادمی وقت گذاشتند و با خبرگان ورزشی برنامه راهبری 10 ساله آکادمی را تدوین کردند و با گروههای مختلف دانشگاهی نیز مشورت کردند. این طرح در سطح روسای فدراسیونها، هیئت اجرایی مطرح شد. بحث در هیئت اجرایی کاملاً حرفهای بود. حتی میخواهم رسانهها در فضای هیئت اجرایی باشند و مسائل را ببینند.
وی تاکید کرد: در آن جلسه در مورد سیاست 10 ساله آکادمی بحث جدی وجود داشت، اینکه آیا مرکز، پژوهشی و فرهنگی است یا مرکز تمرینات برتر تیم ملی است؟ نظر شخصی من این است که 50 درصد ظرفیت آکادمی باید در خدمت فدراسیونها برای بحث پزشکی، سنجش، فیزیوتراپی و روانشناسی باشد و 50 درصد دیگر علمی در جهت تربیت مربی و برنامههای پژوهشی باشد. برخی نظر داشتند که صرفا مرکز تمرین تیم ملی باشد و کار پژوهشی برای دانشگاهها است برخی برعکس آن را اعتقاد داشتند. نقطه نظرات جمع بندی نشد. قرار شد نقطه نظرات روسا هم گرفته شود و جمع بندی آنها در مجمع دی ماه بررسی شود. برنامهای برای تغییرات نداریم.
صالحیامیری در پاسخ به این سوال که برخی از اعضای هیئت اجرایی که رئیس فدراسیون نیستند، آیا لزومی دارد تغییراتی در این مورد صورت بگیرد، تصریح کرد: جواب منفی است. اساسنامه میگوید عضویت اعضا تا پایان دوره است و چیزی برای تغییر میان دوره پیشبینی نشده و ما امکان تغییر تا پایان دوره را نداریم.
وی در خصوص غیبتهای متوالی کیهانی در هیئت اجرایی کمیته گفت: اگر عضوی استعفا دهد در مجمع دی ماه اعضای جدید را انتخاب میکنیم. تا امروز در هیئت اجرایی هیچ کسی به من استعفایی نداده است و اگر استعفایی برسد یک ماه زودتر اعلام ثبت نام میکنیم. غیبت غیر موجه بیش از 6 ماه فرد خود به خود حکم استعفا را دارد.
رئیس کمیته ملی المپیک در خصوص کسب کرسی در IOC تاکید کرد: ما موقعی میتوانیم مدعی کرسی باشیم که ظرفیتهای لازم را در داخل و خارج داشته باشیم. این یک پروژه سخت است که نیازمند سه دسته فعالیت است. اول فعالیت مجموعه ورزش کشور، دوم استفاده ظرفیت ملی و موضوع سوم تعامل ما با IOC و نهادهای آن. در فضای فعلی و اتفاقات اخیر پروژه سخت شده ولی نا ممکن نیست.
وی در خصوص جلوگیری از حواشی تیراندازی گفت: آخرین پیگیری را دیشب انجام دادم و با دادگر صحبت کردم، جمعه و هفته گذشته نیز صحبت کردم. بین نگاه رئیس فدراسیون و سرمربی اختلاف جدی وجود دارد و ناشی از نوع نگاهشان به مسئله است. در دو جلسه و تماس وی ملاحظات مدیریتی وجود دارد که برخی از آنها درست است. ملاحظات بازیکنان و مربی هم باید دیده شود. باید در جلسات حضوری موضوع حل و فصل شود، باید ثبات در فدراسیون باشد. سیاست ما و وزارت ورزش نیز همین است.
صالحیامیری تاکید کرد: امروز خانم فرهادیزاد با خانم هاشمی صحبت خواهند کرد. خانم طاهریان هم صحبت میکند. من هم تصمیم دارم عزیزان را دعوت کنم و مسیری را برای حل اختلاف و ایجاد ثبات در فدراسیون در پیش گرفتیم.
رئیس کمیته ملی المپیک خاطرنشان کرد: فدراسیون توسط رئیس و با سیاستهای وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک اداره میشود و عزیزان بدانند با سیاستهای فدراسیون باید منطبق شوند. بخشی از کارها در فدراسیون تیراندازی مورد تائید من نیست و برخی عزیزان تقاضاهای غیر قابل تامین دارند. در مورد ساچمه کمک کردیم و 75 میلیون تومان ساچمه خریدند ولی فشنگ از عهده رئیس خارج است. باید امکان سفر به آلمان ایجاد شود و بعد از آنجا فشنگ بخرند و به ایران منتقل کنند.
صالحیامیری تصریح کرد: در خصوص تامین منابع ریالی و ارزی برای خرید فشنگ و تجهیزات تیراندازی مشکلی نداریم ولی با وجود تحریم امکان ورود باید بررسی شود. در مورد ورود فشنگ باید مسیر با آلمان باز شود و در قالب اعزام به آلمان فشنگ وارد شود. به دادگر اعلام کردیم تا سقف 200 میلیون تومان میتوانند تجهیزات قهرمانان تپانچه را تهیه کنند ولی باز هم شرایط تحریم مهم است، فعلا سفری انجام نشده که تجهیزات بخرند.
وی افزود: به عنوان مدیر کمیته ملی المپیک میدانم حل بخشی از مشکلات موجود در اختیار دادگر نیست. اگر همین امروز ویزا داشته باشیم ما هزینه تامین فشنگ را فراهم میکنیم. باید مربیان و تیراندازان شرایط را درک کنند، رئیس هم باید شنونده نقطه نظرات باشد.
صالحیامیری درخصوص احسان حدادی و موضوع عمل جراحی خار پاشنه وی، گفت: بگذارید احسان در شرایط آرامش تمرین کند. وی قهرمان و از امیدهای ماست. شما حق دارید از من و وزیر سوال بپرسید و نقد کنید. من معتقدم باید فضای ثبات و آرامش برای ورزشکاران ایجاد شود.
وی افزود: مسئله احسان حدادی مالی نیست مسئله تشخیص است که بر عهده فدراسیون پزشکی است. ما هم از سهراب مرادی حمایت کردیم. من و سجادی و فخری و تیم پزشکی جلسه داشتیم و جمع بندی بر اعزام بود، فدراسیون پزشکی گفت مشکل ارزی داریم و ما آن را تامین کردیم. حمیده عباسعلی که از امیدهای ما است در اتریش با غیرت سهمیه گرفت و ما حمایت کردیم در آلمان عمل کند و قرار شد برای ریکاوری هم تحت حمایت باشد. جمع بندی بر اعزام مجدد وی بود و فدراسیون پزشکی ورزشی میگوید باید برای مرحله دوم هم به آلمان برود. ما رسما هزینههای حمیده عباسعلی را قبول کردیم. این نه تبعیض و نه قهرمان سالاری است، بلکه ضرورت است. ما نه در مورد مشکل سهراب مرادی و آسیب پای عباسعلی و خارپاشنه حدادی تخصص نداریم ولی از ورزشکاران در هر جایی که فدراسیون پزشکی تشخیص دهد، حمایت میکنیم.
صالحیامیری در مورد عمل نادرستی که روز گذشته احسان حدادی با خبرنگاران داشت، گفت: همه ما موظف هستیم پاسخگو باشیم و حریم و حرمت خبرنگاران را رعایت کنیم و هر رفتار غیر اخلاقی و خارج از نزاکت در مورد خبرنگار را نمیپذیرم. مخاطب این موضوع هم خودم هستم نه حدادی.
وی در خصوص کسب کرسیهای موثر در انتخابات فدراسیونهای جهانی کشتی و وزنهبرداری تصریح کرد: ما با تمام فدراسیونهای موثر جهان مذاکرات را آغاز کردیم و ظرفیتها بسیج شد تا کرسی جهانی برای کشتی داشته باشیم و سوریان معرفی شد و دبیر هم حمایت میکند. سه مسیر را دنبال میکنیم. اول رایزنیهای رسمی و مکاتبات با فدراسیونهای جهانی که ما آن را دنبال میکنیم. نکته دوم که مهمتر است لابیها است. ما با لالوویچ رابطه خوبی داریم و مستمراً با او دیدار داشتیم. ارزیابی ما این است که سوریان موفق میشود البته رقبای جدی نیز دارد. در وزنهبرداری علی مرادی چهرهای شناخته شده است. ما حمایت میکنیم ولی فدراسیون هم باید رایزنی کند.
رئیس کمیته ملی المپیک در مورد لباس کاروان ایران در رویدادهای بینالمللی اظهار داشت: در خصوص لباس هفته گذشته جلسه داشتیم و قرار شد ظرف یکی دو هفته آینده نمونههایی که در فراخوانهای قبلی انتخاب شدند مجددا در آکادمی ارائه شود و از میان آنها لباس برای المپیک، آسیایی و ساحلی انتخاب شود. بعد برای اسپانسر در بحث تولید فراخوان خواهیم داد. قرار شد در یک جلسه نهایی با حضور وزیر و معاونان و اعضای هیئت اجرایی و داوران مد و لباس طرح نهایی انتخاب شود.
وی درخصوص پاداش به ورزشکاران تصریح کرد: در مورد پاداش از قدیم تقسیم کار شده و هزینه اعزام و پاداش پای سکو (ارزی) بر عهده کمیته و پاداش ریالی با وزارت ورزش است. ما تا الان در تمام رویدادها صدردصد تعهدات خود را در صحنه انجام دادیم. 2 میلیون دلار برای المپیک جوانان و بازیهای آسیایی جاکارتا هزینه کردیم. برای المپیک توکیو بین یک میلیون و چهار صد هزار دلار تا حدود 2 میلیون دلار پیش بینی هزینه داریم. اگر عزیزی تا الان تعهد ما را وصول نکرده میتواند همین امروز بگیرد ولی موردی وجود ندارد.
رئیس کمیته ملی المپیک در مورد اشکالاتی که شورای نگهبان از اساسنامه کمیته داشت، افزود: ایرادات شورای نگهبان به اساسنامه را رسما در 7 صفحه پاسخ دادیم. معاونت حقوقی رئیس جمهور معتقد است که ارسال اساسنامه فدراسیونهای ورزشی آماتور و کمیته ملی المپیک ایران به دلیل عدم شمول اصل 85 قانون اساسی به شورای نگهبان لازم نیست. مصوبه مجلس در مورد اساسنامه کمیته ملی المپیک این است که اصلاحات باید به تصویب هیئت دولت برسد. در نتیجه اولا اساسنامه مشمول اصل 85 قانون اساسی نیست. به علاوه اساسنامه به تصویب هیئت اجرایی، مجمع کمیته، IOC، کمیسیون اجتماعی دولت و دولت رسیده است. ما قائل به همکاری با شورای نگهبان برای رفع ابهامات هستیم. آنچه وظیفه ما بود تصویب اساسنامه از سوی دولت بود و الان لازم الاجرا است. ما در تعاملات معاون حقوقی رئیس جمهور و شورای نگهیان وارد نخواهیم شد. در چارچوب مصوبات رسمی اساسنامه قابل اجرا است.
صالحیامیری در مورد حضور نوبخت در کمیته ملی المپیک، گفت: برای آگاهی از مسائل ورزش درخواست جلسه با دکتر نوبخت داشتیم و مجموعاً 6 ساعت و نیم در کمیته بودند. فدراسیونها دغدغههای خود را مطرح کردند و دکتر نوبخت گفتند مسائل را به حق میدانم و جبران میکنیم. بحث ساختاری اولین بحث فدراسیونها در این جلسه بود. تقاضای اصلاح ساختاری در اساسنامه مطرح شد. موضوع دوم سخت افزار و تجهیزات و امکانات ورزش قهرمانی بود.
وی تاکید کرد: افزایش هزینهها به خصوص ارز از دیگر بحثها بود. حجم سرسام آور ارز و کالاها و خدمات بر فدراسیونها سایه افکنده است. 6 فدراسیون صحبت کردند، دکتر سلطانیفر، خانم فرامرزیان و دکتر علینژاد نیز موضوعاتی را مطرح کردند. جمعبندی توسط من انجام شد و دکتر نوبخت نیز موضع گیری مثبت داشتند و یک امید و آرامش در ورزش ایجاد کردند تا دغدغه کمتری داشته باشیم. نوبخت اهل عمل است و سازمان برنامه و بودجه برای تامین منابع ورزش قهرمانی ایران فراتر از انتظار عمل کرد و در نیم سال اول تخصیص 50 درصد را به ما داده است و میدانیم در بقیه بخشها این تخصیص کمتر بوده است.