به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، باشگاه دوچرخه سواران در سال ۱۳۲۴ تاسیس شد و به واسطه همین نام، لوگوی ابتدایی این باشگاه نیز تصویر دوچرخه در خود داشت. در آن سالها رشته دوچرخه سواری از رشتههای پرطرفدار بود و چند دوچرخه سوار در تهران کلوپ دوچرخه سواران را تاسیس کردند.
*لوگوی این باشگاه به همین شکل بود، تا آخرین روزهای سال 1328 که نام آن به تاج تغییر کرد. کماکان حلقه هایی که یادآور نام دوچرخه سواران باشند، در لوگوی تیم تاج دیده می شدند.
*بعد از انقلاب اسلامی، تیم تاج به استقلال تغییر نام داد و لوگوی آن هم عوض شد. تصاویری که با عنوان لوگوی استقلال از سال 62 به بعد در دسترس است، تصویری کاملا متفاوت با لوگوهای قبلی و بعدی این تیم است. لوگویی کاملا آبی رنگ با طرحی خاص، شامل نوشته نام استقلال و یک توپ چهل تکه نصفه که زیر آن قرار دارد.
*این لوگو تا سال 70 بر پیراهن استقلال نقش بست و سرانجام لوگویی برای این باشگاه انتخاب شد که سال هاست همه استقلال را با آن می شناسند. لوگویی دایره شکل با سه حلقه درون هم که داخل آن است.
کاظم اولیایی، معاون ورزشی وقت باشگاه استقلال درباره پروسه انتخاب لوگو در آن زمان به ورزش سه گفت: سال 70 بود که طراحی لوگوی جدید باشگاه استقلال را به جایزه گذاشتیم. بیش از سیصد لوگو برای ما فرستادند. یک هیئت هم تشکیل دادیم که کارها را ارزیابی کنند. اعضای این هیئت 10 لوگو را انتخاب کردند و در مرحله بعدی به 3 لوگو رسیدیم. این سه لوگو در جلسه هیئت مدیره و گروه کارشناسی انتخاب شد و به طراحان آن ها سکه دادیم. لوگوی برتر که نهایتا انتخاب شد، توسط یک دانشجوی دانشگاه هنرهای زیبا طراحی شده بود.
او می گوید: برای طراحی این لوگو اطلاعات زیادی از باشگاه گرفته شد. این لوگو هم سمبل دوچرخه سواران است، هم پنج حلقه المپیک، و هم اینکه با این حلقه ها نوشته استقلال را دارد. در مجموع روی طراحی لوگوی استقلال خیلی کار انجام شده است.لوگوی مذکور به مدت 9 سال برای استقلالی ها ماندنی بود.
* در سال 79 یک لوگوی آبی رنگ دیگر برای استقلال انتخاب شد. فریمی خاص به همراه عکس یک دلفین و همچنین مربع های کوچک سفید و آبی روشن که داخل این فریم قرار داشت.اما این لوگوی غریب، فقط یک سال روی پیراهن استقلال بود و دوباره از سال 80 همان لوگوی قبلی به آبی ها برگشت.
*تغییر بعدی هم که در دوران مدیریت علی فتح الله زاده رقم خورد، اضافه شدن ستاره به همان لوگوی معروف استقلال بود. آبی ها دو بار عنوان قهرمانی آسیا را در سال های 1970 و 1990 به دست آورده بودند اما المان خاصی به این منظور در لوگوی تیمشان قرار نداده بودند. فتح الله زاده اما در این زمینه در سال 1386 دست به کار شد و دو ستاره طلایی را به لوگوی استقلال اضافه کرد و این لوگوی جدید، کماکان نشان باشگاه استقلال است.