به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، سیدرضا صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک اظهار داشت: ورزش ایران هویت چهارگانه دارد. وزارت و کمیته ملی المپیک، پارالمپیک، فدراسیونها و رسانه. اگر رسانه نباشد نمیتوانیم با جامعه زبان مشترک داشته باشیم.
وی افزود: مقدمات لازم را فراهم کردیم تا کاروانهای ایران در بازیهای پیش رو بدرخشند. تعهد ما به فدراسیونها ۳۰ میلیارد بود که تا دیروز بیش از ۵۰ میلیارد تخصیص دادیم و تا آخر سال این مبلغ به ۵۵ میلیارد خواهد رسید.
رئیس کمیته ملی المپیک گفت: به کشتی در سه رویداد، کاراته، ژیمناستیک، هندبال و تکواندو کمک شده است. سعی میکنیم در سال ۱۴۰۰ میزان کمکها بیشتر شود و فدراسیونها با حداکثر توان در ۶ رویداد حاضر شوند. ارقام بودجه سال ۱۴۰۰ را بعد از ابلاغ بودجه رسانهای میکنیم.
صالحیامیری با اشاره به توزیع بودجه با شاخصهای تعیین شده، عنوان کرد: در سال ۱۴۰۰ توزیع بودجه با شاخصهای جدید خواهد بود و فدراسیون هابه سه دسته تقسیم شدند؛ بر اساس شاخصها گروه اول المپیکیهای خاص ما هستند و در نهایت همه ۵۲ فدراسیون در سه سطح مورد حمایت ما قرار میگیرند.
صالحی امیری در پاسخ به سوالی در مورد حمایت از تیم ملی فوتبال امید با وجود اینکه در اساسنامه فدراسیون فوتبال نام کمیته ملی المپیک وجود ندارد، تصریح کرد: ما صبح در جلسه فوتبال با وزیر ورزش، علی نژاد، عزیزی خادم و خطیب زاده بودیم. تصمیم سلب میزبانی از ایران تصمیم سیاسی بود و فشار سیاسی و اقتصادی را به حوزه ورزش وارد کردند. به دنبال انزوای ایران هستند.
وی ادامه داد: آقای ظریف رسما نامه اعتراض به اینفانتینو نوشت و سلطانی فر هم اعتراض کرده است. ما هم به توماس باخ رییس IOC نامه نوشتیم و اعتراض کردیم. قرار شد فدراسیون فوتبال نیز رسما به فیفا و کنفدراسیون آسیا اعتراض کند و نشستهای دو جانبهای با آنها داشته باشد. این موضوع مسئله ملی است و تمام ظرفیت ملی کشور بسیج شده اند. از نظر ما مسئولیت این بی تدبیری بر عهده شیخ سلمان است و تمام ظرفیت سیاسی و حقوقی بسیج شده اند تا این تصمیم ابطال شود. جلسات داخلی ما در سطوح مختلف ادامه دارد و وزارت خارجه در کنار ما خواهد بود.
رییس کمیته ملی المپیک در مورد نقش کرسی ایران در این تصمیم کنفدراسیون فوتبال آسیا تصریح کرد: من اطلاع ندارم و از فردی که صاحب کرسی است، سوال کنید. من به عنوان رییس کمیته ملی المپیک وظیفه داشتم به شورای المپیک آسیا و کمیته بین المللی المپیک اعتراض کنم و موضع گیری رسمی داشته باشم که این کار را انجام دادم. همه باید مسئولیت قبول کنند، چون این پروژه ملی است.
وی در خصوص تیم امید گفت: ایران تا سال ۸۶ عضو مجمع فدراسیون فوتبال بود. این حذف بر اساس مناقشه بین مدیران وقت و یک رفتار سلیقهای بود نه ملی. اگر همه باشگاهها در مجمع حق دارند ما هم تیم امید داریم که حق رای ما بدیهی است. بخشی از چالشهای فوتبال از طریق شورای المپیک آسیا و بین المللی قابل حل است. اینفانتینو عضو هیات اجرایی کمیته بین المللی المپیک است و حق رای دارد. در ایران هم فدراسیون فوتبال در مجمع کمیته حضور و حق رای دارد. با تیم جدید مدیریت فدراسیون فوتبال جلسه داشتم و عزیزی خادم قول داد عضویت کمیته در مجمع فوتبال را به تصویب برساند.
صالحی امیری پاسخ به این پرسش که روانشناس در بین کاروان ایران نقش دارد یا خیر، یادآور شد: مرکز روانشناسی ما بسیار فعال است و اکثر تیمهای ما دارای روانشناس هستند و حتی خیلی از قهرمانان به صورت انفرادی با روانشناس صحبت میکنند. در کل بحث حضور روانشناس در تیمهای ورزشی جا افتاده است. شاید اعزام روانشناس همراه تیمها را به صورت قوی نداشتیم، اما بازهم برخی تیمها همراه خود روانشناس برده اند. تمام رشتههای المپیکی ما روانشناس دارند، اما شیوههای آنها متفاوت است.
وی در خصوص جودو گفت: آنچه اتفاق افتاد یک قدم رو به جلو برای جودو بود، اما نباید با فضای احساسی فضای فعلی را تخریب کرد. معتقدیم که جودوی ایران ظرفیت بزرگی است که به جودوی جهان اعتبار میدهد و حذف جودو علاوه بر خسارت به ایران به اعتبار و حیثیت فدراسیون جهانی لطمه میزند. فدراسیون جهانی با تدبیر و استراتژی تعامل حضور مجدد جودو را میپذیرد و جامعه ۹۰ هزار نفری جودو بار دیگر شاهد درخشش خواهد بود.