گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، اتفاقی که با توجه به میزبانی -تنها در یک بازی– و برگزاری بازیهای دور برگشت در بحرین، چیزی شبیه به یک معجزه بود. شاید مهمترین نکتهای که به تیم ملی در این مسیر سخت کمک کرد، نه بحث فنی که یکدلی بازیکنان بود. در تصاویری که بعد از پیروزیهای تیم ملی -از کنار زمین تا رختکن- دیدیم، این صمیمیت به وضوح قبل مشاهده بود. اسکوچیچ هم با هوش بالایی که در زمینه برقراری ارتباط با ستارههای ایران داشت، توانست تیم ملی را با سبک و سیاقی خلاف مارک ویلموتس هدایت کند و در نهایت به موفقیت برسد.
از پیروزی مقابل عراق، 24 تا 48 ساعت میگذرد و همچنان میبینیم که کارشناسها به تعریف و تمجید از بازیکنان میپردازند و کادرفنی هم از این قاعده مستثنی نیست. این مسأله و پیروزی مقابل عراق، هر چند که شیرین و ارزشمند است اما باید خیلی زود به دست فراموشی سپرده شود و برنامههای جدید برای حضوری قدرتمند در دور دوم مقدماتی جام جهانی روی میز بیاید. قطعاً آنجا که تیمهای قدرتمند و درجه یک آسیا حضور دارند، کار از این مرحله نیز سختتر است.
تنها تیمی که مطمئن هستیم در دور نهایی با آن برخورد نمیکنیم، ژاپن است. با توجه به اینکه ژاپن و ایران در رنکینگ فیفا در ردههای اول و دوم آسیا حضور دارند و به عنوان صدرنشین نیز به مرحله دوم صعود کردهاند، هر دو در سید یا گلدان یک قرار میگیرند و به این ترتیب مقابل هم بازی نخواهند کرد. بنابراین برای صعود باید با حریفانی جز ژاپن رقابت کنیم. در سید دوم استرالیا و کرهجنوبی حضور دارند، در سید سه عربستان و عراق، در سید چهارم امارات و چین، در سید پنج سوریه و عمان و در سید ششم ویتنام و لبنان قرار میگیرند.
یعنی تیم ملی میتواند هم با استرالیا، عربستان، امارات، سوریه و ویتنام در یک گروه قرار بگیرد و هم با حریفانی چون کرهجنوبی، عراق، چین، عمان و لبنان بازی کند. بهترین قرعه برای ایران، آنهم با توجه به قدرت این روزهای حریفان، رویارویی با استرالیا، عراق، چین، عمان و لبنان است. در این صورت باید منتظر تقابل تیم ملی با برانکو و شاگردانش در تیم ملی عمان باشیم. البته این سیدبندی بر اساس رنکینگ فعلی است و گفته میشود که با توجه به نتایج اخیر ممکن است امارات به سید سه برود و عراق به سید چهار سقوط کند.
بازیهای مرحله نهایی در دو گروه شش تیمی برگزار میشود که دو تیم نخست به جام جهانی میروند و تیمهای سوم دو پلیآف را پیشرو خواهند داشت و در نهایت امکان کسب یک سهمیه دیگر را هم برای آسیا دارند. دور نهایی مرحله مقدماتی جام جهانی روز سوم تیرماه قرعهکشی خواهد شد و تیمها حریفان خود را خواهند شناخت. با توجه به اینکه دور دوم بازیها نیز از شهریورماه آغاز میشود، تیم ملی زمان اندکی تا این مسابقات پیشرو دارد. بنابر این مسئولان باید به فکر برنامهای باشند که مثل منامه، تیم ملی را در مسابقات نهایی نیز به موفقیت برساند.
با توجه به اینکه اخبار ضد و نقیضی درباره ادامه همکاری دراگان اسکوچیچ با تیم ملی وجود دارد، رفع ابهام در این موضوع مهمترین حرکت مفیدی است که مسئولان میتوانند انجام بدهند. آنها همین امروز باید بگویند آیا میتوانند و میخواهند با اسکوچیچ راهی دور بعدی مسابقات مقدماتی جام جهانی بشوند یا نه؟ بعد از این مسأله، نوبت به برنامهریزی برای اردوها و بازیهای تدارکاتی تیم ملی میرسد. آنچنان زمانی باقی نمانده و حریفان آینده تیم ملی هم شبیه بحرین، کامبوج و هنگکنگ نیستند. بنابراین شادی و خوشحالی را کنار بگذاریم و برای صعود به جام جهانی 2022 از همین امروز برنامههایمان را طرحریزی کنیم.
امیر اسدی