کد خبر:۹۵۶۵۷۹

انتقاد حسین اسرافیلی از شعر‌های ضعیف عزاداری‌ها

اسرافیلی، شاعر کشورمان در برنامه رادیویی شرح شیدایی نسبت به شعر‌های ضعیف که در عزاداری‌ها گفته می‌شود، اظهار تاسف کرد.

 به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حسین اسرافیلی در برنامه «شرح شیدایی» رادیو گفتگو با بیان اینکه شاعر عاشورایی باید با عشق و سبک و سیاق خاصی وارد این وادی شود، گفت: در بسیاری شعر‌های سعدی به عشق زمینی اشاره شده است، ولی آن را به قدری پاک و منزه بیان می‌کند که گویی مخاطبِ او یکی از معصومین (ع) است.

وی با این توضیح، افزود: ما نمی‌توانیم عشق مربوط به ائمه (ع) را با تعبیر ضعیف و زمینی مطرح کنیم.

اسرافیلی ادامه داد: پشت هر شعر عاشورایی باید یک نخ نامرئی باشد که نگاه عاشورایی در همه کلمات و ابیات آن مسترر گردد.

به گفته این شاعر نام آشنای کشورمان، تک تک کلمات در شعر عاشورایی باید "حسین (ع) " را فریاد بزنند و تعابیر شعری شفاف، روشن و همچون آئینه جلوه پذیر واقعه عاشورا باشد.

اسرافیلی با اشاره به این تعبیر که "شاعر عاشورایی باید دل مشغولی عاشورا" داشته باشد، گفت: شخصا سعی می‌کنم ابتدا دلم وصل شود و بعد سراغ شعر عاشورایی بروم.

وی خاطرنشان کرد: شاعر باید زلالی آئینه را پیدا کند تا زلالی آب در آن انعکاس پیدا کند. شاعر باید صحنه کربلا را تجسم کرده و سپس به عمق آن واقعه قدم بگذارد.

اسرافیلی افزود: اولین شهید بنی هاشم حضرت علی اکبر (ع) است، ولی شعری داریم که می‌گوید ایشان بعد از حضرت عباس (ع) شهید شده است که نشان می‌دهد شاعر اصلا مقتل نخوانده است.

وی در مصاحبه با رادیو گفتگو، گفت: آخرین شهید قبل از امام حسین (ع) حضرت ابوالفضل (ع) است، ولی آدمی که مقتل نخوانده و ذهنیت خود را با واقعه کربلا تطبیق نداده است، چگونه می‌تواند شعر عاشورایی بگوید؟

اسرافیلی با ابراز تاسف نسبت به شعر‌های ضعیف که در عزاداری‌ها گفته می‌شود، افزود: گاه کسی که قدری وزن و قافیه می‌داند، شعر برای نوحه خوانی می‌سراید و از طرف دیگر برخی مداحان که از ۶ دانگ، فقط ۲ دانگ صدا داشته و هیچ شناختی از شعر ندارند، ساده‌ترین آثار را می‌گیرند و حتی در اوزانی اشتباه شعر می‌خوانند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار