به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام پناهیان یکی از معدود منبریها و وعاظ کشور است که نسبت به سینما، نظرات و دیدگاههایی داشته که برخی از آنان را در صحبتها و منبرهای خود در سالهای گذشته مطرح کرده است.
پناهیان با هنر و هنرمندان نیز ارتباط و آشنایی دارد تا جایی که سالها است در دانشگاه هنر و در دهه اول محرم جلساتی را با عنوان حماسه و هنر دارد.
یکی از فیلمهایی که این استاد اخلاق قبلاً نیز به آن اشاراتی داشته و بتازگی نیز درباره آن صحبت کرده است، فیلم "گلادیاتور" ساخته "ریدلی اسکات" کارگردان مطرح هالیوود است.
پناهیان یکبار در حاشیه یکی از رویدادهای سینمایی درباره این فیلم گفته بود که "فیلم گلادیاتور به فضا و مفهوم شهادت از فیلمهای کشور ما نزدیکتر است".
وی به تازگی نیز در هیئت میثاق با شهدا که این دهه با موضوع "مسئولیت پذیری و استقلال؛ شاخص اصلی ولایتمداری" برگذار میشود، به نقد آزادی در غرب پرداخته است که در خلال آن به این فیلم اشاره کرده است.
پناهیان میگوید که اگر به لحظات آخر فیلم گلادیاتور نگاه کنیم، میبینیم که شاه رومی که میخواهد با گلادیاتور مبارزه کند، خنجری را در بدن این سردار نظامی وارد میکند و او را زخمی میکند. او به سردار آزادی میدهد که با او مبارزه کند، اما با زخمی کردنش عملاً او را محدود و ناتوان کرده است. او را آزاد گذاشته است تا یک خودی نشان دهد، اما در حقیقت او را محدود کرده است.
این استاد دانشگاه در ادامه میگوید "سبک آزادی که غرب به انسان میدهد از همین شکل است؛ یک خنجر به انسان با هزار ترفند میزنند. در عرصه سیاسی با ژورنالیسم سیاه سیاسی که برخی از نمونههای آن در کشور ما نیز وجود دارد و به آنان "بیبیسی"چیهای خبیث میگویم. اینها مصداق همان خنجر هستند که مخاطب را اغوا میکنند؛ در ظاهر طرف آزاد است و حق انتخاب داشته است، اما با روش و تاکتیکی که دارند حق انتخاب را از او گرفتهاند. "
وی در پایان بیان کرد "چگونه مقابله با ستم در چنین دورانی ممکن است؟ چون تبلیغات اغواگرایانه دشمنان مانند دشنهای در سینه آدمها فرو رفته است. البته مردم دنیا مانند گلادیاتور که با وجود ناتوانی در مقابل شاه ظالم ایستادگی و مبارزه میکند، کمکم زور و توانشان به نظام منحط سرمایهداری میچربد. مانند اعتراضات یک سال و نیم قبل در فرانسه که علیه نظام سیاسی آنان رخ داد و صدایش هم درنیامد. یک روز مردم قیام میکنند. جملهای جالب از رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب وجود دارد که میگوید: هر ملتی علیه ظلم قیام نمیکند و اگر هم قیام کند در قیامش باقی نمیماند و آن را حفظ نمیکند. اما این دو ویژگی در مورد مردم ما هست. واقعاً این آزادی که در دنیا دیده میشود، چند درصد دارای عزت و استقلال است؟ جزوی از آن هست، اما همه آن نیست. اگر یک نفر آزاد باشد، اما قدرت را به آن ندهیم، که آزادی وجود ندارد. "