نقشه جامع علوم انساني به تحقيقات علوم انساني جهت مي‌دهد
کد خبر:۹۵۷۲۶
وزير علوم:

نقشه جامع علوم انساني به تحقيقات علوم انساني جهت مي‌دهد

 وزير علوم، تحقيقات و فناوري با بيان اينكه ترسيم و تهيه نقشه جامع علوم انساني از انباشت نظريه‌ها در كنار يكديگر جلوگيري مي كند، گفت: نقشه جامع علوم انساني به تحقيقات جهت دهي مي دهد.
به گزارش خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»،  دكتر كامران دانشجو صبح امروز در چهارمين جشنواره بين المللي فارابي در سالن اجلاس سران اظهار داشت: نقشه جامع علوم انساني قادر خواهد بود محورهاي جشنواره‌هاي بزرگي مانند جشنواره بين المللي فارابي را تعيين كرده و حوزه علوم انساني كشور را منسجم و يكپارچه كند.
 
وي با اشاره به بومي سازي علوم انساني افزود: امروز فهم ترجمه‌اي از علوم انساني و رويارويي منفعلانه با فرهنگ غربي مانعي بر سر راه توليد بومي علوم انساني است.
 
وزير علوم، تحقيقات و فناوري اظهار داشت: بازنگري در محتواي رشته‌هاي علوم انساني در جهت تطبيق بيشتر آن با مباني بومي فرهنگ اسلامي- ايراني و تقويت روحيه نقادي در ميان دانشجويان، استادان و پژوهشگران حوزه‌هاي گوناگون علوم انساني مورد توجه وزارت علوم است.
 
دانشجو با بيان اينكه علوم انساني در ايران از بنيان‌هاي تمدني غني و توانمندي برخوردار است، افزود: دانش آموختگان و پژوهشگران متدين در محيط‌هاي دانشگاهي و حوزوي قادر خواهند بود به بومي سازي علوم انساني، دست يابند.
 
وي تقويت رشته‌هاي ميان رشته‌اي در علوم انساني را از راه‌هاي توجه به بومي سازي علوم انساني عنوان كرد و گفت: در چند سال اخير ايجاد رشته‌هاي ميان رشته‌اي در علوم انساني بزرگترين اتفاق و مزيت علمي و آكادميك به شمار مي رود كه در ساختار برنامه ريزي‌هاي تحقيقات و آموزشي دانشگاه‌ها و مراكز آموزشي و پژوهشي وارد شده‌اند.
 
وزير علوم خاطرنشان كرد: ميان رشته‌اي شدن علوم انساني موجب مي شود مفاهيم و معاني هم سان در رشته‌هاي مختلف و با الگوي واحد تعريف و اين معاني جديد مبناي نظريه‌هاي نو و افق‌هاي فكري تازه شود.
 
دانشجو خاطرنشان كرد: مطالعات ميان رشته‌اي مي تواند فرصت را براي ورود ديدگاه‌ها و نگرش‌هاي تازه به رشته علوم انساني فراهم آورد و نظريه‌هاي رايج علوم انساني را مورد بازنگري و بازسازي قرار دهد.
 
وي كاربردي سازي نتايج پژوهش‌هاي علوم انساني را از برنامه‌هاي وزارت علوم عنوان كرد و افزود: در حال حاضر پژوهش در حوزه‌هاي مختلف علوم انساني كه نيازهاي كاربردي جامعه را برطرف سازد، بسيار اندك بوده است.
 
وزير علوم گفت: براساس سياست‌هاي وزارت علوم تلاش مي شود كه با نيازسنجي كشوري آموزش علوم انساني به سوئي سوق داده شود كه شكاف عميق ميان پژوهش در علوم انساني و حوزه سياست گذاري و صنعت از بين رود.
 
دانشجو تصريح كرد: وزارت علوم با سرمايه گذاري مناسب و بهينه در جهت ارتقا و توسعه علوم انساني در ابعاد مختلف علمي، آموزشي و پژوهشي مي كوشد و شرايط و فضايي مناسب را براي نظريه پردازي در قالب كرسي‌هاي نوآوري نقد و مناظره فراهم مي كند.
 
وي ايجاد نهادهاي علمي پژوهشي و برگزاري جشنواره‌هاي بين المللي و اختصاصي در حوزه علوم انساني را راه موثر در ترويج در توليد علم انساني عنوان كرد و گفت: وزارت علوم زمينه‌هاي لازم براي توجه بخش خصوصي به حوزه علوم انساني را فراهم كرده است.
 
وزير علوم بيان داشت: تجربه نشان داده است نهادهاي خصوصي آموزش و پرورش در علوم انساني اين ظرفيت را دارند تا مسير شكوفاسازي توانايي‌هاي بالقوه توليد علم بومي انساني را در جامعه هموار سازند.
 
دانشجو علوم انساني را دانش انسان و فرهنگ عنوان كرد و افزود: غرب در برهه‌اي از تاريخ خود با حذف و يا كم رنگ كردن خدا از تحليل‌هاي انساني و فرهنگي حيات اجتماعي علوم انساني را به ورطه‌اي كشاند كه نتيجه‌اي جز افتادن در ورطه ماده گرايي صرف نداشت.
 
وي اضافه كرد: در ايران به ويژه پس از اسلام با بهره مندي از آموزه‌هاي دين مبين اسلام، بستري مناسب جهت فعاليت انديشمندان در حوزه علوم انساني پديد آمد.
 
وزير علوم خاطرنشان كرد: برخي از انديشمندان ما علوم انساني مادي گرايي غرب را به عنوان يگانه الگوي ممكن مي پذيرند و فراموش مي كنند آنچه غرب به آن دست يافته در نتيجه شرايط تاريخي و اجتماعي خاص بوده است.
 
دانشجو ظهور انقلاب اسلامي را موجب تكامل اجتماعي و فرهنگي انسان ايراني عنوان كرد و گفت: انقلاب اسلامي در زمان فقدان هويت و معنا در عرصه فرهنگ و دانش تحولاتي را در پي داشته كه تبيين مباني آن همچنان در بخش‌هاي بسياري ناگفته و مغفول مانده است./انتهاي پيام/ 
پربازدیدترین آخرین اخبار