کد خبر:۹۶۶۲۳۰
گزارش

بیگانگی با فرهنگ ملی از دبستان آغاز می‌شود

شکل گیری شخصیت کودک و تکامل اندیشه و باور او از بستری به نام خانواده شروع شده و پس از ۵ سالگی و ورود به کودکستان و پس از آن با پا گذاشتن به دبستان در محیط‌های فوق بیشترین تاثیر بر ذهن و روان او وارد می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ روزهای کودکی و گذر از این دوره شیرین و تکرار نشدنی، علاوه بر آنکه خاطرات زیادی را برای افراد به جا می‌گذارد از مهمترین دوره‌های زندگی افراد نیز به شمار می‌رود.

شکل گیری شخصیت فرد و تکامل اندیشه و باور او از بستری به نام خانواده شروع می‌شود و پس از ۵ سالگی و ورود کودک به کودکستان و پس از آن با پا گذاشتن به دبستان در محیط‌های فوق بیشترین تاثیر بر ذهن و روان او وارد شده و کودک را در مسیر تکامل به رسیدن اهدافش در زندگی قرار می‌دهد.

 

بیگانگی نسل امروز با "قهرمانان ایرانی" !

امان الله قرائی مقدم جامعه شناس در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: منشأ بیگانگی افراد با فرهنگ و هویت ملی، از کودکستان و دبستان آغاز شده و این اتفاق تاسف بار نتیجه عملکرد بد مسئولان حوزه‌های مختلف به ویژه حوزه آموزش و پرورش در طول زمان آموزش افراد در مقاطع تحصیلی مختلف است.

وی اضافه کرد: با " ایران من، ایران من" گفتن نمیتوان به تنهایی کودکان، نوجوانان و جوانان را با فرهنگ و هویت ملی آشنا کرد و معرفی به موقع و صحیح قهرمانانی که حتی نام آن‌ها در سطح جامعه به گوش کسی هم نخورده است، نخستین اقدام مسئولان در حوزه‌های مربوطه است.

این جامعه شناس همچنین یادآور شد: ما در کشور خودمان ایران اسطوره‌ها و قهرمانان ملی و بنام در حرف و رشته‌های مختلف کم نداریم اما متاسفانه مسئولان تلاش چندانی، در جهت آشنا سازی کودکان و نوجوانان با این افراد مشهور نمی‌کنند و در نهایت با موضوع بیگانگی افراد با فرهنگ و هویت ملی روبرو می‌شویم.

 

اقدامات آموزش و پرورش در معرفی قهرمانان ملی کافی نیست!

قرائی مقدم در ادامه خاطرنشان کرد: ما از امثال " آرش کمانگیر" در جامعه و در دوره‌های معاصر کم نداریم و نمونه بارز آن هزاران شهید خوشنام و قهرمانی است که جز حک شدن تعداد اندکی از آن‌ها در سطح شهر نشانه دیگری به چشم نمی‌خورد و البته در خصوص برخی از این افراد حتی نام کوچه‌ای هم به نام و یاد آن‌ها اختصاص پیدا نکرده است که فکر افراد هر چند کوتاه و گذرا درگیر خود کند.

وی همچنین تاکید کرد: عدم تنوع در برنامه سازی مدیران صدا و سیما که رسانه ملی و سراسری کشور به شمار می‌رود از دیگر دلایل گمنام ماندن اساطیر حقیقی ایران و عدم ناآشنایی کودکان و نوجوانان با آن‌ها و محبوب شدن هر چه بیشتر شبکه‌های ماهواره‌ای و اجتماعی فضای مجازی شده است و این در حالی است که همین بچه‌های ایرانی نام اساطیر و قهرمانان ساختگی اروپا و آمریکا را به خوبی می‌شناسند.

این جامعه شناس اضافه کرد: مدرسه و دانشگاه برای معرفی قهرمانان ایرانی و آشنا کردن کودکان و نوجوانان با هویت ملی، جز درج اندک مطالبی که از آن‌ها در امتحان پایان ترم سوال می‌پرسند، به دانش آموزان چیز دیگری یاد نمی‌دهند و این روند در دانشگاه نیز به همین شکل ادامه پیدا می‌کند.

 

به حاشیه رفتن فرهنگ و هویت ملی!

قرائی مقدم تصریح کرد: اگر چه آموزش و پرورش فقط در کلاس درس و مدرسه خلاصه نمی‌شود و بیشتر از ۹۰ درصد آن مربوط به سایر محیط‌هایی است که کودک و نوجوان با آن‌ها در تعامل و در رفت و آمد است اما نباید تاثیر همان ۱۰ درصد مطالبی که در محیط‌های آموزشی به کودکان ارائه می‌شود را نادیده گرفت و متأسفانه هم اکنون از طرف مسئولان توجهی به این مسائل نمی‌شود.

وی اضافه کرد: جای تأسف دارد که امروزه کودکان، نوجوانان و جوانان ما کاملا با فرهنگ و هویت ملی و ایرانی بیگانه و غریبه هستند و این بیگانگی تنها در شناسایی قهرمانان ملی خلاصه نمی‌شود و فرزندان ما در مواردی چون موسیقی، ادبیات و شعر ملی دچار بیگانگی و غربت هستند.

این جامعه شناس همچنین اظهار کرد: ارزش‌های ایران دین، تقوی، حرمت، ناموس پرستی، اهل حلال بودن و پرهیز از حرام، احترام و منزلت است اما این موارد در حال حاضر بین کودکان و نوجوانان تا حدود زیادی غریب و مغفول مانده است و به جای آن باورها و اندیشه‌های بیگانه دیگر کشورها معروف‌تر و مشهورتر است.

قرائی مقدم تاکید کرد: ایرانی ماندن و از تمدن و پیشرفت دنیا عقب نماندن دو مقوله جدا از یکدیگر است که در کنار هم از اهمیت بالایی برخوردار بوده و نباید هیچ کدام را نادیده گرفت و همچنین نباید فراموش کرد که فراگیری و بهره‌مندی از تکنولوژی روز دنیا بدون هویت ملی کارایی چندانی در زندگی افراد نخواهد داشت.

کودکان و نوجوانان سرمایه‌های اصلی هر سرزمینی به شمار می‌روند و جا دارد ارزش‌های به حاشیه رانده شده جامعه امروز را دوباره احیا کرده و انتقال هویت و فرهنگ ملی که میراث ارزشمند و گرانبهای نسل‌های قبل است را با افتخار از سنین حساس کودکان در دبستان آغاز کنیم و نسلی وطن‌دوست و وطن‌ پرست پرورش دهیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار