به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، انتشار توئیتی از سوی وزیر تعاون و رفاه اجتماعی مبنی ارسال نامهای به ریاست جمهوری برای در اختیار گرفتن دو باشگاه استقلال و پرسپولیس خبر داده بود، با توضیحاتی از سوی صالحی عضو هیات مدیره نوآوری تعاون همراه شد. وی در این خصوص گفت: این نامه یک ماه قبل ارسال شده بود. واقعیت این است که بحث واگذاری استقلال و پرسپولیس به بخش تعاونی بحث جدیدی نیست و در اکوسیستم بخش تعاون بیش از 10 سال است که این طرح کار علمی می شود. در دانشگاه تهران از سال 90 کار جدی روی آن صورت می گیرد. از روی کار آمدن دولت سیزدهم با توجه به اینکه شعار آن حکمرانی مردم و واگذاری امور مردم به خود مردم بوده، در این وزارتخانه هم آقای دکتر عبدالملکی ماموریت ویژه ای را در خصوص باشگاههای استقلال و پرسپولیس به معاونت امور تعاون داده اند. در معاونت تعاون هم تلاش کرده ایم با جمع آوری تمامی اطلاعاتی که تاکنون به دست آمده و ظرفیت های قانونی کل کشور، طرح جامعی را برای واگذاری دو باشگاه به مردم فراهم بیاوریم.
وی ادامه داد: ما در کشور ظرفیت بخش تعاون در کنار بخش دولتی و خصوصی دیده شده. بخش دولتی تکلیف آن با بحث باشگاهداری مشخص است و متاسفانه مشکلی که گریبان این دو باشگاه را گرفته، در حال حاضر بحث دولتی بودن آنهاست. مشکلاتی که ناشی از ضعف بخش دولتی در طول سالیان سال در این دو باشگاه بروز و نمود داشته است. در خصوص بخش خصوصی هم ما در حوزه تعاون اعتقاد داریم که بخش خصوصی جاهایی که کارکرد خودش را دارد این است که ارزش آن از مردم آفریده نشده باشد. می دانید که ما در بخش خصوصی متاسفانه در بخش فوتبال یک تجربه ناموفق مثل تراکتورسازی را داریم. اما در بخش تعاون که ما برنامه جدی را برای آن داریم، بحث ساماندهی سه تعاون بزرگ در قالب تعاونی های پیشکسوتان و هواداران و حامیان را طراحی کرده ایم. باشگاه ها اصولا صرفا بنگاه های اقتصادی نیستند و احساسات و شور و شوق هواداران نباید دستخوش سفته بازی و سوددهی و سودآوری صرف باشد. قهرمانی برای باشگاه های ما اصولا اولویت اصلی خواهد بود. باشگاه ها و خصوصا دو باشگاه سرخابی در کشور ما تمام ارزش خود را مدیون هواداران خود هستند. از آماری که سازمان خصوصی سازی به طور مثال اعلام کرده، از نزدیک به ارزش 1800میلیارد تومان ارزش باشگاه پرسپولیس، 1300 میلیارد آن ارزش برند این باشگاه است و ارزش باشگاه استقلال هم اگر اشتباه نکنم، 1100 میلیارد تومان است. عمده ارزش این دو باشگاه برند آنهاست. برندی که طبیعتا اگر بر اساس محاسبات اقتصادی هم به آن نگاه کنیم به دلیل حضور هواداران و متعلق به مردم است. ما به دلیل این ریشه است که اعتقاد داریم این دو باشگاه که از آن مردم هستند باید به مردم واگذار شوند و قانونگذار هم در قانون اقتصادی و در اصل 44 قانون اساسی، تعاونی و واگذاری بنگاه های بزرگ و کوچک را با اولویت تعاونی مدنظر قرار داده و ما هم به عنوان متولی حوزه تعاون، چه در معاونت محترم تعاون و چه مرکز نوآوری تعاون ایران، ماموریت خودمان را طراحی مدل هایی می دانیم که بتوانیم این دو باشگاه را در قالب تعاونی به مردم واگذار کنند.
صالحی در خصوص اینکه آیا این موضوع شدنی است نیز اینطور توضیح داد: اگر فضای رسانه ای که در این چند وقتی که اصل واگذاری تعاونی این دو باشگاه مطرح شده رصد کرده باشند، ما در دنیا اتفاقا نمونه های مطرح تعاونی را مثل رئال مادرید، اوساسونا، بارسلونا، اتلتیکو بیلبائو و ... در اسپانیا باشگاه هایی هستند که تحت قالب تعاونی ها مردم واگذار می شوند.
وی دربراه اینکه چه زمانی این موضوع در قالب اجرایی خواهد بود گفت: شرایط اجتماعی و اقتصادی کشور ما با کشور اسپانیا قابل مقایسه نیست اما ما در معاونت تعاون و در وزارت کار و رفاه اجتماعی آمادگی این را داریم که بتوانیم از ابتدای سال 1401 با توجه به ظرفیت های فنی و قانونی که وجود دارد بحث واگذاری این دو باشگاه را در قالب تعاونیها را وارد فضای عملیاتی کنیم و در قالب OTC بتوانیم از ظرفیت فرابورس استفاده کنیم و واگذاری تحت شکل تعاونی حقیقی را در قالب تعاونی هواداران، پیشکسوتان و حامیان داشته باشیم.