آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۶۴۳۷۲

پخت 20 هزار کیلوگرم سَمَنی در شیراز

مراسم پخت 20 تن " سَمَنی" در آستانه میلاد حضرت مهدی(عج) و فرارسیدن نوروز برای هفدهمین سال پیاپی، در مسجد حضرت رقیه(س) شیراز برگزار شد. در گویش شیرازی به سمنو «سَمَنی» گفته می شود. سَمَنی، یکی از مهمترین ارکان سفره هفت سین سنتی ایرانیان است، شیرازی‌ها از گردوو بادام در سَمَنی استفاده می‌کنند و آن را نماد برکت در سال جدید می‌دانند. پخت سمنو نماد برکت محصولات کشاورزی است و نوید سال نو و پربرکت بودن سال زراعی جدید را می دهد. زمان آماده‌سازی مواد اولیه "جوانه گندم" و طبخ کامل سَمَنی، ۷۲ ساعت است. غذایی که با جوانه گندم تهیه می شود و در روایات اهل بیت(ع)، نظرشده از سوی حضرت زهرا(س) تلقی می شود و هنگام پخت آن مدام ذکر گفته می‌شود؛ این ماده غذایی مقوی و مغذی، بی‌آنکه شکر بدان اضافه شده باشد به علت وجود جوانه گندم، شیرین است. حاضران پای دیگ سمنو، ضمن بیان ذکر، حاجات خود را طلب می‌کنند.
احسان برنجکار
دانلود همه تصاویر
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار