کد خبر:۱۲۹۰۱۶
جریان شناسی روزنامه های رسمی کشور - 1
شبهه افكني به نام «جمهوري اسلامي»
در شرايط فعلي كه موضوع جريان انحرافي بالا گرفته و حرف و حديثها پيرامون اقدامات آنها افزايش يافته است، روزنامه «جمهوري اسلامي» با تمام قوا تلاش ميكند تا خود را يكي از كاشفان انحراف آنها در ساليان دور نشان دهد و اقدامات اشتباه تعدادي از خواص مردود و حتي عدهاي از فتنهگران در جريان آشوب سال 88 را توجيه كند.
گروه سياسي «خبرگزاري دانشجو»؛ مدير مسئول روزنامه «جمهوري اسلامي» مانند «كيهان» و «اطلاعات» از سوي رهبر فرزانه انقلاب تعيين ميشود. اين در حالي است كه همواره يكي از محورهاي حمله به «كيهان» از سوي ضدانقلاب، موضوع اتصال اين روزنامه به مقام معظم رهبري بوده اما چشمان اين اشخاص، به طرز معناداري بر وجود موضوعي مشابه در روزنامههاي «جمهوري اسلامي» و «اطلاعات» بسته شده است.
روزنامه «جمهوری اسلامی» که ارگان حزب جمهوری اسلامی به شمار میرفت، به عنوان نخستین روزنامه منتشر شده در سالهاي پس از پیروزی انقلاب با مدیریت «میرحسین موسوی»، انتشار خود را از نهم خردادماه سال 58 آغاز کرد. البته در سال ۱۳۶۶ حزب جمهوري اسلامي منحل و روزنامه «جمهوری اسلامی» به انتشار خود تحت سرپرستی «مسیح مهاجری» تا زمان حال ادامه داد.
نامه استعفای نخست وزیر قبل از امام به «مسیح مهاجری» رسید
در جریان استعفای میرحسین موسوی در سال 67 نامه استعفای موسوی پیش از آنکه به دست امام برسد از طریق روزنامه جمهوری اسلامی منتشر شد. این نحوه خبر رسانی حکایت از رابطه تنگاتنگ مهاجری با نخست وزیر وقت داشت.
مواضع «جمهوري اسلامي» يا مواضع «مسيح مهاجري»
«مسیح مهاجری» يك روحاني و از مجروحان انفجار 7 تیر 60 است و همواره تلاش كرده است تا خود و رسانه تحت اختيارش را در دايره اصولگرايي نشان دهد، حالآنكه روزنامه «جمهوري اسلامي» در دوران وقوع فتنه به سختي در صدد دفاع از اين جريان در قالب حمايت آشكار از اظهارات هاشمي رفسنجاني و تأييد غيرمستقيم اغلب سخنان ميرحسين موسوي بود.
لازم به ذكر است، روزنامه «جمهوری اسلامي» تا قبل از سال 76 و پیروزی «محمد خاتمی» در انتخابات رياست جمهوري، بر حفظ مواضع مستقل خود از چپ و راست تأکید داشت، پس از آن بود كه اين روزنامه با ادعاي دفاع از مواضع اصولگرایان، خود را به طرق مختلف، همراه با اصول گرایان نشان داد.
البته «مسيح مهاجری» سردبير اين روزنامه به عنوان مشاور رئيس جمهور با دولت «هاشمی رفسنجانی» و «محمد خاتمی» همكاري داشته است.
همچنين، وي در آستانه برگزاري انتخبابات رياست جمهوري در سال 88 در جهت تنظیم و برگزاری برنامههای انتخاباتی «موسوي» با وي همكاري ميكرد.
تذكر قانوني به روزنامه «جمهوري اسلامي»
در مهرماه سال 1389 و به دنبال چاپ مطلب توهينآميزي نسبت به رئيس قوه قضائيه آيتالله صادق آملي لاريجاني با عنوان «منبطل» در روزنامه «جمهوري اسلامي» روز شنبه دهم مهر، مديرمسئول اين روزنامه از اداره كل مطبوعات داخلي معاونت مطبوعاتي تذكر كتبي دريافت كرد.
«مسيح مهاجري» به دليل عدم رعايت بند 8 و 9 قانون مطبوعات و همچنين عدم رعايت تبصره ماده 3 قانون مطبوعات مبني بر پرهيز از توهين به اشخاص حقيقي و حقوقي، عدم درج شايعات و مطالب خلاف واقع و همچنين عدم درج مطالب انتقادي داراي توهين، تحقير و تخريب تذكر كتبي دريافت كرد.
بر اين اساس، روزنامه «جمهوري اسلامي» طي سالهاي اخير همراهي خود را با هاشمي رفسنجاني ابراز داشته و همواره به عنوان يك نقطه اتكاي رسانه اي براي وي بوده است. تندوري هاي «مسيح مهاجري» در برابر منتقدان و كاستن از اعتبار اين روزنامه به جايي رسيد كه حتي هاشمي نيز در كتاب «به سوي سرنوشت» با تفكيك حزب جمهوري به 3 بخش كُندروها، ميانه روها و تندروها، «مسيح مهاجري» مدير مسئول روزنامه مورد اشاره را بخشي از طيف تندروها ميخواند.
كنارهگيري از حزب، ماندن در روزنامه
«مسيح مهاجري» پس از انتخابات مجلس دوم، در كنار يارانش در جناح چپ حزب جمهوري اسلامي (جواد اژهاي، محمدرضا بهشتي، ابوالقاسم سرحديزاده، ميرحسين موسوي) نامه اي را به دبيركل وقت (حضرت آيت الله العظمي خامنه اي) نوشت و طي آن با انتقاد شديد از رويه حزب نوشت: «چون بارها از طرق گوناگون اين مطالب را با شما در ميان گذاشته و هيچگاه در برابر آن برخوردي اصولي مشاهده نكردهايم، ادامه پذيرش بار اين مسئوليت نيز برايمان ممكن نيست.» و بدين ترتيب اين پنج تن از حزب جمهوري اسلامي كنارهگيري كردند و رونوشت نامه خود را نيز براي هاشمي رفسنجاني ارسال كردند. البته با گذشت حدود سه دهه از نگارش آن نامه، او همچنان در رأس روزنامه اي حضور دارد كه قرار بود مروج انديشه هاي حزب جمهوري اسلامي باشد.
وقتي «جمهوري اسلامي» خواستار تغيير قانون اساسي شد
«مسيح مهاجري» كه در هر چهار دولت اصلاح طلبان از سال 68 تا 84 به عنوان مشاور رئيس جمهور فعاليت مي كرد در دفعات ديگري نيز نام خود را در كنار چهره هاي غير موجه تر آن جناح قرار داد. همچون زماني كه «مهاجري» در سال 76 در كنار «عبدالله نوری» و «عطاء الله مهاجراني»، در راستاي باقي ماندن هاشمي بر مسند قدرت، جانفشانيها كردند و خواهان تغيير قانون اساسي شدند تا «هاشمي مادام العمر» رئيسجمهور شود، در اوج انتخابات 84 كه تمام گروه هاي رقيب اصولگرايان پشت هاشمي جمع شده بودند؛ عكسي از رفسنجاني در حياط كاخ مرمر بر روي سايت تبليغاتي وي قرار گرفت كه نشسته بر صندلي در ميان سبزه هاي كاخ در حال مطالعه روزنامه «جمهوري اسلامي» است. اين چندان به مذاق حاميان هاشمي خوش نيامد كه روزنامه «جمهوري اسلامي» را يكي از منتقدان ظاهري هميشگي خود مي دانستند، اگرچه اين انتقادات بيشتر از سوي كساني وارد مي شد كه چندان در جريان مناسبات پشت پرده «مسيح مهاجري» با خاتمي نبودند. ارتباطي كه حتي به قبل از رياست جمهوري او و دوران وزارت ارشادش باز مي گشت.
دليل تظاهر به اصولگرايي در روزنامه «مسيح مهاجري»
به راستي اگر «مسيح مهاجري» با اصلاح طلبان همراه و همدل است چرا در روزنامه خود ادبيات ديگري را طي دوران رياست جمهوري خاتمي در پيش گرفته بود؟ او مديرمسئول و همزمان سردبير روزنامه ايست كه به واسطه يك خلأ همچنان در اختيار او قرار دارد. در سال 67 كه مسائل مالي حزب منحل شده جمهوري اسلامي، بر عهده دبيركل يعني مقام معظم رهبري قرار گرفته بود، «مسيح مهاجري» در سايه حمايت «هاشمي» در روزنامه «جمهوري اسلامي» باقي ماند و طبق اساسنامه اين حزب امتياز روزنامه را از حزب به نام مقام معظم رهبري تغيير داد. اينچنين بود كه تا چند سال پيش وي نام معظم له را در صفحه آخر به عنوان صاحب امتياز روزنامه قيد ميكرد. اينچنين بود كه «مسيح مهاجري» براي حفظ سمت خود چارهاي جز تظاهر به همراهي با اصولگرايان نداشت؛ هرچند مواضع او همواره نيز اصولگرايانه نبود.
به عنوان مثال ميتوان از حملات اين روزنامه به «آيتالله مصباح» نام برد كه تاكنون نيز ادامه يافته است. «مسيح مهاجري» در مطالب فراوان ديگري نيز به جريان اصولگرايي حمله كرده است كه اين امر سبب شدتا درگير شكايت حدود 200 نفر از اساتيد و فضلاي حوزه هاي علميه شود.
چاپخانه روزنامه «جمهوري اسلامي» هديه هاشمي بود؟
در دوره بعداز فتنه سال 88 نيز مواضع حمايتي روزنامه «جمهوري اسلامي» از هاشمي نقطه ابهامي در ذهن مخاطبان محدود روزنامه نامبرده به وجود آورد.
لازم به است، روزنامه «جمهوري اسلامي» اغلب در نهادها و ارگان ها فروش دارد. اين روزنامه در عين حال ارزان است چون چاپخانه بزرگ اين روزنامه درآمد بالايي به همراه دارد. چاپخانه اي كه در دولت «هاشمي» با ارز دولتي (كه با قيمتي بسيار ناچيز در برابر ارز به قيمت آزاد وارد چرخه اقتصاد كشور ميشد) خريداري گرديد؛ به همين جهت قيمت تمام شده آن با قيمت واقعي تفاوتي فاحش داشت.
اتهام زني به نظام در جهت حمايت از چه كسي؟
روزنامه «جمهوري اسلامي» در شماره 11 مرداد خود پس از اعترافات محمدعلی ابطحی در حمایت از هاشمی نوشت: «اظهارات سیدمحمدعلی ابطحی در دادگاه رسیدگی به متهمان حوادث اخیر علیه آقای هاشمیرفسنجانی و مصاحبههای پیاپی بعضی خبرگزاریهای وابسته به یک جریان خاص مبنی بر اینکه ایشان نیز باید محاکمه شود، از برنامهریزی ویژه این جریان برای وارد ساختن فشار بر آیتالله هاشمیرفسنجانی حکایت دارد.»
تقاضاي محاكمه احمدينژاد!
سرمقاله «جمهوري اسلامي» در روز 16 خردادماه سال 88 به موضوع مناظره احمدینژاد و موسوی اختصاص يافته بود. طي اين نوشتار،علاوه بر انتقاد شدید از آنچه «اظهارات حیرتآور احمدینژاد» خوانده بود؛ خواستار محاکمه او شد.
ناگفته نماند روزنامه جمهوری اسلامی ستونهایی از تمام شمارههای خود تا پیش از انتخابات را به حمایت از موسوی و درج متن سخنرانیها و حاشیههای سفرهای وی اختصاص داده بود.
جريان انحرافي بهانه تازه «مسيح مهاجري»
در شرايط فعلي كه موضوع جريان انحرافي بالا گرفته و حرف و حديثها پيرامون اقدامات آنها افزايش يافته است، روزنامه «جمهوري اسلامي» با تمام قوا تلاش ميكند تا خود را يكي از كاشفان انحراف آنها در ساليان دور نشان دهد و اقدامات اشتباه تعدادي از خواص مردود و حتي عدهاي از فتنهگران در جريان آشوب سال 88 را توجيه كند؛ رويهاي كه يقيناً محكوم به شكست و همچون ديگر خطوط سياسي انتخاب شده از طرف اين روزنامه از سوي «مسيح مهاجري»، محكوم به شكست است./انتهاي پيام/
لینک کپی شد
گزارش خطا
۱
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.