صادرات مواد مخدر؛ راهی برای تامين منافع سیاسی آمريكا
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۳۲۷۳۳
به بهانه روز جهاني مبارزه با مواد مخدر؛

صادرات مواد مخدر؛ راهی برای تامين منافع سیاسی آمريكا

امروزه مواد مخدر به يك تجارت جهاني و مسئله سياسي تبديل شده، و آمريكا هر ساله بودجه‌اي را براي براندازي نظام اسلامي در سياست خارجي خود قرار مي‌دهد و يكي از راه‌هاي شكست نظام اسلامي، صدور ترياك به كشور ماست. 
گروه اجتماعي «خبرگزاري دانشجو»؛ معضل اعتبار به مواد مخدر بلاي خانمان سوزي است كه جوامع بشري را در چنگال مرگ آور خويش گرفتار ساخته است.

اين اختاپوس هراس آور، قدرت انديشه، نوآوري، پيشكار، كوشش و سازندگي را در انسان ها بويژه نسل جوان جامعه را از بين مي برد و بنيان خانوادگي و اعتقاد ديني آنان را به نابودي مي كشاند.

امروزه كم تر كشوري را در جهان مي توان يافت كه پديده مواد مخدر و اعتياد، مهمترين دغدغه يا يكي از مهمترين مشكلات اجتماعي اش نباشد.

هر ساله مبالغ هنگفتي براي مبارزه با اين معضل هزينه مي شود، اما همچنان رقم باندهاي قاچاق مواد مخدر و شمار معتادان رو به افزايش است در ايران نيزمعضل مواد مخدر سال هاست كه حل ناشدني باقي مانده و با وجود مبارزه پيگير جمهوري اسلامي با اين پديده مهلك، هنوز نتوانسته ايم براين معضل اجتماعي غلبه كنيم.

استعمار و مواد مخدر

براي نخستين بار استعمارگران انگليس ترياك را به ايران وارد كردند؛ البته پيش از آن نيز ماده مخدر در ايران شناخته شده بود، اما تنها براي مداواي بعضي از دردها به كار مي رفت چنان كه بوعلي سينا و محمد زكرياي رازي از آن در مسائل پزشكي بخوبي بهره مي گرفتند.

تاريخ سياسي مواد مخدر در ايران از زمان قاجاريه آغاز مي شود در اين عصر فعاليت پزشكان و مستشاران خارجي و رواج شايعه هاي مربوط به خواص بي شمار ترياك سبب آغاز كشت وسيع خشخاش در نواحي گوناگون ايران و رواج مصرف آن شد.
 
در بيمارستان كرمان كه با نظارت دو پزشك انگليس اداره مي شد، ترياك رايج ترين داروي تجويزي بود كه بعدها به داروي عمومي و خانگي تبديل شد و استعمار، از اين راه جامعه  ايران را آلوده ساخت.

بريتانيا و گسترش ترياك

غرب و تمدن استعماري آن مي كوشيد از هر راه ممكن به جهان سوم راه يابد و مردم را به پيروي از خود ناگريز كند. براي نيل به اين مقصود، نقشه هاي زيادي را طرح و به اجرا در آورد. از جمله آنها كشت گسترده خشخاش و تشويق مردم فقير و بي سواد به كشيدن ترياك و استفاده از مواد مخدر به عنوان مسكن درد و درمان بيماري بود كه ميان مردم ساده به بهداشت و دارو دسترسي نداشتند، رواج يافت.
 
استعمار بريتانياي كبير، ترياك را براي مردم گرسنه و فقير هند مفيد مي دانست وبه هنديان تلقين مي كرد كه با مصرف اندكي ترياك، مي توان گرسنگي را برطرف كرد.

شركت انگليسي هند شرقي براي تامين منافع تجاري و مقاصد سياست جويانه و استعماري خود، توانست كشت ترياك هند و تجارت قاچاق آن را به كشور چين در انحصار خود درآورد؛ همچنين براي كشيدن خط تلگرافي بين لند و دهلي نو، سيم بانان و مأموران هندي معتاد را به ايران فرستاد تا هرچه بيشتر مواد مخدر را رواج دهند.

در سال 1851 نيز در لباس دراويش هندي، وارد فراسان و كرمان شدند و به ترويج ترياك كشي پرداختند.
 
 
آمريكا و ترويج مواد مخدر

در زمان سلطه طالبان بر افغانستان كه آمريكا نيز از اين گروه حمايت مي كرد، كشت خشخاش و توليد انواع مخدر به بالاترين حد خود رسيد و طالبان با حمايت آمريكا و پشتيباني تسليحاتش از باندهاي قاچاق مواد مخدر به طور رسمي از قاچاقچيان، ماليات دريافت مي كردند و مرزهاي جمهوري اسلامي ايران را به شدت ناامن ساخته بودند.

رهبران طالبان كه دست پروردگان آمريكا بودند، با صدور تروريسم و ترياك، حيات افغانستان و سلامت كشورهاي همسايه آن از جمله ايران را تهديد مي كردند، با وجود اين، آمريكا از اين رژيم حمايت مي كرد و هيچ گونه اقدام قاطعي در برابر صدور ترياك از افغانستان به ايران و ديگر كشورها انجام نمي داد.

اين در حالي است كه در آن زمان نيز نابود ساختن لابراتوارهاي توليد انواع مواد مخدر در افغانستان و پاكستان براي آمريكا امري ممكن و بسيار آسان به شمار مي رفت.

گسترش مواد مخدر در تأمين منافع ملي آمريكا

امروزه مواد مخدر به يك تجارت جهاني و مسئله سياسي تبديل شده است و ايالات متحده آمريكا هر ساله بودجه اي را براي براندازي نظام اسلامي در سياست خارجي خود قرار مي دهد و يكي از راه هاي شكست نظام جمهوري اسلامي از منظر خام آمريكا و سران اين كشور صدور ترياك به ايران و ترويج مصرف اين بلاي هستي سوز است.

با اين تحليل، در مي يابيم كه وضعيت كنوني توليد و توزيع مواد مخدر در موزه هاي شرقي ايران، با منافع ملي دولت مردان آمريكا و سازمان سيا براي اجراي سناريوي استحاله جامعه ايران به وسيله شيوع اعتياد هماهنگي دارد.

براين اساس پس از طالبان نيز معضل مواد مخدر در افغانستان نه تنها تقليل نيافته، بلكه هر ساله رو به افزايش است.

عزم فرهنگي

صاحب نظران و انديشمندان متعهد، حل شدن معضل اعتياد و پديده مواد مخدر را به مبارزه اي فراگير و پيوسته در ابعاد نظامي، انتظامي، سياسي، اقتصادي و فرهنگي نيازمند مي دانند.
 
در اين ميان مبارزه ريشه دار فرهنگي مي تواند تضمين كننده بهره دهي فعاليت ديگر بخش ها باشد.

با تلاش فرهنگي مي توان از گسترش روزافزون اعتياد و قاچاق مواد مخدر در كشور جلوگيري كرده از اين رهگذر، سلامت فردي و اجتماعي را به كشور بازگرداند.

تبليغ همگاني درباره ضد ارزشي بودن موادمخدر

بي شك امروزه وظيفه تبليغ درباره ضد ارزشي بودن اعتياد و مواد مخدر، به رسانه ها محدود نمي شود، بلكه اين امر بايد در همه سطوح اجتماعي اجرا شود.

امكانات جمهوري اسلامي ايران بي ترديد، محدود نيست، اما بهره برداري صحيح از آنها به تخصص و آموزش نياز دارد. اين تبليغات بايد از مدرسه و خانواده آغاز شود تا با معتاد و قاچاقچيان موادمخدر و تبليغاتي كه انجام مي دهند، مبارزه شود.
 
نكته مهم در تبليغ بر ضد پديده اعتياد و مبارزه با مواد مخدر اين است كه تبليغات و مبارزه با آن به صورت كارشناسانه صورت پذيرد؛ يعني هر كس به صرف اينكه با مواد مخدر يا اعتياد مخالفتي دارد، نبايد عهده دار تبليغات شود اگر تبليغات و مبارزه  اندكي بدون ضوابط اجرا شود نتيجه عكس به بار خواهد آورد.

مبارزه اساسي با پديده مواد مخدر
 
امروزه پژوهشگران دريافته اند كه آن چه سبب تخفيف و تقليل جرايم مي شود تنها شدت مجازات نيست، بلكه پذيرش نادرستي كار نيز تأييد زيادي در افراد به هنجار دارد؛ به اين ترتيب بايد گفت ناپستند دانستن مواد مخدر در ذهن آحاد جامعه، تنها با آموزش شكل خواهد گرفت و تأثير آن، به گفته پژوهشگران علوم اجتماعي به مراتب از عامل تهديد و قانون بيش تر است.

از اين رو به نظر مي رسد كه اين مسئله بايد به صورت يك واحد درسي در دبستان ها، دبيرستان ها  و دانشگاه ها آموزش داده شود.

تبليغات درست و آموزش كارا در اين ارتباط نيز به مركز نياز دارد كه بتوانند تبليغات را متناسب با شرايط منطقه جغرافيايي پيش ببرد همچنين نيروهايي را پرورش دهد كه بتوانند در مراحل گوناگون با اعتياد مبارزه كنند.

مواد مخدر رسالت خانواده‌ها

يكي از راهكارهايي موثر در پيشگيري از اعتياد افزايش آگاهي خانواده هاست.
 
زيرا يكي از علل اصلي ترين اعتياد و روي آوري به مواد مخدر گسستگي خانواده و عدم نظارت اين نهاد برافراد خانواده است.

والدين بايد بدانند كه فرزندانشان هر اندازه مطمئن و صالح باشد؛ باز اقتضاي سن خويش و كنجكاوي، ناشي از بي تجربه بودن ممكن است به انحراف كشيده شود.

اين امر در پسران بيش تر صادق است؛ چراكه از آزادي اجتماعي و خانوادگي بيش تري برخوردارند.
 
والدين بايد بكوشند به طور منطقي، فرزندان خود را با آموزه هاي اصيل و راهگشاي آيين اسلام آشنا سازند.

وظيفه ديگر خانواده فراهم آوردن وسايل و زمينه هاي سرگرمي و فعاليت هاي سالم براي فرزندان است.
 
 
سرگرمي هاي مبتذل مانند ماهواره، فساد اخلاقي را افزايش داده، زمينه اعتياد و گرايش به مواد مخدر را مهيا مي كنند.

گسترش ايمان در قلوب جوانان

يكي از راه هاي پيشگيري از اعتياد، ايجاد محيط سالم رواني است؛ اين مهم نيز تنها در پرتو گسترش آموزه هاي اخلاقي، عقيدتي و بهداشتي اسلام كه تكيه گاه بزرگ معنوي است، انجام پذير است.

شايسته است افراد در زندگي خود پايگاه مقدس معنوي را بشناسند و با لبريز ساختن قلوب از ايمان و اعتقاد به فضيلت، در برابر انحراف ها مصونيت پيدا كنند.

فردي كه اعتقاد داشته باشد همه كردار هاي او كنترل و بازخواست مي شود و نيز بداند كه آيين الهي هر آن چه را به سلامت تن و روان او صدمه مي زند تحرير كرده و ضرر رساندن به بدن و وجود ديگران را گناه بزرگ و نابخشودني مي داند، به پديده اعتياد و قاچاق مواد مخدر روي نخواهد آورد.

انقلاب اسلامي و مبارزه با مواد مخدر

پس از پيروزي انقلاب اسلامي، اولياي امور با وجود همه گرفتاري هاي داخل و خارجي، مبارزه همه جانبه اي را با خطر بزرگ مواد مخدر آغاز كردند.

بدين ترتيب كه «كميته ريشه كني اعتياد» تشكيل شد و صدها كيلو مواد مخدر به آتش كشيده شد تا مبارزه جدي با اعتياد پي ريزي شود.

رهنمودهاي امام راحل نيز پشتوانه قدرتمندي براي بسيج عمومي بود گروه ضربت در مبارزه اي بي امان با مواد مخدر، تعداد بي شماري از قاچاقچيان حرفه اي را به دام انداخت و مجازات كرد با كشف صدها كيلو هرويين و ترياك، در تير ماه 1359 كوپن ترياك قطع شد و مرزها تحت كنترل قرار گرفت و سرانجام با منع كشت خشخاش، شوراي انقلاب قانون جديدي را تصويب كرد. كه در آن خط مشي اساسي و همه جانبه اي براي مبارزه با قاچاقچيان، استعمال كنندگان و طرق درمان اعتياد مشخص شده بود، با اين حال ايران بيشترين هزينه را در مبارزه با مواد مخدر متحمل شده است.

ايران تاكنون هزينه هاي جاني و مالي زيادي را در اين زمينه پرداخت كرده است كه از آن جمله مي توان تقديم 3700 و 11 هزار جانباز اشاره كرد. و نيز جمهوري اسلامي ايران براي انسداد مرزهاي شرقي و غربي خود حدود 700 ميليون دلار هزينه كرده است./انتهاي پيام/ نوروز 
پربازدیدترین آخرین اخبار