کد خبر:۱۶۰۷۳۷
«خبرگزاری دانشجو» بررسي كرد؛

روند رشد سرطان در ايران و تناقض‌گويي مسئولان

سرطان به عنوان بيماري قرن جزء مهم ترين تهديدات سلامت شهروندي است؛ اما مسئولان بهداشتي كشور در اين خصوص نظرات متناقضي دارند و ... 
گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»؛ قرار است برنامه های اساسی برای مقابله با سرطان، این تهدید بزرگ سلامت شهروندان ارائه شود اما این در حالی است که مسئولان این حوزه نظراتی کاملا متناقض در زمینه آمار شیوع این بیماری در کشور دارند به طوريكه یکی ایران را دارای بالاترین روند رشد اين بيماري در دنیا دانسته و دیگری از ثابت بودن این آمار طی 10 سال گذشته می گوید.
 
سرطان با نام فارسی چنگار در اثر برهم خوردن تعادل بین تقسیم سلول، مرگ طبیعی سلولی و تمایز سلول ها در فرد ایجاد می شود و در آن سلول‌های بدن به طور غیرعادی و بدون کنترل تقسیم و تکثیر شده و بافت‌های سالم را نابود می‌کنند که عوامل مختلفی از جمله عوامل ژنتیکی و مواد سرطانزا در بروز این بیماری مهلک تاثیرگذارند.
 
پیشگیری از بروز این بیماری و مقابله جدی با آن از مهمترین برنامه های نظام سلامت تمام کشورها محسوب می شود؛ چرا که درمان این بیماری هزینه های گزافی را به دولت‌ها و خانواده‌ها تحمیل می کند و ایران نیز پیشگیری از بروز این بیماری را از مهمترین برنامه های خود قرار داده است.
 
مرگ سالانه 35 هزار ایرانی بر اثر انواع سرطان
 
بروز سرطان در مردان 54 درصد و در زنان 46 درصد و بروز سالانه 51 هزار مورد جدید سرطان در کشور از جمله آمارهای مرتبط با این بیماری در ایران است و بر اساس بررسی‌های صورت گفته غیر از سرطان پوست که بالاترین آمار بروز را به خود اختصاص می دهد، سرطان های معده، مری، روده بزرگ، مثانه و خون به ترتیب بالاترین آمار بروز در مردان و سرطان های سینه، مری، معده روده بزرگ و رحم بیشترین شیوع را در زنان دارند.
 
دکتر محققی، رئیس مرکز تحقیقات سرطان انستیتو کانسر با بیان اینکه سرطان عمدتا در دوران کهنسالی اتفاق می افتد، می گوید: این بیماری در اکثر مواقع از دهه ششم زندگی به بعد بروز پیدا می کند و با توجه به جوان بودن هرم سنی جمعیت در ایران در حال حاضر آمار بروز سرطان در کشور در مقایسه با کشورهای صنعتی و برخی از کشورهای جهان سوم از فراوانی کمتری برخوردار است.
 
وی تاکید می کند: این هرم سنی در حال حرکت به سمت دوره های میانسالی و کهنسالی بوده و در آینده با افزایش جمعیت میانسال و مسن در جامعه روبرو خواهیم بود و بر همین اساس در صورت بی توجهی به این امر در امروز تا چند سال آینده با معضل بزرگی روبرو خواهیم بود.
 
سرطان های معده، مری و ریه مرگ بار ترین سرطان ها

رئیس مرکز تحقیقات سرطان انستیتو کانسر سرطان های معده، مری و ریه را مرگ بار ترین سرطان ها دانسته و می افزاید: مبارزه با دخانیات، اقدامات موثر تغذیه ای و انجام برخی از واکسیناسیون ها در جلوگیری از بروز این بیماری بسیار موثر هستند.

محققی در ادامه با تاکید بر اینکه بروز سرطان در ایران بر اساس مقدار ثابت جمعیتی افزایشی از نظر توزیع سنی نداشته است، می گوید: با توجه به رشد جمعیت بررسی بروز این بیماری در مقدار ثابت جمعیتی نشان می دهد که آمار بروز تقریبا ثابت بوده و از نظر بروز انواع سرطان و در تمام گروه های سنی طی 10 سال گذشته تغییر خاصی رخ نداده است.
 
وی با اشاره به افزایش آلودگی هوا، استرس، مصرف دخانیات، عفونت‌های باکتریایی و یا ویروسی، پرتوها و دیگر موارد موثر در بروز سرطان می گوید: این موارد همگی در بروز این بیماری تاثیر دارند؛ اما با توجه به اینکه سرطان بیماری مزمن است این آلاینده ها و عوامل سرطان زا نیز در آینده آثار خود را نشان می دهند و هنوز در حال حاضر افزایش خاصی را در این خصوص شاهد نبوده ایم.
 
در حالی که رئیس مرکز تحقیقات سرطان انستیتو کانسر ایران ثابت بودن آمار بروز سرطان در کشور طی 10 سال گذشته را مطرح می کند، دكتر محمد اسماعيل اكبري، رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از رشد سرطان در کشور به دلیل روند افزایش سن و امید به زندگی رشد خبر داده و می گوید: شاید بتوان گفت ایران بالاترین روند رشد سرطان را در جهان داراست.
 
وي آگاه سازی مردم را مهمترین راهکار پیشگیری از بروز سرطان دانسته و می گوید: امروز باید برنامه‌های آگا‌ه‌سازی را شروع کنیم تا بتواینم 20 سال بعد به نتیجه برسیم.
 
اینکه ایران دارای بالاترین روند رشد سرطان بوده یا آمار بروز این بیماری طی 10 سال گذشته ثابت بوده است مهم می باشد؛ اما مهمتر از آن این است که همزمان با افزایش هرم سنی جمعیت کشور عوامل سرطان زای بسیاری در جامعه هستند که روزانه اکثر افراد با آنها سر و کار دارند.
 
قرار گرفتن ساعت های طولانی در ترافیک های شهری، افزایش استرس و هیجان در طول روز به دلیل مشکلات مالی و اخلاقی، افزایش روز افزون مصرف دخانیات در بین مردم به ویژه جوانان و زنان، پایین آمدن سن مصرف دخانیات و موارد بسیار دیگر از جمله مسائلی است که هر روز با شهروندان به ویژه در کلانشهرها در گیر هستند بر همین اساس در صورت بی توجهی به این امر و عدم ارائه برنامه های بنیادی در این خصوص مواجه شدن با بحرانی بزرگ طی چند دهه آینده به هیچ وجه بعید نخواهد بود. 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار