کد خبر:۱۶۶۹۵۱
بررسي تهديدهاي سلامت شهروندي در «خبرگزاري دانشجو» -7

روغن زیتون بهترین جایگزین روغن‌‌های جامد و نیمه جامد در سبد غذایی خانوارها

افزایش كلسترول خون مهمترین نتیجه حضور پررنگ و مداوم روغن چه مایع و چه جامد در سبد غذایی خانوارهاست که در نهایت سخت شدن عروق و ایجاد پلاك در آن را برای فرد به ارمغان می‌آورد و جایگزینی روغن زیتون با روغن‌های جامد و نیمه جامد مهمترین اقدام در جلوگیری از اين جریان است.
«گروه علمی خبرگزاری دانشجو»، در روزهایی که پیشگیری و کنترل از بیماری های غیر واگیر محور اصلی برنامه های نظام سلامت نه تنها در ایران بلکه در تمامی کشورها عنوان و بر اصلاح شیوه زندگی به ویژه از نظر تغذیه ای تاکید می شود؛ اما هنوز شاهد روش های غلط تغذیه ای در برخی از خانواده های ایرانی هستیم.
 
سرطان یکی از همان بیماری های غیرواگیر است که تمامی کشورها امروز با آن دست به گریبان شده اند و بر اساس نتایج تحقیقات تغذیه، عامل یك سوم بروز سرطان ها در سطح جهان است و در ایران نیز آمار مرگ و میر ناشی از سرطان چه بسا بیشتر از سایر كشورهاست.
 
اما سرطان تنها بیماری مرتبط با تغذیه نیست بلکه چاقی، نارسایی های قلبی- عروقی، دیابت و پوکی استخوان نیز از دیگر بیماری هایی هستند که تغذیه عامل اصلی در بروز یا پیشگیری از بروز آنهاست.
 
یکی از عادات غذایی نادرست که از سال ها پیش مورد توجه متخصصان مختلف قرار گرفته مصرف غذاهای چرب به ویژه مصرف روغن جامد و نیمه جامد بوده است و این امر نیز از جایی آغاز می شود که به دلیل تمایل زیاد به مصرف غذاهای چرب، شور، برشته، سرخ شده و دودی از دوران كودكی، ذائقه افراد بر این اساس شکل می گیرد و این امر زنگ خطری برای نظام سلامت کشور است که باید مورد توجه قرار گیرد.

از مصرف غذاهای چرب بدتر در کشور مصرف روغن های جامد است که البته به گفته مسئولان سازمان غذا و دارو با تلاش های صورت گرفته عرضه این روغن ها در کشور متوقف شده و به جای آن روغن های نیمه جامد با اسید ترانس 10 درصد تولید می شود که باید با فرهنگ سازی و الگوسازی درست روغن مایع را به جای این روغن در سبد خانوارها جایگزین کرد.

ارتباط میان افزایش كلسترول بد خون با بیماری‌های عروق كرونر و سكته‌های قلبی امری كاملا شناخته شده است و این امر در كشور ما به دلیل مصرف چربی ها نسبتا بیشتر است بر همین اساس باید استفاده از روغن جامد و نیمه جامد در پخت و پز روزانه به صفر برسد.

به گفته متخصصان روغن زیتون و روغن گل آفتابگردان از بهترین روغن‌های گیاهی و بهترین جایگزین برای  روغن های جامد و نیمه جامد است البته هر روغن مایعی نیز دلیل بر مرغوب بودن نیست.
 
مسئله دیگر در مصرف روغن این است باید از  روغن‌های خوراكی به صورت خیلی داغ پرهیز شود؛ چراکه هرچه روغن داغ تر شود مضرات استفاده از آن نیز بیشتر می‌شود و همچنین باید از مصرف مجدد روغن‌های سرخ شده پرهیز شود.
 
در مجموع افزایش میزان كلسترول خون از مهمترین نتایج مصرف زیاد چربی‌هاست و افزایش كلسترول مضر بدن نیز سخت شدن عروق و ایجاد پلاك در عروق را به دنبال دارد و این عوامل زمینه ساز بیماری‌های عروق كرونر و سكته قلبی است بر همین اساس نهادینه شدن فرهنگ پرهیز از غذاهای پر چرب و حذف روغن هاي جامد و نیمه جامد قطعا گامی اساسی در ارتقای سلامت جامعه خواهد بود. 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار