کد خبر:۱۶۳۳۰۴
بررسي تهديدهاي سلامت شهروندي در «خبرگزاري دانشجو» -6

عدم رعایت فاصله با مانیتور باعث بروز گردن درد در کاربران می‌شود

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه کاربران کامپیوتر باید فاصله خود را با سیستم رعایت کنند، گفت: صفحه کامپیوتر به هیچ وجه نباید بالاتر یا پایین‌تر از امتداد چشم باشد و درصورتی‌که صفحه مانیتور بالاتز از امتداد چشم باشد، باعث بروز گردن درد می‌شود.
دکتر کامران بدیع‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: افرادی که در طول روز مجبور به استفاده مداوم از کامپیوتر هستند، بیشتر از هر مشکلی با کمردرد و گردن‌درد درگیر بوده و به همین دلیل رعایت توصیه های پزشکان در این زمینه ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.
 
وی افزود: علاوه بر گردن‌درد و کمردرد درصورتی‌که مچ دست فرد نیز دچار مشکلاتی از جمله گرفتگی باشد، استفاده مدارم از موس نیز سبب بروز درد و خواب‌رفتگی در این ناحیه مي‌شود.
 
این متخصص با بیان اینکه دردهاي عضلاني و خمیدگی پشت از ديگر عوارض کار مداوم با رايانه است، اضافه کرد: معمولاً کاربران رايانه، ساعدها، دست‌ها، بازوان، پشت و گردن خود را در يک حالت ثابت قرار مي‌دهند و اين عمل باعث وارد شدن فشار زياد، در زمان طولاني بر روي ماهيچه‌ها و تاندون‌هاي فرد شده و در نهايت مي‌تواند به مشکلات عضلاني و مفصلي منجر شود.
 
بدیع‌زاده تاکید کرد: انجام حرکت تکراري، طرز نشستن، زاويه ديد، وضعيت ميز و صندلي، ارتفاع صفحه کليد و مانيتور، وضعيت نور، سرعت تايپ و عدم آرامش رواني از فاکتورهاي عمده خطر است.

وی با بیان اینکه رفتارهاي غلط، ناصحيح و غيراصولي، کاربر رایانه را دچار عوارض مختلف مي‌کند، اضافه کرد: رعايت اصول بهداشت کار، شرط درست و صحيح کار کردن با رايانه است که باید مورد توجه ویژه کاربران قرار گیرد.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه کاربران رایانه باید به صورت دوره‌ای تحت معاینه و چکاپ قرار گیرند، تصریح کرد: کارکناني که به دردهاي مفصلي، شانه و کمردرد مبتلا هستند، باید به سرعت به پزشک طب کار يا ساير متخصصان مراجعه کنند.
 
بدیع‌زاده با بیان اینکه کاربران کامپیوتر باید فاصله خود را با سیستم رعایت کنند، گفت: صفحه کامپیوتر به هیچ وجه نباید بالاتر یا پایین تر از امتداد چشم باشد و درصورتی‌که صفحه مانیتور بالاتر از امتداد چشم باشد، باعث بروز گردن درد می‌شود.
 
وی خاطر نشان کرد: کاربران کامپیوتر باید به ارتفاع، نوع و فاصله صندلی دقت کنند و صندلی بايد به حالت عمود و دارای تکیه‌گاه باشد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار