کد خبر:۱۸۱۵۲۸
یادواره علمی استاد مرحوم منذر - 2

محمد رجبي‌دواني: مرحوم منذر به عامل اعدام شيخ فضل‌الله به چشم يك تائب نگاه مي‌كرد

این استاد فلسفه دانشگاه گفت: مرحوم منذر به تقي‌زاده كه از عاملان اعدام شيخ فضل‌الله بود و در اواخر عمر متنبه شده بود به ديده كه انسان تائب نگاه مي‌كرد و انصاف را در مورد او رعايت مي‌نمود.
به گزارش خبرنگار دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، دكتر محمد رجبي دواني، استاد فلسفه دانشگاه در آیین یادبود علمي مرحوم استاد منذر، که عصر دیروز در موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران برگزار شد، درباره تهاجم غرب به ايران و سازوكارهاي آن سخن گفت.

رجبي دواني ضمن بيان اين مطلب كه غرب به معناي فلسفي حاكي از غفلت از حقيقت هستي وجود يعني خداوند است، اظهار داشت: تعريف مرحوم منذر از غرب تعريف آل‌احمدي نيست تا غرس شدن يا نشدن را با استعمال كراوات يا عدم استعمال آن تشخيص دهد.

مرحوم منذر معتقد بود منشاء اختلاف ما با غرب در محسوسات است نه معقولات

این استاد فلسفه دانشگاه با مطرح كردن اين سوال كه نقطه افتراق فكري ما با غرب در حوزه معقولات است يا محسوسات گفت: مرحوم منذر برخلاف تصور خيلي‌ها كه اختلاف‌ ما با غربزده‌ها را در حوزه معقولات مي‌دانند، منشاء اختلاف را محسوسات مي‌دانست.

رجبي دواني گفت: ديد معنوي و وحياني نيز حاكي از تفاوت با غربزده‌ها در باب محسوسات است، چنانكه پيامبر (ص) دعا مي‌فرمايد: خدا شما را آنگونه كه هستید به من نشان بده.

منافقان: تئوري‌ها و مكتب ما چنان بود كه كورمان كرده بود
 
وي افزود: روزي كه بني‌صدر سقوط كرد و برخي از هوادران او دستگير شدند در پاسخ به اين سوال كه چرا اين كارهاي منافقانه را انجام داديد؟ جواب دادند: فكر كرديم مردم هم با ما هستند. مجدداً پرسيده شد مگر مردم را نديديد كه سوگواري مي‌كنند؟ جواب دادند: خير نديديم. سوال شد چرا نديديد؟! جواب دادند: تئوري‌ها و مكتب ما چنان بود كه كورمان كرده بود.

این استاد فلسفه دانشگاه با بيان اين مطلب كه آنچه موجب بصيرت و حق‌بيني مي‌شود رعايت پاكي نفس و زودن رجس و پليدي از آن است گفت: براي مثال آنان كه شيخ فضل‌الله نوري را نديدند دو قسم بودند؛ یک قسم مزدوران و آنان كه صرفاً مامور انجام عملي خاص بودند؛ قسم دوم عده‌اي كه به دليل عقايد باطل خود رجس نفس شيخ را ديدند كه درجه تاريك‌دلي و انحراف ايشان بيشتر از دسته اول است، مثل ماركسيست‌ها و... كه دچار افراط و تفريط مي‌شوند.

رجبي دواني با اشاره به اينكه مرحوم منذر در كنار تحقيقات تاريخي از ساير عناصر غافل نماند گفت: موضوعاتي نظير توكل، پالايش نفس انساني و .... در حق‌بيني وي تاثير شگرفي مي‌نهاد.

هنوز زود است که ما مرحوم منذر را بشناسیم...

وي در ادامه افزود: در باب قضيه تقي‌زاده كه بي‌شك از عاملان اصلي اعدام آقا شيخ فضل‌الله نوري بود همه به چشم انساني مالامال از خطا و تقصير به او نگاه مي‌كردند و تمام حيات او را به ناسزا مي‌گرفتند، لكن منذر توجه داشت كه او اواخر عمر متنبه شده و او را به چشم فردي تائب مي‌بيند و لذا هميشه جانب انصاف را نه تنها در مورد تقي‌زاده بلكه در همه مسائل مراعات مي‌كرد.

این استاد فلسفه دانشگاه ضمن بيان اين مطلب كه زود است ما ايشان را بشناسيم افزود: چشم حقيقت‌بين مرحوم علي ابوالحسن منذر زواياي تاريكي از تاريخ را ديد كه جز دلي سالك توفيق ديدن آن را نمي‌يابد.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار