کد خبر:۱۸۳۴۹۶
مسئول فرهنگي فدراسيون تيراندازي:

وزارت ورزش با يك نامه نمي‌تواند كارهاي فرهنگي را پيگيري كند/ پخش «مردان آهنين» مهم‌تر است يا يك ورزش ديني؟

مسئول فرهنگي فدراسيون تيراندازي گفت: وزارت ورزش با نامه‌نگاري و بدون حضور در فدراسيون‌ها  نمي‌تواند در جريان كارهاي فرهنگي قرار بگيرد.
حجت‌الاسلام سليمي در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشي «خبرگزاري دانشجو»، در خصوص فعاليت‌هاي فرهنگي و اختصاص بودجه به اين بخش از فدراسيون تيراندازي گفت: از وقتي كه وارد فدراسيون تيراندازي شدم، تغييرات جديدي در اين بخش صورت گرفته است؛ چرا كه در اولين مسابقه‌اي كه برگزار شد من به عنوان مسئول فرهنگي حضور نداشتم و فهميدم كه قبل از اين، حضور مسئول فرهنگي لازم نبوده است.
 
وي در ادامه افزود: اگر برنامه‌هاي مدون و كاربردي در حوزه فرهنگ داشته باشيم، مطمئنا بيشتر از 3 درصد بودجه در اختيار ما قرار مي‌گيرد، ولي متاسفانه مشكلات مالي فدراسيون دست و پاي ما را بسته و بدهي‌هاي از قبل مانده فدراسيون به قدري زياد شده كه به بخش‌هاي ديگر فدراسيون نيز سرايت كرده است.
 
مسئول فرهنگي فدراسيون تيراندازي از اعزام تيم ملي كشورمان به مشهد قبل از اعزام به المپيك خبر داد و گفت: در ادامه برنامه‌هاي فرهنگي فدراسيون دعوت از سخنرانان در دستور كار قرار گرفت كه حجت‌الاسلام يكتا و پناهيان در جمع بچه‌ها حضور يافتند كه مورد استقبال تيراندازان قرار گرفت.
 
سليمي تصريح كرد: در كنار اين سخنراني‌ها، يكتا هديه‌اي همراه با يك كوله‌پشتي و يك پلاك كه به نام تيراندازان زده شده بود و نيز يك بسته كتاب نهج‌البلاغه، ديوان حافظ و صحيفه سجاديه تقديم تيراندازان كرد كه اين گونه كارها بازخورد مثبتي در بين ورزشكاران داشت.

وي فعاليت‌هاي بخش فرهنگي فدراسيون تيراندازي را با حداقل هزينه دانست و گفت: برعكس بسياري از فدراسيون‌ها، همدلي و كمك در بخش‌هاي مختلف فدراسيون تيراندازي وجود دارد و جمع صميمي و زحمت‌كشي در كنار هم فعاليت مي‌كنند.
 
مسئول فرهنگي فدراسيون تيراندازي از برگزاري نماز جماعت و مجالس پرسش و پاسخ در اين فدراسيون خبر داد و تصريح كرد: به مناسبت روز دختر يك برنامه پروازي تدارك ديديم كه مورد استقبال ملي‌پوشان قرار گرفت.
 
حضور افراد اخلاق مدار در كنار ورزشكاران لازم است 
 
سليمي در پاسخ به اين سوال كه چرا طي اين سال‌ها ورزشكاران از موضوع اخلاق فاصله‌ گرفته‌اند، گفت: نيت افراد براي ورزش كردن بسيار مهم مي باشد، ممكن است كسي براي كسب عنوان قهرماني و كسب مدال ورزش كند، عده‌اي براي سلامتي ورزش مي كنند و برخي نيز ورزش كردن را ابزاري براي افزايش قدرت بدني خود و در ادامه دعواهاي خياباني مي‌دانند.
 
وي در ادامه افزود: اگر كسي كنار ورزشكاران نباشد و آنها را در مسير صحيح هدايت نكند، ممكن است نيت ورزشكاران از امر ورزش در مسير اشتباهي قرار بگيرد.
 
 
 
به وزارتخانه پيشنهاد استفاده از روحانيون ورزشكار را دادم
 
مسئول فرهنگي فدراسيون تيراندازي در خصوص پيشنهاد خود به فرهادي، معاون فرهنگي وزارت ورزش و جوانان گفت: در ملاقاتي كه با وي داشتم پيشنهاد كردم كه در كنار ورزشكاران از افراد روحاني، اخلاق‌مدار و ورزشي استفاده كنند و از تخصص آنها در حوزه فعاليت‌ خود بهره ببرند.
 
حجت‌الاسلام سليمي تصريح كرد: كساني را مي‌شناسم كه علاوه بر اينكه روحاني هستند، ورزش‌هاي جودو، تكواندو و حتي اسب‌سواري را در حد تخصصي مي‌شناسند كه حضور اين افراد در كنار ورزشكاران مي‌تواند، مفيد باشد.
 
مربيان بايد در حوزه اخلاق كار كنند اما نمي توانند
 
وي به جايگاه مربيان در گسترش موضوع اخلاق در ورزش اشاره كرد و گفت: مربيان وظيفه دارند كه ورزشكاران را اخلاق‌مدار تربيت كنند، اما به دلايل مختلف از جمله مشغله زياد و يا عدم اخلاق‌مداري خود مربي در اين امر موفق نيستد و حتي ممكن است كه مربيان ما خارجي باشند و از اعتقادات ما خبر نداشته باشند.
 
مسئول فرهنگي فدراسيون تيراندازي افزود: در مورد مربيان خارجي بايد بگويم كه من براي اينكه به مربيان خارجي تيم ملي تيراندازي بگويم عاشورا از نظر مردم ايران يك روز خاص محسوب مي‌شود، تلاش زيادي كردم و اعتقاد دارم كه وظيفه من است كه مربي را در اين طور مواقع آگاه كنم.
 
حجت‌الاسلام سليمي با طرح اين سوال كه چه كسي بايد ورزشكار را در مسير راست هدايت كند، گفت: ممكن است كه من خودم در مسير راست نباشم ولي حداقل اين مسير را مي‌شناسم و مي‌توانم آن را به ورزشكار نشان دهم.
 
وقتي ورزشكاري با اسلحه قرضي مدال مي گيرد يعني اعتقاد قوي دارد
 
وي بر اين مسئله كه ورزشكار بايد قدر امكانات و جايگاه خود را بداند تاكيد كرد و گفت: زماني كه تيراندازان كشورمان به مسابقات لندن اعزام مي‌شدند، تاكيد كردم كه شما نمايندگان يك مملكت شيعه هستيد و در شرايطي به اين مسابقات مي رويد كه در تحريم شديد به سر مي‌بريم و حتي اسلحه نداريم.
 
مسئول فرهنگي فدراسيون تيراندازي تصريح كرد: الهه احمدي، تيرانداز كشور با اسلحه قرضي مدال گرفت و در شرايطي كه استرس زيادي را تحمل كرده بود، با آرامش گفت كه كسب سهميه اهميت ندارد بلكه بايد به المپيك فكر كنم؛ ‌آن چيزي كه اين ورزشكار را در چنين شرايطي قرار مي‌دهد اعتقاد بالاي اوست.
 
 
 
ورود تجارت به فوتبال، آن  را بي سر و سامان كرده است
 
سليمي افزود: من اعتقاد دارم كه اگر ورزشكار در مسير اصلي خود حركت كند، موفق مي‌شود، ولي اگر از اين مسير خارج شود و به دنبال تجارت باشد از هدف خود فاصله مي‌گيرد؛ براي مثال چرا وضعيت فوتبال ما امروز اين طور بي ‌سروسامان است و مافيا در آن به يك قدرت تبديل شدند؟ دليل آن افزايش تجارت در آن است كه سبب فاصله گرفتن مسائل اخلاقي و ورزشي در آن شده است.

وي خواستار فعاليت بيشتر رسانه‌ها در گسترش فرهنگ ورزشكاران شد و گفت: متاسفانه در سال‌هاي اخير آن طور كه بايد و شايد در رسانه‌ها به خصوص صدا و سيما به مسئله اخلاق پرداخته نشده است؛ ما تاكنون چند سريال و يا فيلم داشته‌ايم كه به مسئله اخلاق در ورزش فوتبال بپردازد.
 
چرا كنار ورزشكاران مشاور اخلاقي و مذهبي نيست؟
 
مسئول فرهنگي فدراسيون تيراندازي در خصوص دلايل بروز بي‌اخلاقي در برخي از ورزشكاران گفت:‌ زماني كه يك كودك در يك خانواده‌اي متولد مي‌شود كه پدر و مادر اعتقاد مذهبي ندارند و ماهواره، اينترنت و انواع فيلم‌ها در اختيار او قرار مي‌گيرد چطور مي‌توان توقع داشت كه به يك انسان اخلاقي تبديل شود؛ متاسفانه زماني كه ورزشكار وارد تيم ملي مي‌شوند، با تغيير نگاه مردم و حضور افراد سودجو و ناباب در افراد خود روبه‌رو مي‌شوند و لزوم يك مشاور در كنار او لازم است.
 
حجت‌الاسلام سليمي افزود: آيا در كنار ورزشكاران ما يك مشاور مذهبي و اخلاقي وجود دارد؟ ‌آيا اين مشاوران در طولاني‌مدت كنار ورزشكاران هستند و آيا كساني كه برنامه‌ريزي‌هاي فرهنگي انجام مي‌دهند آشنايي با شرايط ورزشكاران دارند.
 
وي افزود: مطمئنا در بسياري از موارد اين چنين نيست؛ ما به كساني احتياج داريم كه در لحظات سخت و پس از شكست‌ها در كنار ورزشكاران باشد و اين مسائل را به فرصتي تبديل كنند تا ورزشكار رشد كند و اين شكست‌ها را مقدمه پيروزي بداند.
 
برخي ورزشكاران عامل تخريب مملكت هستند
 
مسئول فرهنگي فدراسيون تيراندازي برخي از ورزشكاران را عامل تخريب مملكت معرفي كرد وگفت: من نمي‌دانم كه قوي‌ترين مردان چه ريشه‌اي دارد و هدف از بدن‌سازي و پرورش اندام چيست؟ آيا جز اين است كه با داشتن اندامي عضلاني براي ديگران جلب توجه كنيم؟ آيا وقت آن نرسيده است كه مسئولين فكري براي اين موضوع كنند.
 
سليمي خاطرنشان كرد: از زماني كه مردان آهنين از رسانه‌ ملي پخش شد، كار باشگاه‌هاي بدن‌سازي رونق گرفت؛ اگر اين كار را راجع به تيراندازي كه ورزش ديني ما محسوب مي‌شود، انجام مي‌دادند بهتر نبود.
 
 
اعتقادات افراد مورد آزمايش قرار مي گيرد

حجت‌الاسلام سليمي در پاسخ به اين سوال كه برخي از ورزشكاراني كه از خانواده‌هاي مذهبي هم بوده‌اند درگير بسياري از بي‌اخلاقي‌ها شده‌اند، گفت: ‌آزمايش الهي براي افراد متفاوت است و مطمئنا اعتقادات هر كسي مورد آزمايش قرار مي‌گيرد؛ ائمه و مسئولين تا آخر آزمايش در حفظ اعتقادات خود موفق بوده‌اند، ولي بسياري از افراد در ميانه‌ آزمايش اعتقادات خود را از دست مي‌دهند.
 
وي تاكيد كرد: بايد افرادي در كنار ورزشكاران باشند تا علاوه بر حفظ واجبات، مستحبيات را نيز در او رشد دهند تا در اين آزمايش سربلند باشند.
 
فعاليت هاي فرهنگي فدراسيون ها كتبي پيگيري مي شود
 
مسئول فرهنگي فدراسيون تيراندازي در خصوص نظارت وزارت ورزش و جوانان بر انجام فعاليت‌هاي فرهنگي در فدراسيون‌ها گفت: مدتي قبل از من خواستند كه برنامه‌هاي خود را به صورت كتبي براي آنها ارسال كنم، ولي من از اين موضوع ناراحت شدم و از آنها خواستم كه حضوري و از نزديك شاهد فعاليت‌هاي ما باشند؛ فرستادن شرح كتبي فعاليت‌ها هيچ سودي ندارد.
 
سليمي در پايان خاطرنشان كرد: متاسفانه پيگيري مداوم فعاليت‌هاي فرهنگي از طرف وزارت ورزش و جوانان وجود ندارد، البته صحبت‌هايي در اين زمينه انجام شده، ولي هنوز قطعي نشده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار