کد خبر:۱۸۷۴۰۸
ورزشكار بايد پهلوان باشد- 5

رودكي: هميشه به فاطمه زهرا (س) توسل مي‌كنم/ با ديدن يك فيلم، يك شبه قهرمان شدم‬/ حمايت‌ مسئولان فقط قبل از المپيك است/ هدفم تسکین درد مادر فلسطینی است

جودوكار المپيكي كشورمان با بيان اينكه من هميشه به فاطمه زهرا (س) توسل مي‌كنم، گفت: موفقيت در مسابقات قهرماني آسيا نتيجه همين توسل به حضرت زهرا (س) بوده است.
محمدرضا رودكي در گفت‌وگوي تفصيلي با خبرنگار ورزشي «خبرگزاري دانشجو»، در خصوص نحوه ورودش به دنياي ورزش  گفت: از آنجا كه پدرم قهرمان كشتي كشور بود و بوكس را به صورت حرفه‌اي دنبال مي‌كرد، وارد عرصه ورزش شدم و از همان دوران كودكي با ورزش آشنا شدم.

وي در ادامه افزود: پدرم بر كوهنوردي تاكيد زيادي داشت و به ورزش‌هايي مانند تيراندازي، شنا و سواركاري توجه كرده و آنها را به صورت حرفه‌اي دنبال مي‌كرد؛ به طوري كه يك باشگاه اسب‌سواري در شيراز داشتيم.

فرزند شهيد رودكي حمايت هاي پدرش را در موفقيت هايش در عرصه ورزش موثر دانست و گفت: پدرم به خاطر وضعيت عملياتي كه در نيروي دريايي سپاه داشت، چتربازي را خوب مي‌دانست و من نيز در 13 سالگي در رده بزرگسالان، ركورد پاراگلايدر را شكستم؛ البته درباره سقوط آزاد و اتوماتيك و هر كاري كه در بحث نظامي باشد آشنايي دارم؛ زيرا پدرم اعتقاد داشت كه اگر فرزند خودش در ميدان باشد، بقيه با جان و دل وارد اين ميدان مي‌شوند.

با ديدن يك فيلم، يك شبه قهرمان جودوي نوجوانان شدم

رودكي تصريح كرد: همه اين شرايط را  پشت سر گذاشتم و به خاطر علاقه‌اي كه پدرم به كشتي داشت، يك سال كشتي آزاد كار كردم؛ اما در آخر به دليل همجواري خانه ما با سردار درخشان كه رئيس فدراسيون جودو بود، وارد اين رشته شدم و ياد دارم كه يك شبه با ديدن يك فيلم قهرمان نوجوانان شدم.
 
وي ورود خود به اين رشته را مربوط به 14 سال پيش دانست و گفت: من از مقطع نوجوانان وارد اين ورزش شدم اما چون در آن مقطع زماني، سنگين وزن رده نوجوانان مثبت 78 كيلوگرم بود و من سنگين‌تر از اين وزن بودم، وارد رده جوانان و بعد از سال 2004 وارد رده بزرگسالان شدم و در سال 2005 و در مسابقات قهرماني آسيا كه در تاشكند برگزار ‌شد، به مقام قهرماني دست يافتم و به عنوان ستاره مسابقات انتخاب شدم.
 
زماني كه پدرم كنار ما بود، بيشترين استفاده را از وي بردم

قهرمان جودوي آسيا افزود: 15 سال داشتم كه پدرم به شهادت رسيد و از آنجا كه شغل پدرم همراه با آموزش‌هاي نظامي بود، با راهنمايي و تشويق‌هاي ايشان وارد ورزش شدم؛ عكس‌هايي از دوران چهار سالگي دارم كه پدرم در كوه هاي استان فارس من را با پتو و طناب به خودش بسته و كوهنوردي مي‌كند و خدا را شاكرم كه در زماني كه پدرم در كنار ما بود، بيشترين استفاده را از او بردم.
 
 
 
توسل به حضرت زهرا (ع) هميشه براي من راهگشا بوده است

رودكي در خصوص الگوي خود در زندگي گفت: با توجه به شرايطي كه در آن بزرگ شدم، بيشتر الگوهاي من چه از نظر زندگي و چه از نظر ورزشي مربوط به پدرم است؛ اما در رده پهلواني همه ما از ائمه اطهار و حضرت علي (ع) كه در بين معصومين به ورزشكاري معروف است، الگو مي‌گيريم؛ اما به قول رضازاده ما به ابوالفضل (ع) توسل مي‌كنيم و ايشان مشكل ما را قبل از اينكه به حضرت علي (ع) برسد، حل مي كند.

وي در ادامه افزود: من هميشه به فاطمه زهرا (س) توسل مي‌كنم و بانو هميشه دست مرا گرفته و موفقيت در مسابقات قهرماني آسيا نتيجه همين توسل به حضرت زهرا (س) بوده است.

جودوكار المپيكي كشورمان در اين خصوص يادآور شد: مسابقات قهرماني آسيا همزمان با شهادت ايشان بود و سفارت ايران در ازبكستان مراسمي را به اين مناسبت برگزار كرد و به خواست ما مراسم دعاي توسل نيز برگزار شد و با توجه به چالش‌هايي كه در اين مدت فدراسيون جودو با آن روبه‌رو بود، توانستيم بعد از چند سال از حيثيت جودوي ايران دفاع كرده و پرچم كشور را برافراشته كنيم كه اين موفقيت نتيجه توسل به حضرت فاطمه (س) بود.

رودكي خاطرنشان كرد: تيم ملي كشورمان در اين مسابقات با قرعه سختي روبه‌رو شده بود؛ اما جودوكاران ما تمام تلاش خود را به كار گرفتند و با همتي كه داشتند و با نظر فاطمه زهرا (ع) به اين موفقيت دست يافتند.

ورزشكاران بايد در حفظ ارزش هاي انقلاب دنبال رو مردم باشند  

 

وي در پاسخ به اين سوال كه به عنوان يك الگوي ورزشي در جامعه چه وظيفه اي بر گردن شما است، گفت: ورزشكاران، بازيگران و افراد سياسي به خاطر موقعيتي كه در جامعه دارند بايد در تمام مراحل زندگي رسيدگي به مردم را در دستور كار خود قرار دهند و تلاش كنند كه در برخي از كارها از آنان عقب نباشند.

 

فرزند شهيد رودكي افزود: بعضي از روزها وقتي از تمرين بر مي‌گرديم، همزمان با مناسبت خاصي است؛ مثلا روز 22 بهمن، زماني كه حضور پرشور مردم در راهپيمايي را ديدم خجالت ‌كشيدم كه به عنوان يك ورزشكاري كه هميشه مردم براي قهرماني‌اش دعا كرده اند، در خانه باشم و مردم در راهپيمايي باشند و در مقابل هجمه‌هايي كه از طرف غرب صورت مي‌گيرد از انقلاب دفاع كنند.

 

رودكي خاطرنشان كرد: ما در روزهاي مناسبتي و در دفاع از انقلاب بايد تلاش كنيم كه از مردم عقب نباشيم؛ در كشور ما اين طور نيست كه ما حركت كنيم تا مردم در صحنه باشند؛ بلكه ما در صحنه حاضر مي‌شويم تا از مردم عقب نباشيم.

 

تختي به خاطر حفظ ارزش هاي اخلاقي در ذهن ها ماند نه به دليل مدال هاي متعدد


وي در پاسخ به اين سوال كه جايگاه پهلواني در ورزش كجاست، گفت: قهرماناني كه از قديم، منش پهلواني داشتند به دليل رفتاري كه از خود نشان دادند در ذهن ما جاودان ماندند و آنچه آنها را ماندگار كرده، مردم و منش پهلواني آنهاست نه تعداد مدا‌لشان.


عضو تيم ملي جودوي كشور افزود: تختي نمونه يك پهلوان در سال‌هاي اخير است و شايد كساني باشند كه در آن مقطع زماني مدال‌هاي بيشتري نسبت به تختي گرفته باشند؛ اما هيچ يادي از آنها نمي‌شود؛ چرا كه پهلوان نبودند.


رودكي آنچه يك پهلوان را از قهرمان متفاوت مي‌كند، ارزش‌هاي اخلاقي دانست و گفت: يك قهرمان زماني كه در ميدان رقابت پاي آسيب ديده حريف را نمي‌گيرد، به پهلوان تبديل مي‌شود و هميشه در يادها باقي مي ماند.

 

  

 
 

پهلوانان نسبت به گذشته كمتر نشده اند بلكه قهرمانان چهره در كشور بيشتر شده اند

 

وي در پاسخ به اين سوال كه چرا قهرمانان ما پهلوان نيستند، گفت: متاسفانه بحث مديريت كلان ورزش به كسب مدال احتياج دارد و در اين مقطع زماني، قهرمانان چهره بيشتر از پهلوانان شد‌ه‌اند و همين امر سبب شده كه به نظر برسد پهلواني و منش آن در جامعه كمتر از گذشته شده است.


جودوكار المپيكي كشورمان در ادامه افزود: حيطه ورزش بسيار بزرگ شده است و بايد بگوييم كه قهرمانان بيشتر از گذشته شده‌اند و نبايد بگوييم كه پهلوانان كمتر شده‌اند؛ چراكه پهلوانان ما زياد هستند ولي مدال‌آوران بيشتر از آنها هستند.


رودكي عدم فرهنگ‌سازي صحيح را موجب توجه بيشتر به حرفه‌اي شدن و مدال گرفتن عنوان كرد و گفت: بي توجهي به فرهنگ سازي سبب مي شود كه ارزش‌هاي رفتاري و مرامي كمتر ‌شود و زماني كه حريف آسيب ديده باشد، از همان نقطه به او حمله مي‌كنيم تا مدال بگيريم؛ متاسفانه بيشتر جواناني كه وارد ورزش مي‌شوند به سمت قهرماني حركت مي‌كنند تا پهلواني.

 

وي افزود: وقتي كه حيطه ورزش كشور بزرگ و خانواده ورزش گسترده مي‌شود، هر اتفاقي را مي‌توان در آن انتظار داشت؛ نقطه مقابل خوبي، بدي است و در هر چيزي بدي وجود دارد؛ اما بايد كساني كه در راس ورزش هستند منش پهلواني را مدنظر بگيرند و با فرهنگ‌سازي آن در ورزش، بدي‌ها را كم‌رنگ كنند.


زماني كه ورزشكار چهره مي شود، مي تواند از امكانات ورزشي استفاده كند


فرزند شهيد رودكي در خصوص عدالت در تخصيص امكانات ورزشي در كشور گفت: ورزش كشور ما روي چهره‌ها و استعدادها كار مي‌كند و هنوز علمي و حرفه‌اي نشده؛ درست است كه امكانات در اختيار ورزشكار قرار مي‌دهيم ولي زماني كه ورزشكار چهره و ملي‌پوش شد مي‌تواند از امكانات استفاده كند و در آن زمان است كه استعدادهاي او بروز پيدا مي‌كند.


رودكي تصريح كرد: در شهرستان‌ها اگر امكانات وجود داشته باشد استعدادهاي زيادي شناخته مي‌شود و مي‌توانيم از لحاظ پرورش پهلوان و فضاي محيطي شرايط لازم را فراهم كنيم؛ اما شهرستان‌ها به اندازه تهران امكانات ورزشي ندارند.


وي بيان كرد: بسياري از استعدادها از شهرستان‌ها شناخته مي‌شود و اگر كمي امكانات در اختيار شهرستان‌هايي كه در برخي از رشته‌ها حرف اول را مي‌زنند، قرار گيرد شاهد بروز استعدادهاي جديد خواهيم بود؛ براي مثال خطه شمال كشور حرف اول را در كشتي و وزنه‌برداري مي‌زند و اگر متناسب با آن رشته و آناتومي ورزشكاران شرايط مناسب در اين استان‌ها فراهم شود، استعدادهاي جديدي شناسايي مي‌شود.

  

 

 
 مشكلات جودو قبل از المپيك پكن شروع شد
 
عضو تيم ملي جودوي كشورمان درباره دلايل افت اين ورزش در سال هاي اخير گفت: موضوع مشكلات جودو به قبل از المپيك پكن برمي گردد؛ زماني كه يك ماه مانده به مسابقات، بزرگ‌ترين اتفاق در جودو رخ داد و درخشان از رياست فدراسيون كنار رفت.

رودكي تصريح كرد: درخشان در مدت حضورش در فدراسيون جودو از پرافتخارترين روسا بود و توانست جودوي ايران را به دنيا معرفي كند؛ اما بنا به مشكلات مالي كه در آن سال‌ها گريبان‌گير فدراسيون بود از جودو كناره‌گيري كرد و با جدايي وي تغيير و تحولات زيادي در كادر فني ايجاد و باعث شد از آغاز المپيك اين رشته در سراشيبي قرار گيرد و در سال‌هايي كه جودوي دنيا در حال تغيير و تحول بود و به سمت بيشتر شدن تورنمنت‌ها و مسابقات جايزه بزرگ پيش مي‌رفت، جودوي ما متوقف شد.
 
وي به دلايل توقف جودو در اين سال ها اشاره كرد و گفت: تعطيلي بيش از اندازه، نداشتن سرمربي، تعويض‌هاي مكرر در كادر فدراسيون و تيم ملي از دلايل توقف رشد جودو در اين سال ها بود و در مقاطع مختلف كساني آمدند كه اگر هم خوب كار مي‌كردند به دليل نبود سيستم و مديريت، كارهاي آنها از بين مي‌رفت كه با آمدن اميني به فدراسيون جودو تا حدودي آرامش به اين ورزش بازگشت.

اميني از خانواده جودو بود ولي آدم هاي تاثيرگذار كنارش نبودند

جودوكار المپيكي كشور تصريح كرد: اميني از خانواده جودو بود و در سال‌هايي كه جودو افتخار كسب مي‌كرد، مدير تيم‌هاي ملي بود؛ ولي با ورود ايشان آدم‌هاي تاثيرگذار از اين ورزش جدا شدند و بسياري از قهرمانان به پايان دوران قهرماني خود رسيدند و به علاوه كساني كه در كنار اميني بودند كارشناس و دلسوز نبودند و كمبود يك تيم خوب در كنار مديريت در تيم ملي جودو، اين رشته را با چالش‌هاي زيادي روبه‌رو كرد.
 
رودكي در ادامه يادآور شد: پس از جدايي اميني از فدراسيون جودو با نظر عباسي، رستگاري كه دبير فدراسيون در سال‌هاي رياست درخشان بود، وارد عرصه مديريت فدراسيون شد و آرش ميراسماعيلي نيز به عنوان نايب رئيس و مدير تيم‌هاي ملي وارد عمل شد كه خوشبختانه در اين مدت يكي دو ماه با رشد جودو روبه‌رو بوديم.

وي تغييرات اخير در فدراسيون را مثبت ارزيابي كرد و گفت: قبل از مسابقات آسيايي تاشكند يك اردوي مشترك برگزار شد كه نتيجه آن كسب عنوان سومي آسيا بود و نشان داد كه جودو در اين زمان كوتاه با پيشرفت‌هايي روبه‌رو بوده است.
 
هرچه ضربه در ورزش خورديم مربوط به تغييرات در آستانه المپيك بوده است

عضو تيم ملي جودوي كشور در پاسخ به اين سوال كه آيا تغييرات در فدراسيون ها در آستانه المپيك لازم است، گفت: ما يك معضل بزرگ در ورزش داريم و آن اين است كه همه دعواها سر المپيك است و هميشه از همين ناحيه بزرگ‌ترين لطمه‌ها به بدنه ورزش وارد شده است و تغيير و تحولات هميشه در آستانه المپيك برگزار مي‌شود.

رودكي خاطر نشان كرد: در المپيك پكن نيز همين تجربه را داشتيم و اكنون نيز اين تجربه را تكرار مي‌كنيم و هميشه در رشته‌هاي مدال‌آور با چالش روبه‌رو هستيم و تغيير و تحولات را از سه تا شش ماه مانده به المپيك انجام مي‌دهيم.

وي فراهم كردن زمينه اجراي برنامه هاي يك گروه مديريتي در چهار سال را لازم دانست و گفت: من اعتقاد دارم يك تيم مديريتي چه خوب و چه بد بايد برنامه‌هاي خود را اجرا كند و با تغيير در سيستيم مديريتي قبل از المپيك دو تا سه ماه را از دست مي‌دهيم و ورود سيستم مديريت جديد زمان‌گير است.
 
 

 در چهار سال گذشته به اندازه يك سال هم در مسابقات جهاني شركت نكرديم
 
فرزند شهيد رودكي در پاسخ به اين سوال كه كسب دو سهميه براي جودو نامناسب است، گفت: ما در المپيك قبلي با نفرات كامل‌تري شركت مي‌كرديم چون نوع سهميه گرفتن متفاوت بود و نفرات اول تا هفتم جهاني و اول تا پنجم آسيايي مي‌توانستند سهميه المپيك كسب كنند؛ اما با تغييراتي كه در فدراسيون جهاني صورت گرفت تصميم گرفته شد كه سالانه 54 تورنمنت برگزار شود و نفراتي كه در رنكينگ قرار بگيرند، المپيكي شوند.

رودكي افزود: با اين تغيير و تحولات كسب سهميه در المپيك نياز به يك برنامه‌ريزي مدون و منسجم و يك پشتياني مالي خوب دارد؛ چرا كه در مدت چهار سال بايد بيش از 200 تورنمنت برگزار شود، ولي ما در مدت چهار سال گذشته به 30 يا 40 مسابقه بيشتر نرفتيم و اين تعداد به اندازه يك سال مسابقات نيز نبوده است.

وي يادآور شد: دليل حضور كم تيم ايران در اين مسابقات تغيير و تحولات در فدراسيون جودو، حاشيه‌ها و نداشتن تيم ثابت بوده است و در نهايت ايران تنها دو سهميه در جودو به دست آورد.
 
قهرمان جودوي آسيا با بيان اينكه پيش از اين كسب سهميه در المپيك براي وزن‌ها بود، عنوان كرد: اكنون شخص سهميه مي‌گيرد، به همين دليل بسياري از كشورها مانند ژاپن، آلمان، كره و فرانسه در هر وزن سه تا چهار نفر را در رنكينگ قرار مي‌دهند كه اگر اتفاقي افتاد، ورزشكار جايگزين داشته باشند؛ اما متاسفانه اين شرايط براي كشور ما وجود ندارد.
 
شرايطي كه فدراسيون براي تمرين ما فراهم كرده، آخرين توان آن است
 
رودكي در خصوص شرايط تمريناتش براي حضور در المپيك گفت: با نظر آرش ميراسماعيلي، من و محجوب در شرايط خاصي تمرين مي‌كنيم و تمركز فدراسيون در مورد بحث بدن‌سازي روي ما بيشتر است تا بتوانيم در المپيك نتيجه بهتري بگيريم.
 
وي گفت: فدراسيون هر چه كه توان دارد در اختيار ما قرار داده است و اين بيشترين امكاناتي است كه جودو با اين شرايط مالي براي ما فراهم كرده است.
 
با به رسميت نشناختن اسرائيل گوشه اي از درد يك مادر فلسطيني را تسكين مي دهم
 
عضو تيم ملي جودو در خصوص احتمال رويارويي با حريف اسرائيلي در المپيك گفت: نمايندگان رژيم اشغالگر قدس در وزن من سهميه نگرفته اند اما اگر در چنين شرايطي قرار مي‌گرفتم كه مجبور به رويارويي با نماينده رژيم اشغالگر قدس مي‌شدم، مطمئنا مسابقه نمي‌دادم؛ چرا كه همه ما ورزشكاران سربازان مملكت و مردم هستيم و اگر در صحنه بين‌المللي حضور مي‌يابيم تنها براي برافراشته شدن پرچم كشور و دفاع از آرمان‌هاي انقلاب، خون شهدا و مظلومان عالم است.

رودكي افزود: هميشه در اسلام دفاع از مظلوم مورد تاكيد قرار گرفته و من با اين حركت خود كوچك‌ترين درد يك مادر فلسطيني كه سال‌هاست از پايمال شدن خون فرزندش رنجيده است، تسكين مي‌دهم.
 
 
 
 تلاش مي‌كنم بهترين نتيجه‌ايرا  كه مي‌توانم در المپيك به دست آورم
 
وي در خصوص اينكه احتمال كسب مدالش در المپيك چقدر است، گفت: در ورزش حرفه‌اي به خصوص ورزش‌هاي انفرادي كه ركوردي نيستند، هر اتفاقي ممكن است بيفتد و قول مدال دادن يك ريسك بزرگ مي باشد؛ چرا كه شرايط جسماني ورزشكار در روز مسابقه بسيار مهم است و ما تمام مسابقات را در طول يك روز انجام مي‌دهيم؛ ولي تلاش مي‌كنم بهترين نتيجه‌اي را كه مي‌توانم به دست آورم.

در آستانه المپيك هر هفته يك مراسم تقدير برگزار مي شود و  بعد از المپيك يادي از ما نمي كنند

جودوكار ملي پوش كشورمان جبران جواني، سلامتي و توان يك ورزشكاري را كه تمام جواني خود را در ورزش گذاشته است، غير قابل جبران دانست و گفت: چون ورزشكار همه زمان زندگي خود را در ورزش صرف كرده است، حمايت‌هاي مالي مي‌تواند فضاي رواني آنها را بهبود ببخشد؛ اما اي كاش اين تقديرها بر اساس ارزش رفتار ورزشكار باشد و در طول سال‌هاي متوالي انجام شود و نه اينكه دو سال هيچ تقديري از ورزشكار نشود و در آستانه المپيك هر هفته يك مراسم تقدير برگزار شود.

رودكي افزود: حقوق ماهيانه از طرف فدراسيون و صندوق حمايت از قهرمانان دريافت مي‌كنم اما با توجه به اينكه 12 سال است در تيم ملي هستم و 54 مدال بين‌المللي دارم، حقوق فدراسيون كافي نيست و تا دو ماه پيش 470 هزار تومان از فدراسيون و 250 هزار تومان از صندوق حمايت از قهرمانان دريافت مي‌كردم.

وي خاطرنشان كرد: با توجه به اينكه در آَستانه المپيك هستيم، فدراسيون 900 هزار تومان به من حقوق مي‌دهد ولي بعد از المپيك اين حقوق قطع مي‌شود و هميشه تمام حمايت‌هاي مسئولان تا قبل از المپيك بوده و بعد از آن تمام مي‌شود.
 
الگوسازي در ورزش مي‌تواند بسياري از ناهنجاري‌ها را در جامعه از بين ببرد

ورزشكار المپيكي كشورمان از مسئولان خواست تا هميشه به خاطر مسابقات آسيايي و المپيك به ورزش نگاه نكنند، بلكه ورزش را اهرمي بدانند كه بايد در جاهاي مختلف از آن استفاده كرد.

رودكي تصريح كرد: الگوسازي در ورزش مي‌تواند بسياري از ناهنجاري‌ها را در جامعه از بين ببرد و با سرمايه‌گذاري در اين بخش مي‌توان بسياري از هزينه‌هاي درماني و سياسي را كاهش داد.
 
وي يادآور شد: ورزشكاران مي‌توانند در عرصه‌هاي سياسي فعال باشند و پرچم ايران را در كشورهاي مختلف به اهتزاز درآورند.

فرزند شهيد رودكي در پايان گفت: بدنه ورزش مدت‌ها از سياسيون تشكيل شده بود اما اكنون ورزشكاران نخبه ورزشي مانند دكتر سجادي و حسن رنگرز در بدنه ورزش فعاليت مي‌كنند و اگر مديران ورزشي از نخبگان تحصيل‌كرده ورزش باشند، قدر ورزش و ورزشكار بيشتر دانسته مي‌شود و قطعا در سال‌هاي آينده افتخارات زيادي كسب مي‌كنيم.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار