به گزارش خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، دكتر جهانگير پر همت، رئيس سازمان ترويج آموزش و تحقيقات كشاورزي صبح امروز در نشست خبري كه در اين سازمان برگزار شد، ضمن اعلام اين خبر گفت: تيم تحقيقاتي موسسه تحقيقات جهاد كشاورزي به سرپرستي خانم دكتر مير ابوالفتحي دستگاه ازن ساز را براي از بين بردن قارچ آسپر جيلوس ساختند.
وي در خصوص شيوه كار دستگاه گفت: اين دستگاه بيش از 90 درصد قارچ را از بين برده و شبكه مولكولي آفلوتوكسين را تا 75 درصد كاهش مي دهد.
پرهمت با اشاره به اهميت تجاري محصول پسته براي كشور گفت: سالانه بخشي از صادرات پسته به دليل وجود اين نوع قارچ از بين مي رود بنابراين مسئولان وزارت جهاد كشاورزي به دنبال تجاري سازي اين فناوري هستند.
رئيس سازمان ترويج آموزش و تحقيقات كشاورزي همچنين دستكاه كودپاش را از ديگر دستاوردهاي اين وزارتخانه در سي امين سالگرد انقلاب اسلامي عنوان كرد و افزود: اين دستگاه نهال ها را به صورت منظم و با برنامه اي از قبل تعيين شده در محل هاي مورد نظر قرار مي دهد.
وي در ادامه بيان داشت: با به كار گيري دستگاه كودپاش در مزارع در هر هكتار بيش از 20 هزار تومان صرفه جويي اقتصادي ايجاد مي شود و مصرف كود نيز تا 50 درصد كاهش مي يابد.
پرهمت در ادامه از ساخت دستگاه وجين كن برنج در وزارت جهاد كشاورزي خبر داد و گفت: اين دستگاه علف هرز موجود در مزارع برنج را بدون استفاده از سم از بين مي برد و بخشي از آن را نيز به عنوان كود گياهي به زمين برمي گرداند.
رئيس سازمان ترويج آموزش و تحقيقات كشاورزي با بيان اينكه بسياري از پيشرفت هاي علمي پژوهشي جمهوري اسلامي ايران اصلاً قابل مقايسه با گذشته نيست، اظهار داشت: در سال نخست پيروزي انقلاب فعاليت كشور در بسياري از عرصه هاي تحقيقات كشاورزي تقريباً صفر بود در حالي كه الان نه تنها نياز كشور بلكه در برخي موارد حتي پاسخگوي نياز منطقه هم هستيم.
وي در ادامه بيان داشت: در بدو پيروزي انقلاب اسلامي تنها 7 موسسه تحقيقات كشاورزي در كشور وجود داشت در حالي كه امروز 32 موسسه در تحقيقات علمي كشور به فعاليت علمي مي پردازند.
پرهمت همچنين از افزايش تعداد مراكز تحقيقاتي از يك مركز تحقيقاتي در بدو پيروزي انقلاب اسلامي به 34 مركز تحقيقاتي در 30 سالگي انقلاب خبر داد و گفت: در گذشته تنها دانشكده هاي كشاورزي در آموزش كشاوزي فعاليت مي كردند در حالي كه امروز علاوه بر اين دانشكده ها 64 مركز آموزشي نيز زير نظر وزارتخانه فعاليت مي كنند.
رئيس سازمان ترويج آموزش و تحقيقات كشاورزي با اشاره به فعاليت 310 ايستگاه مزرعه و عرصه تحقيقاتي در كشور اظهار داشت: در حال حاضر 128 ايستگاه تحقيقاتي، 48 مزرعه و 134 عرصه تحقيقاتي وزارت جهاد كشاورزي داراي امكاناتي براي انجام تحقيق و پژوهش مخترعان كشور هستند.
وي در ادامه از فعاليت بيش از 5500 محقق در حوزه تحت پوشش سازمان ترويج آموزش و تحقيقات كشاورزي خبر داد و گفت: از اين تعداد 2400 نفر عضو هيئت علمي و بيش از 800 نفر در مرتبه دكتري تحصيلي هستنند.
پرهمت افزايش محصولات كشاروزي را حاصل ورود علم و دانش به مزرعه دانست و گفت: ميزان توليدات كشاورزي از 25 ميليون تن در بدو انقلاب اسلامي به 100 ميليون تن افزايش يافته يعني ميزان محصولات كشاورزي 4 برابر شده اين در حالي است كه زمين مورد استفاده در بخش كشاورزي 2 برابر نشده است.
رئيس سازمان ترويج آموزش و تحقيقات كشاورزي با اشاره به هدف تامين امنيت غذايي در افق 1404 اظهار داشت: با افزايش ظرفيت علمي كشور، تدوين ساختارها در آموزش و ترويج كشاورزي مي توان به اين هدف دست يافت.
وي با اشاره به خودكفايي كشور از لحاظ دستيابي به نيروي انساني متخصص در حوزه آموزش و ترويج كشاورزي اظهار داشت: امروز بايد آموزش را در ميان بهره برداران كشاورزي گسترش دهيم.
پرهمت با بيان اينكه 80 درصد بهره برداران كشاورزي كم سواد يا بي سواد هستند، گفت: اين نشان مي دهد افراد تحصيل كرده جوان كمتر به بخش كشاورزي جذب مي شوند كه اين يكي از چالش هاي جدي كشاروزي كشور است./انتهاي پيام/