نتايج تكواندوكاران كشورمان در المپيك سبب شد تا بار ديگر داستان بركناري مهماندوست از سرمربيگري تيم ملي كشورمان باز خواني شود و عده زيادي اين تصميم فدراسيون را عامل كسب نتايج ضعيف در المپيك بدانند.
به گزارش خبرنگار ورزشي «خبرگزاري دانشجو»، المپيك لندن در حالي رو به پايان است كه درخشش فرنگي كاران و وزنه برداران كشورمان در هفته دوم و نيز مدال نقره احسان حدادي در پرتاب ديسك جايگاه ايران را تا رده چهاردهم ارتقا داد و همه را براي ادامه اين درخشش ها اميدوار كرد.
كسب 3 مدال طلا در كشتي فرنگي، يك طلا، 2 نقره و يك برنز در وزنه برداري و يك نقره در پرتاب ديسك حال و هواي كشورمان را المپيكي كرد و همه تصور مي كردند كه با آغاز مسابقات تكواندو مي توان به كسب مدال هاي طلاي بيشتر اميدوار بود اما در طول اين مسير همه چيز تغيير كرد، اين در حالي است كه جامعه ورزش از عملكرد تكواندوي ايران كه عنوان قهرماني جهان را در سال گذشته در كارنامه دارد راضي نيست و اين تيم تنها با يك مدال نقره به كار خود پايان داد.
يوسف كرمي، تكواندوكار كشورمان پيش از آغاز مسابقات اعلام كرد كه با مدال طلاي المپيك از تكواندو خداحافظي مي كنم و شايد همين مصاحبه توقعات را از اين ورزشكار بيشتر كرد.
كرمي در نخستين بازي خود برابر حريفي از اسپانيا به ميدان رفت و بر خلاف راند اول كه جريان بازي را در اختيار خود داشت در راند دوم با ضربه پاي حريف در سرش رو به رو شد و پس از، از دست دادن امتياز به يكباره افت كرد و با نتيجه اي عجيب بازي را واگذار نمود.
تكواندوكار وزن 80 - كيلوگرم كشورمان با توجه به راهیابی حريفش به دیدار نهایی شانس حضور در گروه بازندههای این وزن را پیدا کرد تا برای کسب مدال برنز تلاش کند.
کرمی در این مرحله نخستین مبارزه خود را مقابل محمد لاتلو از بریتانیا برگزار کرد اما با نتیجه 11 بر 7 تن به شکست داد و از دور مسابقات تکواندوی المپیک 2012 لندن كنار رفت تا خانواده تكواندو با شوك بزرگي رو به رو شود.
پيش از يوسف كرمي، محمد باقري معتمد در وزن دوم توانست راهي فينال شود و با قبول شكست برابر حريف تركيه اي خود در يك بازي نزديك به مدال نقره دست پيدا كند.
تكواندوكار وزن دوم كشورمان پيش از ديدار فينال با برتری برابر نمایندگان آفریقای مركزی، افغانستان و برزیل به دیدار نهایی راه یافته بود، البته وي حريف افغانستاني را در راند طلايي و نماينده برزيل را با تصميم داوران از پيش رو برداشت.
سوسن حاجي پور نيز در بخش بانوان در نخستين بازي خود شكست خورد تا تيم تكواندوي ايران تنها با مدال نقره باقري معتمد به كشور باز گردد.
نتايج تكواندوكاران كشورمان در المپيك از نظر بسياري از كارشناسان قابل قبول نبود و همين مسئله سبب شد تا بار ديگر داستان بركناري مهماندوست از سرمربي گري تيم ملي كشورمان بازخواني شود و عده زيادي اين تصميم فدراسيون را عامل كسب نتايج ضعيف در المپيك بدانند.
فرجام دانش، كارشناس تكواندوي كشورمان در خصوص دلايل ناكامي تكواندوي ايران در المپيك گفت: معتمد و كرمي خيلي خسته مبارزه ميكردند و اصلا شاداب نبودند، اين دو تكواندوكار خوب ما هميشه قابل اعتماد بودند اما كادر فني كاري كرده بود كه اين مليپوشان قبل از رفتن به المپيك از تمرينات خسته شده بودند و نتوانستند در آنجا در روز اوج خود باشند.
وي افزود: در دو، سه روز گذشته تلويزيون برنامهاي را مربوط به تمرينات تكواندوكاران قبل از اعزام به المپيك نشان داد كه از نحوه تمرينات مليپوشان تعجب كردم، در اين برنامه نشان داد كه مليپوشان دور درياچه ميدويدند يا سراشيبي يا سرازيري را بالا و پايين ميرفتند، متاسفانه اين تمرينات مربوط به زمان آمادهسازي تيم ملي براي مسابقات سال 1995 بود! كانگ سرمربي وقت كرهاي تيم ملي اين گونه تمرين ميداد، آيا تمريني كه مربوط به 17 سال پيش باشد اكنون جواب ميدهد؟
كارشناس تكواندوي كشورمان در پايان گفت: هنر بزرگ مهماندوست اين بود كه ميتوانست روزهاي اوج ورزشكارانش را طوري هماهنگ كند كه در مسابقات باشد اما متاسفانه كادر فني فعلي اين هنر را نداشت.
مرتضي كريمي، سرمربی اسبق تیم ملی تکواندوی ایران نيز گفت: شرایط المپیک خیلی سنگین است، فشار روانی خیلی روی ملیپوشان زیاد بود، مبارزات هر دو تکواندوکار را نگاه کردم، اما نمیدانم که چرا آنها شاداب مبارزه نمیکردند، فکر میکنم از لحاظ روانی آماده نشده بودند، کرمی مبارزات خیلی ضعیفی از خود به نمایش گذاشت، ما از او انتظار مبارزات بهتری داشتیم، حتما باید دلیل این اتفاقات بررسی و مشخص شود که چرا وی به تا این اندازه بیبرنامه وارد شیاپچانگ شد.
وي افزود: تغییر و تحولات ایجاد شده در کادر فنی تیم ملی تکواندو تاثیری در نتایج ضعیف کسب شده دارد، معتقدم برای کارهای بزرگ باید آدمهای بزرگ فکر کنند، ما در مورد این موضوع خوب فکر نکردیم، هادی ساعی آدم بزرگی در تکواندو است و نمیدانم چرا با حضور وی در مسابقات المپیک تیم ملی چنین نتایجی را کسب کرد البته کرمی و معتمد بازیکنان بزرگی هستند به قدری درک فنی آنها بالا است که تغییر و تحولات نباید روی آنها تاثیر بگذارد بلکه آنها باید خودشان، خودشان را بالا میکشیدند.
محمد پولادگر، رئيس فدراسيون تكواندو نيز در مورد حاشيههاي ماههاي اخير اين رشته ورزشي و بركناري رضا مهماندوست نيز گفت: بيشك اين مسائل در نتايج ما بيتاثير نبوده است، اما من باز هم از تصميمهايي كه گرفتم حمايت مي كنم، اميدوارم كه در آينده نتايج بهتري بگيريم.
وي در پاسخ به اين سوال آيا كادر فني قبلي در راس تيم بودند، نتايج بهتر نميشد؟ گفت: باقري معتمد در مسابقههاي كسب سهميه در آذربايجان و همچنين قهرماني جهان در كره جنوبي تحت هدايت همان كادر قبلي تيم ملي به «سروت» از تركيه باخت، ما هم انتظارمان بيشتر از اين نتايج بود، از كرمي انتظار طلا داشتيم اما نشد.
علاوه بر تغيير كادر فني تيم ملي تكواندو در 7 ماه مانده به المپيك، كمبود روانشناس در كنار تيم را نيز نبايد از ياد برد، زمانيكه يوسف كرمي براي بازي شانس مجدد به ميدان رفت از لحاظ روحي در شرايط خوبي قرار نداشت و مشخص بود كه در اين فاصله زماني كار روانشناسي براي بازگرداندن او به شرايط ايده آل انجام نشده بود.
نتايج تكواندوكاران كشورمان در المپيك لندن با وجود موج تغيير در فدراسيون ها كه از پيش از المپيك آغاز شده است تا حدودي جايگاه پولادگر را در اين فدراسيون لغزنده كرده است و شايد در چند روز اخير شاهد تغييراتي در اين فدراسيون باشيم.