کد خبر:۲۱۷۸۰۹
ابتکار در دانشگاه الزهرا(س):

جنبش دانشجویی بی‌تفاوت باشد، انقلاب تهدید می‌شود

عضو شورای شهر تهران گفت: اگر جنبش دانشجویی بی‌تفاوت باشد و طرح سوال نکند، انقلاب تهدید می‌شود و این قطعا به نفع نظام نیست.
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، معصومه ابتکار عصر امروز در نشست «نقش زنان در فعالیت های سیاسی دهه شصت» که به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه الزهرا(س) در این دانشگاه برگزار شد، گفت: دانشجویان و جنبش دانشجویی، در تحولات انقلاب نقش قابل انکاری ایفا کردند.
 
وی با بیان اینکه انقلاب از دانشگاه‌ها آغاز شد، خاطرنشان کرد: موج بیداری که در بین قشر دانشجو شکل گرفت، سبب شکل گیری جنبش دانشجویان پیرو خط امام(ره) شد.
 
عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: مشابه حرکتی که در طلب علم انجام شد، حرکتی در راستای آزادی خواهی و آرمان‌طلبی نیز شکل گرفت.
 
ابتکار آزادی خواهی، حق طلبی، ضد استبدادی و ضد استکباری بودن را چهار خصوصیت تشکل های دانشجویی دانست و افزود: جریان دانشجویی امروز این ویژگی‌ها را حفظ کرده و تلاش برای فضای آزاد و رشد اعتلای معرفتی را در پیش گرفته است.
 
وی دانشگاه را فرصت خوبی برای تفکر به موضوعاتی دانست که سبب خودشکوفایی می‌شود.
 
این فعال سابق دانشجویی تصریح کرد: ای کاش همدلی بین افراد با تمام تفاوت دیدگاه ها وجود داشت و جست و جو برای اشتراکات انجام می‌شد و درگیری های بی حاصل در جامعه به این شکل وجود نداشت.
 
ابتکار تفاوت دیدگاه ها را در بین مردم در سطح جامعه ضروری دانست و افزود: در عرصه مناسبت‌های فردی و اجتماعی، زنان در نهاد خلقت خود ویژگی‌هایی دارند که به کانال حیات و مادر بودن ارتباط پیدا می‌کند و زنان به دلیل داشتن احساسات قوی، آنیمای قوی تری نسبت به مردان دارند.
 
وی بازنگری در علوم انسانی را خوب توصیف کرد و تاکید کرد: باید در بقیه رشته‌ها نیز بازنگری انجام شود، اما تا زمانی که با دیگر نگاه های دنیا آشنا نشویم، نمی‌توانیم به خوبی آن را از دیدگاه اسلام نقد کنیم.
 
این فعال سیاسی تبیین جایگاه زن در اسلام را بسیار خوب دانست و افزود: ترس از تأثیرگذاری نباید فضاها را ببندد و امکان تجارب آرا را از بین ببرد.
 
ابتکار با تأکید بر اینکه یکی از علل شکل گیری انقلاب، آوردن سیاست در چهارچوب اخلاق و انسانیت بود، یادآور شد: تمام ویژگی انقلاب متوجه همین نقطه بود که افراد باید در یک چهارچوب اخلاقی و انسانی وارد شوند.
 
وی با بیان اینکه جامعه در حال سه قطبی شدن است، ادامه داد: شکاف‌های اقتصادی و نسلی بشدت افزایش یافته و پدر و مادر نمی‌توانند با فرزندان خود به خوبی ارتباط داشته باشند.
 
عضو شورای شهر تهران از اینکه در دانشگاه‌ها طیف‌های مختلف سیاسی نمی توانند در کنار هم گفت و گو کنند، ابراز تأسف کرد و ادامه داد: اگر حضور زنان در عرصه سیاست معطوف به پاس داشتن دیدگاه‌ها باشد، خوب است.
 
ابتکار یک دست شدن دیدگاه ها را سبب حل شدن مشکلی ندانست و افزود: همه چیز ما رسیدن به مناصب و اختیارات نیست و فردا باید پاسخگوی مردم باشیم؛ چرا که به معاد اعتقاد داریم.
 
وی در ادامه سخنرانی خود گفت: من باید فردا جوابگوی تک تک رای های مردم باشم.
 
عضو شورای شهر تهران نگاه مادرانه را سبب التیام بخشیدن به زخم های جامعه دانست که دارای شکاف های زیادی شده است.
 
ابتکار تأکید کرد: کشور در یک برهه حساس زمانی قرار دارد و طمع کشورها ی بیگانه و ضعف و ناکارامدی ها در جامعه، وضعیت شکننده به دنبال داشته است.
 
وی ادامه داد: حس مادران و زنان راه حل عبور از مشکلات امروز است و نباید نگاه اعتراضی به NGOها داشته باشیم که متاسفانه به این شکل بوده و انجمن زنان از نمونه‌های آن است.
 
این فعال سیاسی تأکید کرد: نباید نهادهای مدنی را غربی تلقی کنیم و باید از پیشرفت ها و خرد بشری بهره لازم را ببریم.
 
ابتکار در ادامه به بحث فمنیست اشاره کرد و گفت: شکل گیری اصالت فمینیسم  براثر ظلم‌هایی بوده که بر زنان روا شده است؛ هرچند بعدها به انحرافاتی کشیده شد.
 
وی در ادامه به فعالیت نهادهای اجتماعی اشاره کرد و گفت: اگر یک نهاد اجتماعی بخواهد فعالیت مستقل داشته باشد اما با دیدگاه حاکم تفاوت های جزئی به وجود آید، دچار مشکلاتی می‌شود و این نوع نگاه محدود کننده است.
 
عضو شورای شهر تهران به صحبت‌های رهبری در خصوص بحث طرح امنیت اجتماعی و حقوق زنان اشاره کرد و گفت: سخنان ایشان کاملا راه‌گشا است و باید گفت که این طرح تا چه اندازه اثربخش بوده و در عرصه حجاب و جامعه موثر واقع شده است.
 
ابتکار در ادامه از طرح مجلس در خصوص نیاز به اجازه از پدر برای خروج زنان مجرد 40 ساله اشاره کرد و گفت: برخی اتفاقات سبب می‌شود خانم ها خود را در بعضی عرصه‌ها عقب بکشند.
 
وی ادامه داد: دانشجویان پیرو خط امام(ره) با عافیت طلب بودن، هرگز سفارت آمریکا را تسخیر نمی‌کردند؛ کما اینکه هزینه آن را هم دادند.
 
این فعال سیاسی ادامه داد: اگر جنبش دانشجویی بی تفاوت باشد و سوال نکند، انقلاب تهدید می‌شود و این قطعا به نفع انقلاب نیست.
 
ابتکار با بیان اینکه جریان دانشجویان پیرو خط امام(ره) زکات خود را به انقلاب پرداخت کردند، ادامه داد: تشکل‌های دانشجویی در دو بعد جریان معرفتی مطرح بودند که یکی آموزه‌های پایه و دیگری ابعاد تاریخی و مسائل سیاسی اجتماعی معاصر بود که در دوره قبل از انقلاب مخفی ماند.
 
وی تصریح کرد: در ماجرای تسخیر سفارت، سازماندهی دختران به خوبی انجام شده بود و من در کمیته کارگری فعالیت می‌کردم و در سن 19 سالگی معلم سوادآموزی کارخانه کفش وین بودم.
 
عضو شورای شهر تهران تسخیر سفارت آمریکا را تنها راه باقی مانده برای دانشجویان دانست و گفت: نیمی از دانشجویان که در تسخیر سفارت همکاری داشتند، امروز تفکری ضد خشونت و اصلاح طلبانه دارند و نباید تسخیر سفارت را اقدام خشونت آمیز تلقی کنیم.
 
ابتکار در پایان از شهدای دانشجویان پیرو خط امام(ره) یاد کرد و گفت: حداقل 30 نفر از این دانشجویان به شهادت رسیدند.

 

برچسب ها:
دانشجو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار