تا کنون جلسه پرسش و پاسخ یا مطالبهگری از مسئولان، به طور جدی از سوی تشکلهای دانشجویی استان خراسان شمالی انجام نشده است و این در حالی است که بعضی مسئولان نقاط مبهم فراوان و حواشی غیر قابل انکاری نسبت به عملکرد و اظهارات خود به جای گذاشتهاند.
به گزارش خبرنگار باشگاه دانشجویان «خبرگزاری دانشجو» از بجنورد؛ 16 آذر امسال در خراسان شمالی با همان برنامه های روتین همیشگی از جمله سخنرانی، همایش و ... که صرفا برای خالی نبودن عریضه هر سال تکرار می شود، گذشت. اما در این میان جایگاه و نقش دانشجویان و به تبع آن جنبش دانشجویی استان در مطالبه آرمان ها و پرسشگری از مسئولان کجاست؟ اصلا وضعیت فعلی جنبش دانشجویی چگونه است؟ در واقع اگر نخواهیم بگوییم جنبش دانشجویی استان خراسان شمالی تعطیل است ناچار باید اعتراف کنیم بسیار منفعل و حداقلی عمل می کند طوری که به قول خود دانشجویان کبریت بی خطری است برای مسئولان.
تا کنون هیچ گونه جلسه پرسش و پاسخ یا مطالبه گری از مسئولان، به طور جدی از سوی تشکل های دانشجویی استان خراسان شمالی انجام نشده است و این در حالی است که بعضی مسئولان نقاط مبهم فراوان و حواشی غیر قابل انکاری نسبت به عملکرد و اظهارات خود به جای گذاشته اند.
چندی پیش، پس از سفر پر خیر و برکت مقام معظم رهبری به این استان اظهاراتی از سوی یکی از مدیران عالی استان در باره مردم شریف خراسان شمالی که جهان شاهد حماسه استقبال آنان از مقام معظم رهبری بود مطرح شد که اصلا در شان این مردم عزیز نبود -قبلا خراسانشمالی بهیاد آورنده عقبماندگی ذهنی بود!با این حال آنچنان موضع گیری جدی نه از سوی مسئولان و نه از سوی جنبش دانشجویی استان صورت نگرفت.
همچنین موارد بسیاری از جمله فقر مادی و فرهنگی خصوصا در روستاها و مناطق محروم گزارش شده که بسیار ناراحت کننده است. مدتی پیش تعدادی از جهادگران دانشجویی که به مناطق محرومی در فاصله 60 کیلومتری مرکز استان سفر کرده بودند، مشاهده کردند تعداد کمی از مردم آنجا نماز خواندن را بلد بودند.
یکی از فعالان اردوی جهادی در این باره می گوید: وقتی به روستای کوهستانی مهدیکانلو از توابع شهر فاروج برای انجام جهاد سازندگی و فرهنگی رفته بودیم، مشاهده کردیم که عده زیادی از مردم آنجا نماز خواندن را بلد نیستند و یک عمر به اشتباه نماز خوانده اند لذا بعد از سعی جهادگران برای آموختن نماز به آنان مقاومت کردند و حتی عده ای خواستار خروج جهادگران از منطقه شدند. پس از مراجعه به سازمان تبلیغات و طرح این موضوع اینگونه پاسخ شنیدیم: «ما از این مسئله مطلع هستیم، اما به علت کمبود روحانی و سختی عبور و مرور تا کنون نتوانسته ایم به این روستاها روحانی بفرستیم.»
این در حالی است که تعداد اینگونه روستاهای محروم که تاکنون به ندرت روحانی به آنجا رفته یا اصلا نرفته است در استان خراسان شمالی قابل توجه است.
به هر حال مواردی این چنینی باید از سوی جنبش دانشجویی جهت مطالبه از مسئولان مربوطه در دستور کار قرار گیرد که متاسفانه عزم و اراده ای در جهت تحقق این مهم در بین دانشجویان کمتر مشاهده می شود.
اخیرا تعدادی از دانشجویان حزب اللهی دانشگاه ها پس از سفر پر خیر و برکت مقام معظم رهبری، سعی در راه اندازی جنبش دانشجویی استان دارند. در این رابطه «خبرگزاری دانشجو» اقدام به مصاحبه با نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی، دکتر جعفری- که از اساتید حزب اللهی حوزه و دانشگاه هستند- با موضوع علت انفعال جنبش دانشجویی استان و راه برون رفت از آن نموده است که این مصاحبه در ادامه به صورت مشروح آورده شده است.
«خبرگزاری دانشجو»- چرا جنبش دانشجویی استان دچار انفعال شدید شده و تقریبا از ابتدا هم فعالیتی نداشته است؟
دکتر جعفری: دانشجو باید در کنار درس خواندن روحیه پرسشگری را نیز در خود تقویت کند و اگر روحیه مطالبه گری را کنار بگذارد در واقع آن جویایی دانشش نیز زیر سوال می رود. عوامل مختلفی می تواند در مسئله تاثیر گذار باشد از جمله وضعیت فرهنگی و پیچ و خم های زندگی، مثلا دانشجو می آید درسش را بخواند و از مدرک کسب درآمد کند، یکی دیگر از عوامل جدی اساتید هستند، اساتید ما زیاد وارد این بحث ها نمی شوند، می آیند فرمول ها و بحث های درسی خود را می گویند و می روند. حال اینکه اگر اساتید به این موضوع توجه کافی کنند می توانند دانشجویان را بپرورانند. مسئولیت پذیری هم یک بحث مهم است خود دوستان دانشجو باید مسئولیت پذیری اجتماعی داشته باشند اینکه فقط بگویند فقط خودم هستم حرف مقبولی نیست. سعدی نیز در این باره شعر درخوری دارد که:
من ازبی نوایان نیم روی زرد غم بی نوایان رخم زرد کرد
یعنی باید نسبت به دور و برمان حساس باشیم که این خود انسان را پرسشگر بار می آورد. مدیران نیز در این مورد فکر می کنند آرامش بیش از هر چیز لازم است و بهتر است زیاد در این فضاها قدم نگذارند. اگر آنها هم بدانند که دانشجو امروز باید پرورده شود تا فردا به درد مملکت بخورد این مسئله را جدی می گیرند. مقام معظم رهبری نیز در این باره جمله ای قاطع دارند که «خدا لعنت کند کسانی را که نمی خواهند دانشجوی ما سیاسی باشد.» البته بین سیاست بازی و سیاست ورزی فرق هست، دانشجویان باید خود را برای تحلیل و فهم مسائل سیاسی آماده کنند اما باید مواظب باشند که بازیچه دست احزاب و گروه هایی که دنبال منفعت خودشان هستند قرار نگیرند.
«خبرگزاری دانشجو»- شما چقدر حاضرید از جنبش دانشجویی استان در مطالبه از مسئولین حمایت کنید؟
دکتر جعفری: من پیشنهادم به دانشجویان این است که حتما مسئولیت پذیر و نسبت به مسائل پیرامونشان حساس باشند. منتهی در چارچوب عرف و قوانین پذیرفته شده. مسئولان مختلف را دعوت بکنند و همین طوریکه از بنده سوال می کنید از بقیه هم مطالبه کنید، آقای مدیرکل فلان دستگاه بیا ببینم چکار داری می کنی؟ آقای رئیس دانشگاه چکار داری می کنی؟
بنده حمایت جدی می کنم و تشویق می کنم که با یک روش درست و منطقی این کار را بکنید که قطعا به نفع خود مسئولان نیز هست. پرسشگری لازم است و جنبش دانشجویی پرچمدار آن است، منتهی با حفظ حرمت ها و شان ها و مسئولان نیز باید بیایند و توضیح بدهند چرا این کار شد؟ چرا آن کار نشد. بنده پیشنهاد می کنم نمایندگان مجلس را هر 6 ماه یک بار فرا بخوانید و پیرامون عملکرد آنان سوال کنید.
«خبرگزاری دانشجو»- حالا که خود شما پیش قدم شدید انشاالله جنبش دانشجویی قصد دارد یک جلسه دوره ای در حضور مردم بر پا کند و در آن مطالبات خود را بیان کند آیا در دعوت از مسئولان با جنبش همکاری می کنید؟
دکتر جعفری: بله، بنده پیشنهاد می کنم تشکل های دانشجویی به دفاتر نمایندگان نامه بزنند و از آنان درخواست جلسه پرسش و پاسخ هم از نمایندگان و هم از مسئولان کنند سپس اعلام عمومی کرده و در مساجد یا دانشگاه ها جلسه را برگزار نمایند.
«خبرگزاری دانشجو»- اگر شما دانشجو بودید در شرایط کنونی چه می کردید؟
دکتر جعفری: بنده دانشجو هستم حتی اگر مدرک دکتری داشته باشم. بنده پیشتر به دانشجوها می گفتم من از آن بدهکارهایی هستم که از طلب کارها فرار نمی کنم. در واقع کاری که می کردم این بود، مسئولان مختلف را می آوردم و از آنان مطالبه می کردم که این قطعا به نفع آنهاست.
«خبرگزاری دانشجو»- آقای دکتر هدف از طرح «پارلمان در سایه» شما که در سخنرانی های تبلیغاتی خود در جمع دانشجویان مطرح کردید، چیست؟
دکتر جعفری: ما بنایمان بر این است یک تشکلی داشته باشیم تا هر کمسیونی که در مجلس هست اینجا هم از فرهیختگان و صاحب نظران استفاده کنیم و مشابه آن کمیسیون را تشکیل دهیم. مثلا اگر آنجا کمسیون عمران داریم اینجا هم این عزیزان بنشینند مسائل عمرانی را بحث کنند حتی برخی از طرح ها را ما به آنها ارجاع دهیم، مطالعه کنند، نظر بدهند و ما در مجلس از نظرات آنها استفاده کنیم. این مسئله هم ایجاد مشارکت می کند و هم پرسشگری ایجاد می کند.
«خبرگزاری دانشجو»- تا به حال این طرح به کجا رسیده آیا اصلا راه افتاده است؟
دکتر جعفری: مقدمات کار انجام شده، منتهی ما از اول گفتیم که این کار، کار حساسی است و ما باید ساعت ها روی آن فکر و دقت کنیم. کارهای خوبی انجام شده و حتما می تواند تاثیرات خوبی داشته باشد.
«خبرگزاری دانشجو»- آیا این طرح می تواند برای آینده استان نیرو سازی کند و مسئله قحط الرجال بودن استان را در مدیریت عالی حل کند؟ و چقدر در این طرح به نیرو پروری توجه دارید؟
دکتر جعفری: ببینید باید خود دوستان داخل میدان بیایند. یکی از اهدافی که بنده در ذهنم بود همین نیرو پروری بود، یعنی اگر ما کمیسیون کشاورزی با حضور صاحبنظران و دانشجویان تشکیل می دهیم وقتی طرح های مربوطه را به آنها ارجاع می دهیم کم کم ورزیده می شوند و با کار آشنا می شوند و فردا اگر یک جایی مدیری نیاز باشد بلا فاصله این فرد آماده است، این هم دارای توانمندی لازم نیز می باشد لذا در آنجا استفاده می شود.
حتما یکی از اهداف ما نیرو سازی بوده است. من حتی جدا آرزو می کنم این طرح به نتیجه برسد و فردا وقتی مثلا در پست نمایندگی مجلس نیاز باشد بگوییم به جای یک نفر، 20 نفر داریم که اینها همه توانمندی دارند که نماینده مجلس بشوند، سپس خودشان با عقل جمعی یک نفر را از بین خودشان انتخاب کنند. یعنی ما در این حد قصد نیرو سازی داریم.