به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، این خبرگزاری در استان فارس میزگرد «جنبش دانشجویی؛ استکبارستیزی و مطالبه گری» را امروز با حضور دبیران تشکل ها و فعالان جریان دانشجویی در بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز برگزار کرد.
محمدامین نوح پیشه، فعال دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این میزگرد گفت: 16 آذر بعنوان نماد استکبارستیزی روزی است که به خاطر خون دانشجویانی که آن روز علیه استکبار ریخته شد، موجب برکت و پویایی جنبش دانشجویی خواهد شد.
وی با اشاره به رصد و نقد و بررسی فضای دانشجویی بیان داشت: رهبر معظم انقلاب در سال 1384 خطاب به جریان های دانشجویی و آحاد جامعه بیان داشتند که در هر جا مسئولیت داشتید آن را مرکز امور قرار دهید که این امر بسیار راهگشاست؛ چرا که تحقق این امر نهایتا بر فرهنگ و سیاست جامعه تاثیرگذار خواهد بود.
این فعال دانشجویی با بیان اینکه تنفس در جریان دانشجویی تاثیرگذار است، افزود: در سال های 1384 یا 1385 بود که در دیدار رهبری با دانشجویان در دانشگاه صنعتی شریف دانشجویی از معظم له پرسید: منظور از تقوای فرهنگی و سیاسی چیست و حضرت آقا جواب فرمودند: «هرکس در هر سمتی با پشتکار و معتقد به هدف خود فعالیت کند، این شخص دارای تقوا است.»
نوح پیشه تصریح کرد: در واقع پشتکار برای انجام مطالبات رهبری از دانشجویان همان عیار تقوای جریان دانشجویی است.
وی ادامه داد: همچنین رهبر معظم انقلاب در جواب به دیگر سوال دانشجویی اذعان داشتند که عمل صالح یعنی اینکه کاری که انجام می دهید تا چه حد صحیح و به وقت و به اندازه و در جای خودش انجام شود.
این فعال دانشجویی خاطرنشان کرد: در واقع جنبش دانشجویی از این حیث که در مرکزیت قرار گرفته است، باید وظایف خود را مانند عمل صالح انجام دهد.
نوح پیشه با بیان اینکه 4 – 5 کلیدواژه را مقام معظم رهبری از سال 1368 به این طرف مدام در بیانات خود استفاده می کنند، تصریح کرد: آزاداندیشی، پرسشگری، عدالت خواهی و مطالبه گری آرمان خواهی و نگاهی به آینده، جنبش نرم افزاری و تولید علم و تحصیل علم در کنار فعالیت های فرهنگی و سیاسی از واژگانی است که حضرت آقا آن را به کار برده اند.
وی بیان داشت: ما با یک سری جریان سازی در ارتباط هستیم که در این جریان سازی دانشجو به ابزارهایی نیازمند است.
این فعال دانشجویی خاطرنشان کرد: دانشجو باید در این مسیر آزادانه و بدون هرگونه دلبستگی و وابستگی به دولتمردان (اعم از قوای سه گانه و ...) فکر کند و در واقع تحلیلگر باشد و به مسائل با زاویه خاص خود نگاه کند و طرح سوال داشته باشد.
نوح پیشه در ادامه بیان داشت: آن چیزی که باعث مصلحت اندیشی می شود، این است که دانشجویان پشتوانه عقلی و فکری شان به بلوغ نرسیده است.
وی گفت: با وجودی که منکر عملکرد خوب جنبش دانشجویی نمی شویم، ولی جنبش دانشجویی باید در این راستا گام های بهتری بردارد.
این فعال دانشجویی بیان داشت: متاسفانه جنبش دانشجویی از پشتوانه فکری کاملی برخوردار نیست و باید یک تحول جزم اندیشانه در این جنبش اتفاق بیافتد.
نوح پیشه با بیان اینکه متاسفانه حمایت جنبش دانشجویی از افراد یا احزاب در زمان های انتخابات به صورت جزم اندیشانه است، عنوان کرد: متاسفانه در زمان های انتقاد هم محکوم به قرارگرفتن در پازل های دشمن و مصلحت اندیشی می شویم که این آفت جنبش دانشجویی است و این موضوع مربوط به دولت خاصی نیست.
وی گفت: تشکل دانشجویی یعنی محیطی که دانشجوبه بهانه کارهای سیاسی و فرهنگی در آن رشد می کند و در واقع جنبش دانشجویی وظیفه تربیت نیروهای همطراز انقلاب را دارد.
نوح پیشه یادآور شد: ما امروز در سال چهارم دهه پیشرفت و عدالت هستیم که هرسال شعار اقتصادی به نحوی مطرح می شود.
این فعال دانشجویی گفت: جریان، جنبش و یا تشکل که هر کدام در جای خاص خود معنایی دارد باید نقشی خاص در جامعه ایفا کند و در مسیر این عدالت پیش رود.
وی با ابراز تاسف از مسائل پیش آمده در اقتصاد کشور تصریح کرد: جریان دانشجویی باید تکلیف خود را در این مسیر مشخص کند و بعنوان یک مطالبه جدی این مسائل را که طی 30 سال گذشته بی سابقه بوده، خواستار شود.
نوح پیشه گفت: در نگاه کلی در مورد رابطه با آمریکا رهبری بیان کردند که جبهه ای به مسائل و نگاه کنید و ببینید پشت بند رابطه با آمریکا چه چیزهایی نهفته است.
این فعال دانشجویی تصریح کرد: قطعنامه علیه ایران، تغییرات در کابینه اسرائیل و ورود پهپاد به آب های خلیج فارس از مواردی است که در پشت طرح مذاکره با آمریکا قرار دارد.