علیاصغر مدیرروستا در گفتوگو با خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص عملکرد تیم ملی کشورمان در مسابقات غرب آسیا گفت: نتایج حاصل شده در این مسابقات آن چیزی نبود که انتظار داشتیم و با توجه به اینکه سایر تیمها نیز با جوانان خود راهی این مسابقات شده بودند انتظار اهالی فوتسال و مردم برآورده نشد.
وی در ادامه افزود: کیروش در این مسابقات به دنبال جوانگرایی بود ولی در این زمینه موفق نبود؛ چرا که وقتی در این زمان طولانی حضور خود در تیم ملی به بزرگسالان هیچ تغییری از لحاظ فنی حاصل نکرده به تبع نمیتوان انتظار داشت که تیم دوم ایران در این مدت کوتاه با تحول روبرو شده باشد.
این کارشناس فوتبال کشورمان یادآور شد: بازیکنان ما هر کدام بازی خودشان را انجام میدادند و با وجود اینکه زحمت زیادی برای موفقیت در این مسابقات کشیدند ولی چون برنامه خاص و مشخصی نداشتند در زمین سردرگم بودند.
در طول 3 بازی هیچ نشانی از کارهای تاکتیکی ندیدیم
مدیرروستا خاطرنشان کرد: ما در این سه بازی یک حرکت تکراری از بازیکنان ندیدیم که بتوانیم بگوییم روی فلان تاکتیک کار شده است و باید بگویم تیم ما به لحاظ تاکتیکی در سطح مناسبی نبود.
وی ضمن اشاره به جوانگرایی در تیم ملی فوتسال گفت: در سایر رشتهها مانند والیبال شاهد حضور سرمربیان خارجی هستیم که در این مدت دست به جوانگرایی زدهاند و میبینیم که جوان گرایی در این تیمها به خوبی جواب داد و حضور ولاسکو در تیم ملی والیبال یک تیم جوان و قدرتمند را به دنبال داشت.
این کارشناس فوتبال کشورمان در پاسخ به این سوال که ناکامی تیم ملی ایران در رقابتهای غرب آسیا با حضور بهترینهای لیگ برتر نشان دهنده لیگ ضعیف ایران است، گفت: متاسفانه در چندسال اخیر لیگ برتر ایران به لحاظ فنی و تاکتیکی افت زیادی داشته و من اعتقاد دارم که نبودن لیگ پویا و فعال سبب عدم بروز استعدادهای جدید و جوان خواهد بود.
اگر دایی و قلعه نوعی در تیم ملی بودند، شرایط بهتر بود
مدیر روستا کیروش را در تغییر ساختار فوتبال ایران ناموفق دانست و گفت: اگر تیم ملی ما هنوز هم با قلعهنویی و یا دعایی کار خود را ادامه میداد مطمئناً شرایط بهتری داشتیم.
وی افزود: اگر در فوتبال همه در کنار هم بودند و به دعایی و قلعهنوعی کمک میکردند میتوانستیم بازیهای خوب آن زمان را بهتر کنیم و اکنون در اوج آمادگی قرار بگیریم.
بازیکن اسبق تیم ملی فوتبال کشورمان یادآور شد: با حضور کیروش در این هفده، هجده ماه توقع داشتیم فوتبال ما رشد بیشتری داشته باشد اما شرایط به گونه دیگری رقم خورد و چنین اتفاقی نیفتاد.
استعدادیابی در حد شعار باقی مانده است
مدیر روستا نتیجهگرایی در فوتبال را به عنوان یکی از آفتهای اصلی این ورزش معرفی کرده و گفت: نتیجهگرایی باعث شده که در فوتبال درجا بزنیم و به جای اینکه به دنبال بهبود شرایط فوتبال باشیم تنها دلخوش به کسب تساویها و یا پیروزیها باشیم.
وی یادآور شد: نتیجهگرایی در بین مدیران و مربیان سبب شده که به جای استعدادیابی به دنبال بازیکنان قدیمی باشیم در حالی که شعار میدهیم که تیمهای پایه اساس فوتبال را تشکیل میدهند ولی در این زمینه فعالیتی نمیکنند.
با پول یک بازیکن می توان تیم های پایه را تقویت کرد
این کارشناس فوتبال کشورمان افزود: به جز چند باشگاه سایر تیمها در بحث پایهای هیچ فعالیتی انجام نمیدهند در حالی که برای خرید یک بازیکن به صورت میانگین 300 میلیون تومان هزینه میکنند.
مدیر روستا یادآور شد: اگر تیمها به جای خرید بازیکن، هزینه یکی از آنها را در بخش تیمهای پایه صرف کنند مطمئناً نتیجه بهتری حاصل میشود و لازم نیست در هر فصل نقل و انتقالات به دنبال خرید بازیکن باشند.
وی از مشکلات مربیان تیمهای پایه و بازیکنان خبر داد و گفت: مربیان پایه برای اداره تیمهای خود با مشکلات زیادی روبهرو هستند و گاهی حتی این بازیکنان هزینه رفتوآمد خود به باشگاه را ندارند و در این شرایط است که بسیاری از استعدادها هدر میرود.
در باخت ها مربی زودتر از همه اخراج می شود
این کارشناس فوتبال کشورمان گفت: متأسفانه نتیجهگرایی سبب شده که استعدادسوزی به امری عادی در فوتبال تبدیل شود و اگر مدیران و مربیان ما از بابت جایگاه خود در تیم و یا باشگاه مطمئن باشند میتوانند با خیالی آسوده در تیم خود تحول ایجاد کنند و به دنبال استفاده از بازیکنان جوان باشند اما در شرایطی که اولین گزینه برای باختهای تیمها تعویض مربی است، جوانگرایی برای تیمها معنایی ندارد.
مدیرروستا تکنیک و تاکتیک بازیکنان دهههای گذشته را بالاتر از بازیکنان کنونی حاضر در لیگ کنونی دانست و گفت: در دو دهه گذشته همه بازیکنانی که در تیم جوانان باشگاهها بازی میکردند در تیم بزرگسالان نیز پا به توپ میشدند که این مطلب نشان میدهد که بازیکنان قدیمی از لحاظ فنی و تاکتیکی بالاتر از بازیکنان حال حاضر فوتبال کشورمان هستند.