محمد پنجعلی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص عملکرد تیم ملی فوتبال کشورمان در مسابقات غرب آسیا گفت: آینده تیم ملی کاملاً مشخص است و این نتایج واقعیتهای فوتبال است و مطمئن باشید که گذشت زمان هیچ مشکلی از این ورزش حل نمیکند.
وی در ادامه افزود: مشکل اصلی موجود در فوتبال، مدیریت و تفکرات حاکم بر آن است و تا زمانی که تغییری در این خصوص صورت نگیرد، مطمئن باشید حال و روز فوتبال بهتر از این نمیشود.
بازیکن اسبق تیم ملی کشورمان با بیان اینکه عملکرد تیم ایران در بازیهای غرب آسیا قابل قبول نبود، گفت: با این شرایطی که در فوتبال وجود دارد اگر به تیم یمن میباختیم باز هم اتفاقی نمیافتاد و حتی تصور شکست برابر این تیم دور از انتظار هم نبود و تا زمانی که در روش کار فوتبال ایران تغییراتی ایجاد نشود، نمیتوان توقع عملکرد بهتری از تیمهای فوتبال داشت.
پنجعلی یادآور شد: تیمهای ملی در تمام ردههای سنی از رقابتهای پیشرویشان حذف شدند، حتی دیدیم فوتسال هم که در بازیهای آسیایی و جام جهانی همواره از تیمهای مدعی بود، نتیجهای کسب نکرد.
بودجه دولتی؛ بلای جان فوتبال ایران
وی خصوصی سازی را یکی از راهکارهای حل مشکلات فوتبال دانست و گفت: ما باید تکلیف خود را با فوتبال مشخص کنیم و تصمیم بگیریم که بالاخره باید دولتی اداره شود یا خصوصی؛ تا زمانی که فوتبال با پول بیتالمال و به وسیله دولت اداره میشود، شرایط تغییر نمیکند و تنها نتیجهای که تا کنون در برداشته باز کردن پای مربیان خارجی و دلالان به این فوتبال است و متاسفانه کسی هم به این موضوع توجه نمیکند.
پیشکسوت باشگاه پرسپولیس تصریح کرد: شایستهسالاری در فوتبال ما معنایی ندارد؛ چرا که میبینیم افرادی که تاکنون هیچ نامی از آنها در فوتبال برده نشده در رأس کارها قرار میگیرند و کسانی که سالها خاک زمینهای فوتبال را خوردهاند، امروز خانه نشین هستند و در مقابل، تیمها به جایی استفاده از نیروهای داخلی به دنبال مربیان خارجی هستند تا در کنار آنها سودی هم عاید دلالان شود.
پنجعلی تیم ملی را ویترینی از لیگ برتر دانست و گفت: زمانی میتوانیم یک تیم ملی موفق و کارآمد از دل لیگ برتر آماده کنیم که باشگاهها ساختار درستی داشته باشند، متأسفانه میبینیم که فوتبال آماتور ما بدون کمترین امکانات در حال صرف هزینههای هنگفت و نابهجاست.
انتخاب فدراسیون ایران در آسیا توهین به شعور مردم بود
وی در ادامه یادآور شد: اگر قرار باشد با این سطح در آسیا با تیمهای مانند کره، ژاپن و استرالیا بازی کنیم، مطمئناً کار سختی پیش رو داریم؛ چرا که حد و اندازه امروز فوتبال ایران قابل مقایسه با قدرتهای آسیا نیست.
پیشکسوت باشگاه پرسپولیس در پاسخ به این سوال که آیا انتخاب فدراسیون ایران بعنوان برترین فدراسیون آسیا نشان نمیدهد که در حد برترینهای آسیا هستیم، گفت: فکر میکنم زمانی که یک فدراسیون فوتبال بدون امکانات و استاندارد بعنوان برترین فدراسیون آسیا انتخاب میشود، به شعور و خرد مردم توهین شده است؛ چطور امکان دارد یک فوتبال با زیرساختهای خراب و در حالی که حتی چهار زمین چمن مناسب ندارد، بعنوان برترینها انتخاب شود.
چرا با وجود خارجیها در فوتبال ایران، این همه ناکامی داریم؟
پنجعلی در ادامه از نتیجهگرایی مدیران انتقاد کرد و افزود: مدیران ما امروز تنها به فکر تثبیت جایگاه خود در تیمها هستند که در نتیجه شاهد رشد مدیران نتیجهگرا در فوتبال هستیم؛ این مدیران به جای استفاده از پتانسیلهای داخلی به فکر استفاده از بازیکنان و مربیان خارجی هستند، در حالی که این خارجیها هیچ سودی برای فوتبال ایران نداشتند.
وی یادآور شد: اگر سرمربیان و بازیکنان خارجی برای فوتبال ایران سودمند بودند، حداقل باید یکی از تیمهای ما چه در رده باشگاهی و چه در رده ملی در آسیا عنوانی کسب میکردند، ولی امروز جز حذف و شکست تیمهای باشگاهی و ردههای مختلف ملی، چیز دیگری عایدمان نشده است.
پیشکسوت باشگاه پرسپولیس افزود: متاسفانه در حالی که یکی از بهترین مربیان دنیا را برای هدایت تیم بزرگسالان انتخاب کردیم، به دلیل مشکلات موجود در بسترها و زیرساختها نتیجه لازم را کسب نکردیم و در این زمان است که میبینیم مربیهای خارجی تنها به دنبال منافع شخصی خودشان هستند.
با وجود نتایج ضعیف برخی ها هنوز سر جای خودشان هستند
پنجعلی از بیتوجهی مسئولین فدراسیون فوتبال نسبت به نتایج اخیر انتقاد کرد و گفت: متاسفانه با وجود مشکلات موجود در فوتبال و نتایج ناامیدکننده اخیر، میبینیم که همه افراد سرجای خودشان هستند و هیچ تغییری صورت نمیگیرد.
وی یادآور شد: من با شخص خاصی مشکل ندارم و فکر میکنم اگر کفاشیان در یک سیستم درست و برنامهریزی شده فعالیت کند، مطمئناً بازدهی بیشتری خواهد داشت، ولی حضور او در این فوتبال بیبرنامه هیچ سودی برای رشد این ورزش نداشته است.
بازیکن اسبق تیم ملی فوتبال کشورمان در ادامه از جایگزینی روابط به جای ضوابط انتقاد کرد و گفت: این مشکل در انتخابات هیئت فوتبال استان فارس کاملاً نمایان بود و من اعتقاد دارم که این انتخابات یک لکه ننگ بر فوتبال ایران بود.
فشارهای مدیر عامل باعث شد از کمیته فنی پرسپولیس بروم
پنجعلی در ادامه به موضوع جدایی ژوزه از پرسپولیس و جایگاه کمیته فنی در انتخاب سرمربیان اشاره کرد و افزود: اعضای کمیته افراد خاک خورده فوتبال هستند و تجربه کافی در فوتبال دارند و همه این افراد بعد از جلسه کمیته فنی در ابتدای فصل برای انتخاب سرمربی گفتند که رای آنها با مربی ایرانی بوده است، اما در نهایت دیدیم که یک سرمربی خارجی برای پرسپولیس انتخاب شد که این مسئله نشان میدهد که نظر مدیرعامل به کمیته فنی میچربد.
وی گفت: زمانی که بنده هم در کمیته فنی پرسپولیس حضور داشتم، همین مشکلات وجود داشت و مدیر عامل سعی داشت تا نظر خود را به کمیته تحمیل کند و من که نمیخواستم تصمیمی خارج از اراده خود بگیریم، از این کمیته جدا شدم.
عضو سابق کمیته فنی باشگاه پرسپولیس در پاسخ به این سوال که آیا کمیته فنی نمیتواند نظر خود را با اعمال فشار بیشتری به مدیرعامل القاء کند، تصریح کرد: کمیته فنی قدرت چندانی برای این کار ندارد و اگر از این قدرت برخوردار بود، مطمئناً من هنوز عضو کمیته فنی پرسپولیس بودم.
ژوزه تا پولش را نگیرد، نمی رود
پنجعلی یادآور شد: مطمئن باشید ژوزه، مربی باسابقهای است و سالها در کشورهای مختلف کار کرده و به خوبی حق و حقوق خود را میداند و تا زمانی که تمام پولش را از پرسپولیس نگیرد، حاضر به جدایی از این تیم نخواهد بود.
وی در پاسخ به این سوال که در صورت ماندن ژوزه در پرسپولیس به همراه دستیاران ایرانی تا چه حد به صبر و موفقیت این تیم در نیم فصل دوم امیدوار هستیم، گفت: مطمئناً کاری جز حمایت نمیتوان انجام داد و متاسفم که با وجود مربیان ایرانی طراز اول ما به دنبال مربیا خارجی رفتیم؛ من فکر میکنم اکنون که مدیرعاملان ما تا این حد به مربیان خارجی اعتقاد دارند، بهتر است مدیرخارجی هم بیاوریم شاید اوضاع فوتبال بهتر شود.
عضو سابق کمیته فنی باشگاه پرسپولیس در پایان خاطرنشان کرد: تنها راه خروج فوتبال از این بنبست، بهرهگیری از سیستم مدیریتی یکی از کشورهای صاحب نام فوتبال است که این امر با سفرهای یک روزه و بازدید از باشگاهها و استادیومها محقق نمیشود.