به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، در مواجهه با اثری همچون «آرگو» نخستین سوالی که گریبان مخاطب ایرانی را خواهد گرفت این است که کدام لایه از فیلم آرگو سیاسیتر است؟ این سوالی است که تنها یک جواب آشکار و قطعی دارد؛ هدف گرفتن بافت اجتماعی ایران نخستین هدف فیلم اسکار گرفته بن افلک است؛ بافتی که خواستار تحول بنیادین در سال 57 بود و با سلاح مهر به آرمانهایش را رنگ بخشید. مشکل اساسی آرگو در قدم نخست این است که بافت اجتماعی مردم ایران را متوحش نشان میدهد. در 2 صحنه اساسی فیلم یعنی صحنه بازار و تظاهرات مردمی در بخشی که گروه فیلمسازی و جعلی آرگو قصد عزیمت به بازار را دارند و این 2 نقطه عطف روایی مجعول آرگو در مخدوش نشان دادن بافت اجتماعی ایران پس از انقلاب است، به شمار میرود و تنها هدف فیلم نشان دادن تصویری مخدوش از بافت اجتماعی ایران است.
آثاری که هالیوود در این سالها درباره ایران ساخته است را تقریبا میتوان به 2 بخش تقسیم کرد؛ در بخش تاریخ معاصر فیلمهایی نظیر آرگو و «بدون دخترم هرگز» میخواهد تصویری مخدوش از تاثیر انقلاب بر بافت اجتماعی را نشان دهد و در بخش تاریخنگاری باستانی ایرانی در فیلمهایی نظیر «300» و «شاهزاده ایرانی» بافت اجتماعی تاریخ معاصر را هدف قرار دادهاند. آرگو نخستین فیلمی نیست که مجعولات سیا را با شیوههای کاملا هالیوودی و آمریکایی به تصویر میکشد و بازتابی مغشوش از رویدادهای تاریخی ایران در قاب هالیوود به جهانیان عرضه میکند. سالها پیش در مجموعه هالیوود فیلمی به نام بدون دخترم هرگز ساخته شد که در این فیلم، بافت اجتماعی ایران پس از انقلاب به شکل بدوی و خشن نشان داده میشود و فیلم با همان نگاه حقوق بشری آمریکایی ساخته شده که همواره تصویری مخدوش از کشور ایران ارائه میکند.
اما در فیلم آرگو رگههای دروغبافی را به خوبی میتوان کشف کرد و نیازی به استنادات تاریخی نیست. به گواه تاریخ سیزدهم آبان 1358 دانشجویان پیرو خط امام اقدام به تسخیر لانه جاسوسی کردند؛ حرکتی که کاملا یک واکنش اجتماعی به 50 سال دخالت در امور سیاسی کشور ایران است اما دانشجویان با دستگیرشدگان به مهر رفتار کردند و این مهر ممزوج شده بود با عنایت رهبر انقلاب برای آزاد کردن سیاهان و زنان در لانه جاسوسی همراه شد اما در فیلم آقای افلک نشان داده میشود از دستگیرشدگان استنطاق به عمل میآید. اگر استنطاقی اتفاق افتاده بود، تسخیرشدگان حتما لب به اعتراف میگشودند و به جای خالی 6 جاسوس فراری مستقر در سفارت کانادا اشاره میکردند.
تا اینجا تحریف تاریخی دیگری را باید از زبان سفیر سابق کانادا ارزیابی کرد. کن تیلور در سخنرانی روز پنجشنبه (26 بهمن) در دیدار با دانشجویان دانشگاه رایرسن در تورنتو گفت: «موضوع جالب این بود که نویسنده فیلمنامه (کریس تریو) در هالیوود به هیچوجه نمیدانست درباره چه چیزی دارد صحبت میکند».
تیلور در سال 1979 زمانی که این عملیات ادعا شده به وقوع پیوست، سفیر کانادا در ایران بود. وی ضمن انتقاد از فیلم آرگو به دلیل در بر داشتن موارد بسیار زیادی از تحریف و تغییرات تاریخی از جمله به تصویر کشیدن «سیاه و سفید» مردم ایران و صحنههای ساختگی، افزود: «این فیلم افراد را به گونهای به تصویر کشیده که درست نیست». سفیر سابق کانادا خاطرنشان کرد: آرگو «بخش متعارفتر» و «میهمان نوازتر» جامعه ایران و همچنین «هدف مردم این کشور را که به دنبال میزانی از عدالت بودند» نشان نداد.
گروهی از دانشجویان انقلابی ایران، 13 آبان سال 1358 سفارت آمریکا را در تهران تصرف کردند. آنها اعتقاد داشتند این سفارت تبدیل به یک لانه جاسوسی شده که هدف آن براندازی نظام نوپای جمهوری اسلامی بود. تحلیلگران سیاسی میگویند آرگو از طرح پیچیده آمریکا مبنی بر استفاده از همه رسانهها در دستگاه تبلیغاتی خود جهت دامن زدن به ایرانهراسی در سراسر جهان پرده برداشته است. آنها همچنین ضمن انتقاد از کارگردان فیلم آرگو به دلیل نشان دادن تصویری کلیشهای و کاریکاتورگونه از جامعه ایران، خاطرنشان میکنند افلک در این فیلم با آگاهی کامل به دنبال این بوده که آداب، رسوم و سنن جامعه ایران را به سخره بگیرد.
آرگو و ماجرای اسکار گرفتنش و اعلام آن توسط میشل اوباما، نمایشی از اصالت ارزشهای آمریکایی از نگاه فیلمسازان و فعالان فرهنگی در جامعه آمریکایی است.
اما تحریف تاریخی دیگر در برخورد با بافت اجتماعی ایران را میتوان در خاطرات تونی مندز جستوجو کرد. قبل از تماشای فیلم آرگو رویدادها را به روایت تونی مندز مرور کنید، آنگاه به مجعولات هالیوودی فیلم آرگو نسبت به تاریخ بیشتر از گذشته پی خواهید برد و قطعا درخواهید یافت تاریخ و تصویر تاریخ با آنچه در هالیوود نمایشی میشود تفاوت بنیادین دارد. اگر همه رویدادهای را از زاویه نگاه مندز مرور کنیم، به عمق دروغبافی درباره بافت اجتماعی مردم ایران پی خواهیم برد، کافی است بخشهایی از ملاقات مندز و گروه 6 نفره را با خاطرات مندز مقایسه کنیم. مندز در خاطراتش آورده است مردم ایران و پاسداران انقلاب با ما رفتار بسیاری خوبی داشتند، با اینکه فضای انقلابی در ایران جاری بود اما این شور سیاسی عاری از شعور نبود و مردم و پاسداران انقلاب با ما بسیار مهربان بودند. حالا این جملات را در نسبت با ماهیت و پیام فیلم آرگو بررسی میکنیم تا مجعولات مکشوفه به زعم سازندگان عیانتر شود.
روز 13 آبان، همزمان با راهپیمایی برای گرامیداشت روز دانشآموز، عدهای از دانشجویان پیرو خط امام تصمیم گرفتند برای ابراز انزجار از آمریکا، سفارت این کشور را در تهران (که گفته میشد لانه جاسوسی آمریکاست) به اشغال خود درآورند. در این بین کارمندان سفارت آمریکا در تهران مقاومت بسیاری از خود نشان داده و سعی کردند همه اسناد و مدارک محرمانهای را که در دست داشتند از بین ببرند اما بهطور کامل موفق به انجام این کار نشدند و دانشجویان پس از ورود به محوطه سفارت، توانستند از نابودی همه اسناد جلوگیری بهعمل آورند و در آخر هم همه کارکنان سفارت آمریکا را دستگیر کرده و از سفارت خارج کنند. این اتفاق سبب ایجاد بحران و قطع روابط سیاسی میان ایران و آمریکا برای همیشه شد. اما همزمان با ورود دانشجویان خط امام، 6 نفر از اعضای وابسته به سازمان سیا که آن روز در سفارت بودند، میگریزند و به خانه سفیر کانادایی پناهنده میشوند. تونی مندز، مسؤول نجات ماموران به دام افتاده سیا، مامور نجات این 6 نفر میشود. مندز (بن افلک) یکی از ماموران سیا تصمیم میگیرد خود را با عنوان یک فیلمساز که قصد ساخت یک فیلم تخیلی به نام «آرگو» را دارد، جا بزند تا از این طریق بتواند وارد ایران شود و به ملاقات کارمندانی که حالا در سفارت کانادا مخفی شدهاند برود. تونی با نمایندگان خود در هالیوود تماس میگیرد و تبلیغاتی راجع به افسانهای علمی- تخیلی به نام آرگو بهراه میافتد و با اتکا به همین جنجال مطبوعاتی، تونی مندز برای نجات 6 مامور سیا وارد ایران میشود. وی در راه سفر به ایران یک اکیپ سینمایی با حضور جان چمبرز (جان گودمن) و سیگل (آلن آرکین) را با خود همراه میکند. سیگل، تهیهکننده یک کمپانی فیلمسازی تقلبی را برای ساخت یک فیلم علمی- تخیلی ارزانقیمت به نام آرگو تاسیس میکند و همچنین یک داستان هم برای پوشش دادن آمریکاییهایی که در تهران به دام افتادهاند، سر هم میکند به این امید که بتواند آنها را از گیت امنیتی فرودگاه عبور دهد و با پرواز سوییس از آنجا خارج کند. اما نقشهای که روی کاغذ اینقدر باورپذیر و ساده به نظر میرسد در عمل به ندرت درست جواب میدهد.
فیلم با یک معرفی کوتاه از تاریخچه ایران و اتفاقا با نگاهی غیرجانبدارانه آغاز میشود. در نریشنهای ابتدایی به این موضوع اشاره میشود که ملت ایران هیچگاه نتوانسته به دلیل دخالتهای آمریکاییها به دموکراسی دلخواهش دست پیدا کند. حتی در نریشن به دخالت آمریکا در 28 مرداد 1332 اشاره میشود اما به براندازی مصدق توسط عوامل سیا اشارهای نمیشود. در بخشی از نریشن مهم ابتدایی به فقر مردم ایران و عدم توجه خاندان پهلوی اشاره میشود و به نوعی دلایل انقلاب و خشم مردم ایران به صورت الکنی توضیح داده میشود. این مقدمه ابتدایی آنچنان مغرضانه به نظر نمیآید اما تصویری که از بافت اجتماعی انقلابیون بعد از سال 1979 دیده میشود مغرضانه است. تونی مندز بارها در خاطراتش مینویسد مردم ایران با توریستها و خارجیها همواره رفتار خوبی داشته و دارند اما بن افلک برای جذابتر شدن فیلمش تصویری که از بافت اجتماعی ایران و برخورد با افراد خارجی نشان میدهد از جنس همان رفتار کمونیستهای افراطی در مواجهه مثلا شهروندی از جهان غرب است. به هر حال اینجاعلانهترین تصویر از مردم سرزمینی است که تقریبا 21 سال بعد، در ماجراهای تروریستی 11سپتامبر، در سطوح مختلف دولتی و مردمی اقدام به محکوم کردن انجام عملیات تروریستی یازدهم سپتامبر کردند. نشان دادن تصویری خشن از پاسداران انقلاب که به گفته خود تونی مندز همواره با برخوردهای محترمانه او را خجلتزده کردهاند با آنچه در فیلم آمده است، مغایرت فراوانی دارد اما افلک تصویری خشن از پاسداران و بانیان حفظ نهال انقلاب نشان میدهد و مجموعه تصاویری که در آرگو دیده میشود به مخدوش شدن تاریخ میانجامد؛ آنچه همواره وظیفه و ماموریت هالیوود بوده است، جدای از همه این قیاسها.
مردم ایران در سراسر فیلم آرگو به عنوان موجوداتی «شبهوحشی» نشان داده شوند، این تصویر عقبمانده نشان از ضعف عمیق سازندگان دارد. مردم ایران در آرگو انسانهایی هستند که ظاهرا هیچ ارادهای از خودشان ندارند و طرفدار بیچون و چرای خشونت هستند. این دید کاملا سطحی سازندگان باعث شده باورپذیر بودن آرگو برای منِ ایرانی تا حدود زیادی امکانپذیر نباشد، چرا که کاملا هویداست اتفاقاتی که در خلال فیلم رخ میدهد با اغراق و تخیل همراه بوده و عبارت «این فیلم بر اساس یک داستان واقعی ساخته شده است» که در ابتدای فیلم نمایش داده میشود را به حاشیه میراند. ایرانیان در آرگو همان انسانهایی هستند که چندین سال تمام جهان آنها را از رسانههای دولتی و خصوصی همچون CNN، BBC، Fox و... شناختهاند. به مدت 2 دهه از جزئیات ماجرای فراری دادن 6 آمریکایی از ایران اطلاع چندانی در دست نبود تا اینکه در سال 2007 میلادی جاشوا بیرمن در مجله «ویرد» مقالهای منتشر کرد با عنوان «چگونه سازمان سیا از یک داستان جعلی علمی- تخیلی برای نجات آمریکاییها از تهران استفاده کرد» و جزئیات این ماجرا را برملا کرد. نقشه عملیات نجات تونی مندز که از آن با عنوان «رقص کانادایی» نیز نام برده میشود یکی از عجیبترین عملیات سازمان سیا است. برای واقعی جلوه دادن این نقشه مندز از دستاندرکاران حرفه فیلمسازی در هالیوود بهره گرفت، جان چمبرز، گریمور آمریکایی یکی از کسانی است که در این زمینه همکاری بسیاری با مندز کرد و بعدها به خاطر کمکهایش بالاترین مدال همکاری شهروندی را از سازمان سیا دریافت کرد. همزمان با این عملیات تبلیغات این فیلم ساختگی در روزنامهها و مجلات هالیوود به عنوان تولیدی از «استودیو 6» آغاز شد و حتی برای واقعیتر جلوه دادن این داستان ساختگی، یکی از این روزنامهها را به دست یکی از دیپلماتها دادند که هنگام خروج همراه خود داشته باشد.
امام راحل در صفحه420 جلد اول صحیفه نور اینگونه مواضع ما را نسبت به آمریکا روشن میکند: «آمریکا از شوروی بدتر، شوروی از انگلیس بدتر، انگلیس از هردو بدتر، همه از هم پلیدتر، لیکن امروز سر و کار ما با آمریکاست و ما نباید کوتاه بیاییم».
منبع: روزنامه وطن امروز
[snews] => [bimg] => NULL [tmpl] => [sdate] => 13911212085300 [pdate] => 13911212085300 [udate] => 0 [sendby] => system [publishby] => system [updateby] => system [service_id] => 12 [cat_id] => 75 [sec_id] => 219 [status] => P [lang] => FA [hint] => [author] => [author_id] => 0 [source] => 0 [most_view] => 1 [comments_view_status] => 1 [comments_form_status] => 1 [conf] => [news_type] => 1 ) [extra_content] => [related_content] => Array ( [0] => Array ( [id] => 230709 [title] => نسخه دوم فیلم «۳۰۰» رونمایی شد [pdate] => 13911216110800 [service_id] => 12 ) [1] => Array ( [id] => 230130 [title] => آرگو خطرناکتر است یا خواب زمستانی ما؟ [pdate] => 13911212153700 [service_id] => 12 ) [2] => Array ( [id] => 230084 [title] => ما، اسکار و این بازیهای سخیف سیاسی! [pdate] => 13911212090000 [service_id] => 4 ) [3] => Array ( [id] => 229825 [title] => نرم افزار تصویری «آرگو» تولید شد [pdate] => 13911209131500 [service_id] => 4 ) [4] => Array ( [id] => 229691 [title] => هنرمندان ایرانی پاسخی شایسته به اهانت سازندگان آرگو بدهند [pdate] => 13911208162400 [service_id] => 12 ) [5] => Array ( [id] => 229588 [title] => «آرگو» جانشین جدایی نادر از سیمین [pdate] => 13911208153100 [service_id] => 12 ) [6] => Array ( [id] => 229571 [title] => فیلم «آرگو» واکنش تعصب آلود بعضی از آمریکاییهاست [pdate] => 13911208095400 [service_id] => 4 ) [7] => Array ( [id] => 229514 [title] => اصغر فرهادی اسکارش را پس بدهد [pdate] => 13911207170700 [service_id] => 12 ) [8] => Array ( [id] => 229158 [title] => اعتراف «کارتر» به اشتباه فیلم «آرگو» [pdate] => 13911205173100 [service_id] => 12 ) [9] => Array ( [id] => 221256 [title] => کلیپ اختصاصی «آیا آرگو راست می گوید؟» [pdate] => 13911211125600 [service_id] => 3 ) ) [related_content_v2] => Array ( [1] => Array ( [0] => Array ( [id] => 230130 [title] => آرگو خطرناکتر است یا خواب زمستانی ما؟ [pdate] => 13911212153700 [service_id] => 12 [rutitr] => وبلاگ «آهستان» [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [1] => Array ( [id] => 230084 [title] => ما، اسکار و این بازیهای سخیف سیاسی! [pdate] => 13911212090000 [service_id] => 4 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [2] => Array ( [id] => 230709 [title] => نسخه دوم فیلم «۳۰۰» رونمایی شد [pdate] => 13911216110800 [service_id] => 12 [rutitr] => باز هم تبلیغ علیه ایران؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [3] => Array ( [id] => 229588 [title] => «آرگو» جانشین جدایی نادر از سیمین [pdate] => 13911208153100 [service_id] => 12 [rutitr] => وبلاگ «جلبک ستیز» [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [4] => Array ( [id] => 229825 [title] => نرم افزار تصویری «آرگو» تولید شد [pdate] => 13911209131500 [service_id] => 4 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [5] => Array ( [id] => 229691 [title] => هنرمندان ایرانی پاسخی شایسته به اهانت سازندگان آرگو بدهند [pdate] => 13911208162400 [service_id] => 12 [rutitr] => جنبش عدالتخواه دانشجویی: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [6] => Array ( [id] => 221256 [title] => کلیپ اختصاصی «آیا آرگو راست می گوید؟» [pdate] => 13911211125600 [service_id] => 3 [rutitr] => باز نشر//سخنرانی طالب زاده در دانشگاه علامه؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [7] => Array ( [id] => 229158 [title] => اعتراف «کارتر» به اشتباه فیلم «آرگو» [pdate] => 13911205173100 [service_id] => 12 [rutitr] => سازمان سیا قهرمان نیست [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [8] => Array ( [id] => 229571 [title] => فیلم «آرگو» واکنش تعصب آلود بعضی از آمریکاییهاست [pdate] => 13911208095400 [service_id] => 4 [rutitr] => نظر کاکایی در خصوص آرگو؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [9] => Array ( [id] => 229514 [title] => اصغر فرهادی اسکارش را پس بدهد [pdate] => 13911207170700 [service_id] => 12 [rutitr] => خواسته کاربران ایرانی شبکههای اجتماعی [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) ) ) [media] => Array ( ) [news_field] => Array ( [0] => Array ( [filed_id] => 1 [filed_name] => نوع خبر [filed_type] => C [filed_value] => ) ) [smarty_keys] => Array ( ) [live_blog] => Array ( ) [tags] => Array ( [0] => Array ( [tag] => دروغ ها [id] => 68076 [tag_id] => 338762 ) [1] => Array ( [tag] => آرگو [id] => 68077 [tag_id] => 328379 ) [2] => Array ( [tag] => ضد انقلاب [id] => 68078 [tag_id] => 17091 ) [3] => Array ( [tag] => هالیوود [id] => 68079 [tag_id] => 13114 ) [4] => Array ( [tag] => آمریکا [id] => 68080 [tag_id] => 53 ) ) [image_tag] => Array ( ) [documents] => [comments] => Array ( ) [comments_stats] => Array ( ) [sepehr_keys] => Array ( ) ) 1به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، در آخرین به روز رسانی وبلاگ «جلبک ستیز» چنین آمده است:
اصغر فرهادی با کسب جایزه اسکار در سال 2012 به بهانه تولید فیلم «جدایی نادر از سیمین» نظر سلیقههای مختلف فرهنگی و هنری کشور را برانگیخت. عدهای معتقد بودند فرهادی به شایستگی اسکار 2012 را از آنِ خود کرده است و جدایی نادر از سیمین با جلب آراء منتقدان جهانی به این رتبه دست یافته است و گروهی دیگر اسکار 2012 را سیاسی خواندهاند و میگویند جایزه فرهادی ارزشی ندارد و تنها نگاه سیاسی به آن موجب شده است که فرهادی در سینمای جهان مطرح گردد.
فارغ از این دو دیدگاه و بدون قضاوت در رابطه با اصغر فرهادی و جدایی نادر از سیمین نگاهی گذرا میاندازیم به فیلمهای برگزیده سالهای گذشته اسکار.
سال 2013: «آرگو» ساخته بن افلک
آرگو فیلمی سینمایی است ساخته کشور آمریکا به کارگردانی بن افلک. فیلم حال و هوای تسخیر سفارت آمریکا در 13 آبان سال 1358 را به تصویر میکشد و با نگاهی سیاسی و مغرضانه ماجرای تسخیر سفارت آمریکا را روایت میکند.
پوستر فیلم آرگو ساخته بن افلک
بن افلک؛ از هنرپیشگان، کارگردانان و سناریونویسهای آمریکایی است. «بن افلک»، در سال 2006 در فیلم «سرزمین هالیوود» توجه بسیاری از مخاطبان سینما را به خود جلب کرد و با بازی در فیلم بندر مروارید به شهرت رسید. وی اخیراً فعالیت سینمایی خود را کمتر کرده و بیشتر اوقات خود را صرف آگهیهای تجاری و تبلیغاتی میکند.
سال 2011: «سخنرانی پادشاه» ساخته تام هوپر
نکته اصلی در فیلم سخنرانی پادشاه سیرتحول تاریخی و سیاسی در کشور انگلستان بین سالهای 1930 تا 1940 نیست. اگرچه به جهت روایت زندگی جرج ششم؛ گذر این مقطع تاریخی نیز در فیلم به چشم میآید.
پوستر فیلم سخنرانی پادشاه ساخته تام هوپر
داستان فیلم به شروع پادشاهی جرج ششم (بابازی کالین فیرث) برمی گردد؛ کسی که بواسطه داشتن لکنت زبان همواره از دیالوگهای خصوصی و کوچک با دیگران اجتناب میکرده چه برسد به اینکه بخواهد در مقام پادشاه بریتانیا برای جمع زیادی و به صورت زنده سخنرانی داشته باشد. پس از رخ دادن اتفاقاتی و استعفای ادوارد هشتم در 1936؛ آلبرت یا همان جرج ششم به پادشاهی میرسد و از همان زمان همسرش الیزابت (بابازی هلنا بونهام کارتر) در فکر راهکاری برای معالجه اوست.
سال 2010: قفسه درد (مهلکه) ساخته کاترین آن بیگلو
داستان فیلم چند سرباز آمریکایی به فرماندهی گروهبان اول، ویلیام جیمز (با بازی جرمی رنر) را روایت میکند که در خاک عراق مامور خنثی کردن بمبهای جادهای هستند که شورشیان عراق در معابر سطح شهر کار میگذارند. انگیزه زیاد و علاقه مفرطی که ویلیام جیمز شخصاً در ماموریتهای خطیرش بروز میدهد باعث تعجب و رعب همقطارانش میشود. این وابستگی شدید ویلیام جیمز به انجام ماموریتهای خطیر و حتی خارج از وظایف تعیین شده و انگیزه بالایی که در موفق انجام دادن تمام آنها دارد تا آنجا ادامه پیدا میکند که در یکی از ماموریتها …
پوستر فیلم قفسه درد (مهلکه) ساخته کاترین آن بیگلو
سال 2009: «میلیونر زاغه نشین» ساخته دنی بویل
داستان فیلم دربارهٔ پسر 18سالهٔ یتیم فقیری ساکن بمبئی بهنام جمال ملک است که در مسابقهٔ «چهکسی میخواهد میلیونر شود؟» شرکت کرده و موفق شده تا مرحلهٔ پایانی پیش برود؛ همین باعث مظنونشدن پلیس به تقلب در مسابقه و دستگیریش میشود. بازرس پلیس به او میگوید بهشرطی آزادش میکند که بگوید چگونه به جواب سوالها دست پیدا کرده؛ که جمال داستان زندگیش را برای مامور بازجویی تعریف میکند.
پوستر فیلم میلیونر زاغه نشین ساخته دنی بویل
سال 2008: «جایی برای پیرمردها نیست» ساخته جوئل وایتن کوئن
جایی برای پیرمردها نیست عنوان فیلمی محصول 2007 ایالات متحده در گونهٔ جنایی و میهج، برپایه رمانی با همین نام از کورمک مککارتی نویسندهٔ آمریکایی و به کارگردانی جوئل وایتن کوئن است. این فیلم در جشنوارهٔ آکادمی سال 2007 نامزد دریافت 8 جایزه و برندهٔ 4 جایزهٔ اسکار از جمله بهترین فیلم و بهترین فیلمنامه اقتباسی گردید.
پوستر فیلم جایی برای پیرمردها نیست ساخته جوئل وایتن کوئن
فیلم با نماهایی از زمینهای بایر غرب تگزاس در سال 1980 آغاز میشود درحالی که صدای روی تصویرِ کلانتر اد تام بل (با بازی تامی لی جونز) را میشنویم که نسبت به افزایش خشونت در زمان جدید نسبت به زمانی که پدرش کلانتر بود افسوس میخورد. وقتی لوئلین ماس (با بازی جاش برولین) دارد در صحرا دنبال شکار میگردد بطور اتفاقی به تعدادی جسد در میانهٔ صحرا بر میخورد، که از یک معاملهٔ نافرجام مواد مخدر به جا ماندهاند. یک مکزیکی مجروح که هنوز جانی در بدن دارد از او آب درخواست میکند….
نگاهی گذرا به برندگان اسکار در چند سال اخیر به راحتی نشان میدهد سینمای هالیوود و برندگان اسکار شایستگیهای سیاسی بیشتری نسبت به شایستگیهای فنی و سینمایی جهت کسب این عنوان داشتهاند.
از نکات قابل توجه در سال 2013 و برگزیده شدن فیلم آرگو؛ اهداء جایزه از سوی همسر اوباما رئیس جمهور ایالت متحده آمریکاست که شاید پاسخی باشد به تمامی علامتهای سوال شکل گرفته در ذهن مخاطبان.
پی نوشت: متاسفم برای روزنامه سینمایی بانی فیلم که امروز تیتر زده: «جای اصغر خالی؛ اسکارهای 85 تقسیم شدند»
بیربط نوشت: کاش دنیا یکبار هم که میشد بازیش را به ما میباخت. مگر چه لذتی دارد این بردهای تکرای؟
[snews] => [bimg] => NULL [tmpl] => [sdate] => 13911208153100 [pdate] => 13911208153100 [udate] => 0 [sendby] => system [publishby] => system [updateby] => system [service_id] => 12 [cat_id] => 75 [sec_id] => 219 [status] => P [lang] => FA [hint] => [author] => [author_id] => 0 [source] => 0 [most_view] => 1 [comments_view_status] => 1 [comments_form_status] => 1 [conf] => [news_type] => 1 ) [extra_content] => [related_content] => Array ( [0] => Array ( [id] => 230130 [title] => آرگو خطرناکتر است یا خواب زمستانی ما؟ [pdate] => 13911212153700 [service_id] => 12 ) [1] => Array ( [id] => 230092 [title] => بررسی دروغها و تحریفهای «آرگو» [pdate] => 13911212085300 [service_id] => 12 ) [2] => Array ( [id] => 230084 [title] => ما، اسکار و این بازیهای سخیف سیاسی! [pdate] => 13911212090000 [service_id] => 4 ) [3] => Array ( [id] => 229868 [title] => تونی مندز: مردم برخورد خودمختارانه هالیوود با حقایق را درک میکنند [pdate] => 12781010000000 [service_id] => 4 ) [4] => Array ( [id] => 229839 [title] => آنچه آرگو از ایران نشان داد خلاف واقع است [pdate] => 13911209135300 [service_id] => 12 ) [5] => Array ( [id] => 229571 [title] => فیلم «آرگو» واکنش تعصب آلود بعضی از آمریکاییهاست [pdate] => 13911208095400 [service_id] => 4 ) [6] => Array ( [id] => 229514 [title] => اصغر فرهادی اسکارش را پس بدهد [pdate] => 13911207170700 [service_id] => 12 ) [7] => Array ( [id] => 229382 [title] => اسکار به آرگو رسید! [pdate] => 13911207094200 [service_id] => 4 ) [8] => Array ( [id] => 229158 [title] => اعتراف «کارتر» به اشتباه فیلم «آرگو» [pdate] => 13911205173100 [service_id] => 12 ) [9] => Array ( [id] => 225360 [title] => آرگوی ایرانی هم منتشر شد! [pdate] => 13911107154000 [service_id] => 3 ) [10] => Array ( [id] => 224527 [title] => جایزه «آرگو» سیاسی است [pdate] => 13911030155000 [service_id] => 3 ) [11] => Array ( [id] => 221256 [title] => کلیپ اختصاصی «آیا آرگو راست می گوید؟» [pdate] => 13911211125600 [service_id] => 3 ) [12] => Array ( [id] => 220084 [title] => نمایش و نقد فیلم آرگو در دانشگاه علامه طباطبایی [pdate] => 13910927140700 [service_id] => 2 ) [13] => Array ( [id] => 220059 [title] => سوالی که از خبرنگاران آمریکایی برای ساخت آرگو پرسیدند [pdate] => 13910926164500 [service_id] => 4 ) [14] => Array ( [id] => 219791 [title] => فیلم «آرگو» در دانشگاه علامه نقد و بررسی میشود [pdate] => 13910925123700 [service_id] => 4 ) [15] => Array ( [id] => 219520 [title] => هالیوود و بازتولید مزورانه فیلمهای سیاسیکار [pdate] => 13910923091200 [service_id] => 4 ) [16] => Array ( [id] => 219277 [title] => فیلم سینمایی «آرگو» با حضور طالبزاده نقد و بررسی میشود [pdate] => 13910921131700 [service_id] => 4 ) [17] => Array ( [id] => 217028 [title] => فیلم ضد ایرانی آرگو چه میگوید؟ [pdate] => 13910907132700 [service_id] => 3 ) [18] => Array ( [id] => 216682 [title] => نشست نقد و بررسی فیلم آرگو در دانشگاه صنعتی قم برگزار شد [pdate] => 13910902134200 [service_id] => 11 ) [19] => Array ( [id] => 214443 [title] => نشست نقد و بررسی فیلم «آرگو» با حضور نادر طالب زاده و معصومه ابتکار [pdate] => 13910816235600 [service_id] => 2 ) ) [related_content_v2] => Array ( [1] => Array ( [0] => Array ( [id] => 224527 [title] => جایزه «آرگو» سیاسی است [pdate] => 13911030155000 [service_id] => 3 [rutitr] => برنامه هفت؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [1] => Array ( [id] => 229868 [title] => تونی مندز: مردم برخورد خودمختارانه هالیوود با حقایق را درک میکنند [pdate] => 12781010000000 [service_id] => 4 [rutitr] => دفاع مامور سابق سازمان سیا از اهدای اسکار به آرگو [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [2] => Array ( [id] => 217028 [title] => فیلم ضد ایرانی آرگو چه میگوید؟ [pdate] => 13910907132700 [service_id] => 3 [rutitr] => مستند پنجه عقاب - 1 [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [3] => Array ( [id] => 229158 [title] => اعتراف «کارتر» به اشتباه فیلم «آرگو» [pdate] => 13911205173100 [service_id] => 12 [rutitr] => سازمان سیا قهرمان نیست [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [4] => Array ( [id] => 221256 [title] => کلیپ اختصاصی «آیا آرگو راست می گوید؟» [pdate] => 13911211125600 [service_id] => 3 [rutitr] => باز نشر//سخنرانی طالب زاده در دانشگاه علامه؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [5] => Array ( [id] => 220084 [title] => نمایش و نقد فیلم آرگو در دانشگاه علامه طباطبایی [pdate] => 13910927140700 [service_id] => 2 [rutitr] => گزارش تصویری // [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [6] => Array ( [id] => 214443 [title] => نشست نقد و بررسی فیلم «آرگو» با حضور نادر طالب زاده و معصومه ابتکار [pdate] => 13910816235600 [service_id] => 2 [rutitr] => گزارش تصویری// [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [7] => Array ( [id] => 220059 [title] => سوالی که از خبرنگاران آمریکایی برای ساخت آرگو پرسیدند [pdate] => 13910926164500 [service_id] => 4 [rutitr] => طالبزاده در جلسه نقد «آرگو» مطرح کرد: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [8] => Array ( [id] => 229514 [title] => اصغر فرهادی اسکارش را پس بدهد [pdate] => 13911207170700 [service_id] => 12 [rutitr] => خواسته کاربران ایرانی شبکههای اجتماعی [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [9] => Array ( [id] => 229571 [title] => فیلم «آرگو» واکنش تعصب آلود بعضی از آمریکاییهاست [pdate] => 13911208095400 [service_id] => 4 [rutitr] => نظر کاکایی در خصوص آرگو؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [10] => Array ( [id] => 230130 [title] => آرگو خطرناکتر است یا خواب زمستانی ما؟ [pdate] => 13911212153700 [service_id] => 12 [rutitr] => وبلاگ «آهستان» [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [11] => Array ( [id] => 219791 [title] => فیلم «آرگو» در دانشگاه علامه نقد و بررسی میشود [pdate] => 13910925123700 [service_id] => 4 [rutitr] => فردا؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [12] => Array ( [id] => 225360 [title] => آرگوی ایرانی هم منتشر شد! [pdate] => 13911107154000 [service_id] => 3 [rutitr] => کلیپ تصویری؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [13] => Array ( [id] => 219277 [title] => فیلم سینمایی «آرگو» با حضور طالبزاده نقد و بررسی میشود [pdate] => 13910921131700 [service_id] => 4 [rutitr] => به همت بسیج دانشجویی دانشگاه علامهطباطبایی؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [14] => Array ( [id] => 219520 [title] => هالیوود و بازتولید مزورانه فیلمهای سیاسیکار [pdate] => 13910923091200 [service_id] => 4 [rutitr] => نگاهی به فیلم سینمایی آرگو اثر بن افلک- 1 [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [15] => Array ( [id] => 229382 [title] => اسکار به آرگو رسید! [pdate] => 13911207094200 [service_id] => 4 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [16] => Array ( [id] => 216682 [title] => نشست نقد و بررسی فیلم آرگو در دانشگاه صنعتی قم برگزار شد [pdate] => 13910902134200 [service_id] => 11 [rutitr] => به همت جامعه اسلامی؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [17] => Array ( [id] => 230092 [title] => بررسی دروغها و تحریفهای «آرگو» [pdate] => 13911212085300 [service_id] => 12 [rutitr] => مجعـولات هالیـوودی [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [18] => Array ( [id] => 229839 [title] => آنچه آرگو از ایران نشان داد خلاف واقع است [pdate] => 13911209135300 [service_id] => 12 [rutitr] => تذکر یک روزنامهنگار آمریکایی [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [19] => Array ( [id] => 230084 [title] => ما، اسکار و این بازیهای سخیف سیاسی! [pdate] => 13911212090000 [service_id] => 4 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) ) ) [media] => Array ( ) [news_field] => Array ( [0] => Array ( [filed_id] => 1 [filed_name] => نوع خبر [filed_type] => C [filed_value] => ) ) [smarty_keys] => Array ( ) [live_blog] => Array ( ) [tags] => Array ( [0] => Array ( [tag] => اسکار [id] => 66010 [tag_id] => 3752 ) [1] => Array ( [tag] => آرگو [id] => 66011 [tag_id] => 328379 ) [2] => Array ( [tag] => جدایی نادر از سیمین [id] => 66012 [tag_id] => 253820 ) [3] => Array ( [tag] => آمریکا [id] => 66013 [tag_id] => 53 ) [4] => Array ( [tag] => سینما [id] => 66014 [tag_id] => 1046 ) ) [image_tag] => Array ( ) [documents] => [comments] => Array ( ) [comments_stats] => Array ( ) [sepehr_keys] => Array ( ) ) 1شبکه خبری سیانان، 21 فوریه تنها سه روز پیش از برگزاری هشتاد و پنجمین دوره از جوایز اسکار در مصاحبهای جنجالی با «جیمی کارتر»، سی و چهارمین رئیس جمهور آمریکا – کسی که در زمان انقلاب اسلامی ایران و تسخیر لانه جاسوسی آمریکا به دست دانشجویان ایرانی، ریاستجمهور آمریکا را به عهده داشت – نظر او را در رابطه با فیلم ضد ایرانی «آرگو» جویا شد.
مشروح این مصاحبه را در زیر میخوانیم:
پیرس مورگان: تا جائیکه میدانم شما فیلم «آرگو» را دیدهاید، از آنجائیکه موضوع این فیلم بخشی از خاطرات شماست، در این فیلم تا چه حد جانب حقیقت نگاه داشته شده است؟
کارتر: خوب، اجازه بدهید اول از همه بگویم که «آرگو» یک درام فوقالعاده است، امیدوارم که این فیلم در مراسم امسال اسکار برنده جایزه اسکار بهترین فیلم شود چون به نظر من شایستگیاش را دارد، ولی چیز دیگری که باید به آن اشاره کنم این است که 90 درصد از کسانی که در جریان ایده فرار و به سرانجام رساندن شش دیپلمات آمریکایی نقش داشتند، کانادایی بودند، در حالیکه در فیلم «آرگو» عمده این نقش به سازمان سیا داده شده است، اگر از این اشتباه بگذریم، «آرگو» فیلم بسیار خوبی است.
ولی شخصیت «بن افلک» در فیلم تنها قهرمان است، در حالیکه به عقیده من قهرمان اصلی «کن تیلور»، سفیر کانادا در ایران است که تمام پروسه فرار را رهبری کرد.
من همان روز اول نسبت به این قضیه تذکر دادم، من در آن زمان با دولت کانادا بسیار در ارتباط بودم زیرا آنها اجازه صدور شش پاسپورت جعلی مورد بحث را نداشتند، به همین خاطر پارلمان کانادا باید برای اولین بار در تاریخ خود وارد یک ماموریت مخفیانه میشد و آنها به ما اجازه دادند که برای فراری دادن دیپلماتهایمان از شش پاسپورت جعلی کانادایی استفاده کنیم.
مورگان: ولی زمانیکه تو برای اولین بار درباره نقشه فرار گروگانها با استفاده از دروغ ساخت یک فیلم علمیتخیلی شنیدی، تو رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا بودی. منظورم این است که اگر اشتباه میکردی، حسابی مایه تمسخر قرار میگرفتی، تصمیم برای این کار، یک تصمیم سرنوشتساز بود، برای خودت، برای مقام ریاست جمهوری، برای کشور.
کارتر: خوب، به هیچ وجه نمیتوانم منکر این قضیه باشم، ولی به نظرم این مسئله به مراتب برای کاناداییها سختتر و حساستر بود، چون بحران گروگانگیری به هیچعنوان ربطی به آنها نداشت و همانطور که میدانی اگر این مسئله فاش میشد خود آنها ممکن است به گروگان گرفته میشدند.
ولی خوب همانطور که قبلا هم گفتم، کار مهم و اصلی را آنها انجام دادند، و به عنوان یک حقیقت، در نهایت گروگانهای آمریکا توانستند از ایران خارج شوند، در سوئیس مستفر شوند و پیش از آنکه ایرانیها متوجه شوند، در این کشور فرود آمدند.
زمانیکه من از مقام ریاست جمهوری کنار رفتم، پیش از آن دستور دادم که هیچکس اجازه ندارد کوچکترین نقش از آمریکاییها در پروسه فرار گروگانها را فاش کند و تمام قدردانیها از کاناداییها شد و آنها قهرمان اصلی این ماجرا معرفی شدند و این قضیه تا سالیان سال پس از ریاستجمهور من نیز وجود داشت. ولی اما درباره «آرگو»؛ از نظر من این یک فیلم خوب با داستانی درام است که به نظر به اندازه کافی حقیقت دارد.
لازم به ذکر است فیلم سینمایی «آرگو» به کارگردانی «بن افلک» و تهیهکنندگی «جورج کلونی»، محصول کمپانی صهیونیستی «برادران وارنر» است که پیش از این فیلم ضد ایرانی «300» را ساخته و هماکنون نیز در حال ساخت قسمت دوم از این فیلم است.
«آرگو» روایتی هالیوودی از حادثه تسخیر سفارتخانه آمریکا به دست دانشجویان ایرانی و فرار شش دیپلمات آمریکایی از ایران است.
این فیلم در هشتاد و پنجمین دوره از رقابتهای اسکار که بامداد دوشنبه برگزار میشود، نامزد 7 جایزه اسکار شده و بسیاری بر این عقیدهاند که با توجه به روابط حساس دیپلماتیک ایران و آمریکا و علیرغم وجود نامزدهای شایستهای چون «لینکلن»، «کتاب بارقه امید»، «عشق»، «جانگوی آزاد شده»، «زندگی پی» و …، این فیلم برنده نهایی اسکار بهترین فیلم سال خواهد بود.
[snews] => [bimg] => NULL [tmpl] => [sdate] => 13911205173100 [pdate] => 13911205173100 [udate] => 0 [sendby] => system [publishby] => system [updateby] => system [service_id] => 12 [cat_id] => 75 [sec_id] => 219 [status] => P [lang] => FA [hint] => [author] => [author_id] => 0 [source] => 0 [most_view] => 1 [comments_view_status] => 1 [comments_form_status] => 1 [conf] => [news_type] => 1 ) [extra_content] => [related_content] => Array ( [0] => Array ( [id] => 234140 [title] => اسناد جاسوسی غول اینترنت [pdate] => 13920122110200 [service_id] => 12 ) [1] => Array ( [id] => 230092 [title] => بررسی دروغها و تحریفهای «آرگو» [pdate] => 13911212085300 [service_id] => 12 ) [2] => Array ( [id] => 229868 [title] => تونی مندز: مردم برخورد خودمختارانه هالیوود با حقایق را درک میکنند [pdate] => 12781010000000 [service_id] => 4 ) [3] => Array ( [id] => 229588 [title] => «آرگو» جانشین جدایی نادر از سیمین [pdate] => 13911208153100 [service_id] => 12 ) [4] => Array ( [id] => 229514 [title] => اصغر فرهادی اسکارش را پس بدهد [pdate] => 13911207170700 [service_id] => 12 ) [5] => Array ( [id] => 229438 [title] => از مردم ایران که در شرایط وحشتناکی زندگی میکنند، تشکر میکنم! [pdate] => 12781010000000 [service_id] => 4 ) [6] => Array ( [id] => 225360 [title] => آرگوی ایرانی هم منتشر شد! [pdate] => 13911107154000 [service_id] => 3 ) [7] => Array ( [id] => 224527 [title] => جایزه «آرگو» سیاسی است [pdate] => 13911030155000 [service_id] => 3 ) [8] => Array ( [id] => 221256 [title] => کلیپ اختصاصی «آیا آرگو راست می گوید؟» [pdate] => 13911211125600 [service_id] => 3 ) [9] => Array ( [id] => 220084 [title] => نمایش و نقد فیلم آرگو در دانشگاه علامه طباطبایی [pdate] => 13910927140700 [service_id] => 2 ) [10] => Array ( [id] => 220059 [title] => سوالی که از خبرنگاران آمریکایی برای ساخت آرگو پرسیدند [pdate] => 13910926164500 [service_id] => 4 ) [11] => Array ( [id] => 219791 [title] => فیلم «آرگو» در دانشگاه علامه نقد و بررسی میشود [pdate] => 13910925123700 [service_id] => 4 ) [12] => Array ( [id] => 219520 [title] => هالیوود و بازتولید مزورانه فیلمهای سیاسیکار [pdate] => 13910923091200 [service_id] => 4 ) [13] => Array ( [id] => 219277 [title] => فیلم سینمایی «آرگو» با حضور طالبزاده نقد و بررسی میشود [pdate] => 13910921131700 [service_id] => 4 ) [14] => Array ( [id] => 217028 [title] => فیلم ضد ایرانی آرگو چه میگوید؟ [pdate] => 13910907132700 [service_id] => 3 ) ) [related_content_v2] => Array ( [1] => Array ( [0] => Array ( [id] => 230092 [title] => بررسی دروغها و تحریفهای «آرگو» [pdate] => 13911212085300 [service_id] => 12 [rutitr] => مجعـولات هالیـوودی [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [1] => Array ( [id] => 229588 [title] => «آرگو» جانشین جدایی نادر از سیمین [pdate] => 13911208153100 [service_id] => 12 [rutitr] => وبلاگ «جلبک ستیز» [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [2] => Array ( [id] => 229438 [title] => از مردم ایران که در شرایط وحشتناکی زندگی میکنند، تشکر میکنم! [pdate] => 12781010000000 [service_id] => 4 [rutitr] => بن افلک هنگام دریافت اسکار: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [3] => Array ( [id] => 219520 [title] => هالیوود و بازتولید مزورانه فیلمهای سیاسیکار [pdate] => 13910923091200 [service_id] => 4 [rutitr] => نگاهی به فیلم سینمایی آرگو اثر بن افلک- 1 [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [4] => Array ( [id] => 219277 [title] => فیلم سینمایی «آرگو» با حضور طالبزاده نقد و بررسی میشود [pdate] => 13910921131700 [service_id] => 4 [rutitr] => به همت بسیج دانشجویی دانشگاه علامهطباطبایی؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [5] => Array ( [id] => 225360 [title] => آرگوی ایرانی هم منتشر شد! [pdate] => 13911107154000 [service_id] => 3 [rutitr] => کلیپ تصویری؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [6] => Array ( [id] => 219791 [title] => فیلم «آرگو» در دانشگاه علامه نقد و بررسی میشود [pdate] => 13910925123700 [service_id] => 4 [rutitr] => فردا؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [7] => Array ( [id] => 220059 [title] => سوالی که از خبرنگاران آمریکایی برای ساخت آرگو پرسیدند [pdate] => 13910926164500 [service_id] => 4 [rutitr] => طالبزاده در جلسه نقد «آرگو» مطرح کرد: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [8] => Array ( [id] => 220084 [title] => نمایش و نقد فیلم آرگو در دانشگاه علامه طباطبایی [pdate] => 13910927140700 [service_id] => 2 [rutitr] => گزارش تصویری // [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [9] => Array ( [id] => 221256 [title] => کلیپ اختصاصی «آیا آرگو راست می گوید؟» [pdate] => 13911211125600 [service_id] => 3 [rutitr] => باز نشر//سخنرانی طالب زاده در دانشگاه علامه؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [10] => Array ( [id] => 217028 [title] => فیلم ضد ایرانی آرگو چه میگوید؟ [pdate] => 13910907132700 [service_id] => 3 [rutitr] => مستند پنجه عقاب - 1 [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [11] => Array ( [id] => 224527 [title] => جایزه «آرگو» سیاسی است [pdate] => 13911030155000 [service_id] => 3 [rutitr] => برنامه هفت؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [12] => Array ( [id] => 234140 [title] => اسناد جاسوسی غول اینترنت [pdate] => 13920122110200 [service_id] => 12 [rutitr] => فناوری در خدمت نفرت [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [13] => Array ( [id] => 229868 [title] => تونی مندز: مردم برخورد خودمختارانه هالیوود با حقایق را درک میکنند [pdate] => 12781010000000 [service_id] => 4 [rutitr] => دفاع مامور سابق سازمان سیا از اهدای اسکار به آرگو [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [14] => Array ( [id] => 229514 [title] => اصغر فرهادی اسکارش را پس بدهد [pdate] => 13911207170700 [service_id] => 12 [rutitr] => خواسته کاربران ایرانی شبکههای اجتماعی [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) ) ) [media] => Array ( ) [news_field] => Array ( [0] => Array ( [filed_id] => 1 [filed_name] => نوع خبر [filed_type] => C [filed_value] => ) ) [smarty_keys] => Array ( ) [live_blog] => Array ( ) [tags] => Array ( [0] => Array ( [tag] => سوییس [id] => 64269 [tag_id] => 3774 ) [1] => Array ( [tag] => آمریکا ایران [id] => 64270 [tag_id] => 337912 ) [2] => Array ( [tag] => کارتر [id] => 64271 [tag_id] => 2479 ) [3] => Array ( [tag] => آرگو [id] => 64272 [tag_id] => 328379 ) [4] => Array ( [tag] => لانه جاسوسی [id] => 64273 [tag_id] => 12917 ) ) [image_tag] => Array ( ) [documents] => [comments] => Array ( ) [comments_stats] => Array ( ) [sepehr_keys] => Array ( ) ) 1به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، اعطای اسکار به فیلم ضدایرانی «آرگو» و تبلیغات سیاسی گسترده کاخ سفید در حاشیه این فیلم سبب بروز واکنشهای مختلفی در میان کاربران ایرانی اینترنت شده است.
بر همین اساس تعداد زیادی از کاربران شبکههای اجتماعی با سیاسی خواندن این جایزه، حضور «میشلاوباما» همسر رییسجمهور آمریکا در مراسم پایانی اسکار که جهت اعلام نام فیلم ضدایرانی «آرگو» صورت گرفته بود، بهعنوان شاهدی برای رد ادعای هنری بودن جایزه اسکار دانستند.
در این بین تعدادی از کاربران شبکههای اجتماعی مجازی با یادآوری جایزه اسکار «اصغر فرهادی»، پیشنهاد جالبی را ارایه دادند.
این دسته از کاربران از «اصغر فرهادی» برنده اسکار سال گذشته که «فیلمجدایی نادر از سیمین» را به این فستیوال برده بود، خواستند تا این جایزه را در اعتراض به اعطای جایزه به فیلم «آرگو» به آکادمی اسکار پس داده و ارتباط خود با سینمای غرب را قطع کند.
گفتنی است محتوای فیلم «جدایی نادر از سیمین»، همواره مورد انتقاد شدید مخاطبان داخلی سینما بوده است. منتقدان، حمله فیلم «جدایی نادر از سیمین» به فرهنگ ایرانی را از دلایل اعطای اسکار به «اصغر فرهادی» دانستند.
[snews] => [bimg] => NULL [tmpl] => [sdate] => 13911207170700 [pdate] => 13911207170700 [udate] => 0 [sendby] => system [publishby] => system [updateby] => system [service_id] => 12 [cat_id] => 73 [sec_id] => 219 [status] => P [lang] => FA [hint] => [author] => [author_id] => 0 [source] => 0 [most_view] => 1 [comments_view_status] => 1 [comments_form_status] => 1 [conf] => [news_type] => 1 ) [extra_content] => [related_content] => Array ( [0] => Array ( [id] => 230130 [title] => آرگو خطرناکتر است یا خواب زمستانی ما؟ [pdate] => 13911212153700 [service_id] => 12 ) [1] => Array ( [id] => 230123 [title] => ماستمالی کاخ سفید برای حواشی اسکار [pdate] => 13911212111300 [service_id] => 12 ) [2] => Array ( [id] => 230092 [title] => بررسی دروغها و تحریفهای «آرگو» [pdate] => 13911212085300 [service_id] => 12 ) [3] => Array ( [id] => 229868 [title] => تونی مندز: مردم برخورد خودمختارانه هالیوود با حقایق را درک میکنند [pdate] => 12781010000000 [service_id] => 4 ) [4] => Array ( [id] => 229588 [title] => «آرگو» جانشین جدایی نادر از سیمین [pdate] => 13911208153100 [service_id] => 12 ) [5] => Array ( [id] => 229382 [title] => اسکار به آرگو رسید! [pdate] => 13911207094200 [service_id] => 4 ) [6] => Array ( [id] => 229158 [title] => اعتراف «کارتر» به اشتباه فیلم «آرگو» [pdate] => 13911205173100 [service_id] => 12 ) [7] => Array ( [id] => 225360 [title] => آرگوی ایرانی هم منتشر شد! [pdate] => 13911107154000 [service_id] => 3 ) [8] => Array ( [id] => 224527 [title] => جایزه «آرگو» سیاسی است [pdate] => 13911030155000 [service_id] => 3 ) [9] => Array ( [id] => 221256 [title] => کلیپ اختصاصی «آیا آرگو راست می گوید؟» [pdate] => 13911211125600 [service_id] => 3 ) [10] => Array ( [id] => 220084 [title] => نمایش و نقد فیلم آرگو در دانشگاه علامه طباطبایی [pdate] => 13910927140700 [service_id] => 2 ) [11] => Array ( [id] => 219791 [title] => فیلم «آرگو» در دانشگاه علامه نقد و بررسی میشود [pdate] => 13910925123700 [service_id] => 4 ) [12] => Array ( [id] => 219520 [title] => هالیوود و بازتولید مزورانه فیلمهای سیاسیکار [pdate] => 13910923091200 [service_id] => 4 ) [13] => Array ( [id] => 219277 [title] => فیلم سینمایی «آرگو» با حضور طالبزاده نقد و بررسی میشود [pdate] => 13910921131700 [service_id] => 4 ) [14] => Array ( [id] => 217028 [title] => فیلم ضد ایرانی آرگو چه میگوید؟ [pdate] => 13910907132700 [service_id] => 3 ) [15] => Array ( [id] => 216682 [title] => نشست نقد و بررسی فیلم آرگو در دانشگاه صنعتی قم برگزار شد [pdate] => 13910902134200 [service_id] => 11 ) ) [related_content_v2] => Array ( [1] => Array ( [0] => Array ( [id] => 230130 [title] => آرگو خطرناکتر است یا خواب زمستانی ما؟ [pdate] => 13911212153700 [service_id] => 12 [rutitr] => وبلاگ «آهستان» [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [1] => Array ( [id] => 230092 [title] => بررسی دروغها و تحریفهای «آرگو» [pdate] => 13911212085300 [service_id] => 12 [rutitr] => مجعـولات هالیـوودی [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [2] => Array ( [id] => 229588 [title] => «آرگو» جانشین جدایی نادر از سیمین [pdate] => 13911208153100 [service_id] => 12 [rutitr] => وبلاگ «جلبک ستیز» [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [3] => Array ( [id] => 230123 [title] => ماستمالی کاخ سفید برای حواشی اسکار [pdate] => 13911212111300 [service_id] => 12 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [4] => Array ( [id] => 229868 [title] => تونی مندز: مردم برخورد خودمختارانه هالیوود با حقایق را درک میکنند [pdate] => 12781010000000 [service_id] => 4 [rutitr] => دفاع مامور سابق سازمان سیا از اهدای اسکار به آرگو [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [5] => Array ( [id] => 216682 [title] => نشست نقد و بررسی فیلم آرگو در دانشگاه صنعتی قم برگزار شد [pdate] => 13910902134200 [service_id] => 11 [rutitr] => به همت جامعه اسلامی؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [6] => Array ( [id] => 229382 [title] => اسکار به آرگو رسید! [pdate] => 13911207094200 [service_id] => 4 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [7] => Array ( [id] => 219520 [title] => هالیوود و بازتولید مزورانه فیلمهای سیاسیکار [pdate] => 13910923091200 [service_id] => 4 [rutitr] => نگاهی به فیلم سینمایی آرگو اثر بن افلک- 1 [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [8] => Array ( [id] => 219277 [title] => فیلم سینمایی «آرگو» با حضور طالبزاده نقد و بررسی میشود [pdate] => 13910921131700 [service_id] => 4 [rutitr] => به همت بسیج دانشجویی دانشگاه علامهطباطبایی؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [9] => Array ( [id] => 225360 [title] => آرگوی ایرانی هم منتشر شد! [pdate] => 13911107154000 [service_id] => 3 [rutitr] => کلیپ تصویری؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [10] => Array ( [id] => 219791 [title] => فیلم «آرگو» در دانشگاه علامه نقد و بررسی میشود [pdate] => 13910925123700 [service_id] => 4 [rutitr] => فردا؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [11] => Array ( [id] => 220084 [title] => نمایش و نقد فیلم آرگو در دانشگاه علامه طباطبایی [pdate] => 13910927140700 [service_id] => 2 [rutitr] => گزارش تصویری // [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [12] => Array ( [id] => 221256 [title] => کلیپ اختصاصی «آیا آرگو راست می گوید؟» [pdate] => 13911211125600 [service_id] => 3 [rutitr] => باز نشر//سخنرانی طالب زاده در دانشگاه علامه؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [13] => Array ( [id] => 229158 [title] => اعتراف «کارتر» به اشتباه فیلم «آرگو» [pdate] => 13911205173100 [service_id] => 12 [rutitr] => سازمان سیا قهرمان نیست [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [14] => Array ( [id] => 217028 [title] => فیلم ضد ایرانی آرگو چه میگوید؟ [pdate] => 13910907132700 [service_id] => 3 [rutitr] => مستند پنجه عقاب - 1 [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [15] => Array ( [id] => 224527 [title] => جایزه «آرگو» سیاسی است [pdate] => 13911030155000 [service_id] => 3 [rutitr] => برنامه هفت؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) ) ) [media] => Array ( ) [news_field] => Array ( [0] => Array ( [filed_id] => 1 [filed_name] => نوع خبر [filed_type] => C [filed_value] => ) ) [smarty_keys] => Array ( ) [live_blog] => Array ( ) [tags] => Array ( [0] => Array ( [tag] => بن افلاک [id] => 65705 [tag_id] => 338232 ) [1] => Array ( [tag] => اصغر فرهادی [id] => 65706 [tag_id] => 12655 ) [2] => Array ( [tag] => اسکار [id] => 65707 [tag_id] => 3752 ) [3] => Array ( [tag] => آرگو [id] => 65708 [tag_id] => 328379 ) [4] => Array ( [tag] => جدایی نادر از سیمین [id] => 65709 [tag_id] => 253820 ) ) [image_tag] => Array ( ) [documents] => [comments] => Array ( [0] => Array ( [comment_id] => 4518 [cid] => 229514 [comment_name] => shahab [comment_mail] => shahabb1245@yahoo.com [comment_message] => خود اصغر فرهادي هم به خاطر همين سياسي کاري ها ي اسکار جايزه گرفت و خودش هم اينو ميدونه ، پس فکر نکنم جايزه اش رو پس بده . [comment_date] => 13911209090104 [comment_ip] => 0 [comment_status] => P [comment_lang] => FA [changeby] => [cat_id] => 0 [parent_id] => 0 [answer] => [is_replied] => [replied_by] => [rdate] => 0 [reply_message] => [most_like] => Y [membership_id] => 0 [answer_by] => [answer_date] => 0 [country_short] => - [country_long] => - ) [1] => Array ( [comment_id] => 4616 [cid] => 229514 [comment_name] => زارع [comment_mail] => sdf@kfjfh.com [comment_message] => اصغر فرهادي اصلا مهم نيست [comment_date] => 13911214001912 [comment_ip] => 0 [comment_status] => P [comment_lang] => FA [changeby] => [cat_id] => 0 [parent_id] => 0 [answer] => [is_replied] => [replied_by] => [rdate] => 0 [reply_message] => [most_like] => Y [membership_id] => 0 [answer_by] => [answer_date] => 0 [country_short] => - [country_long] => - ) ) [comments_stats] => Array ( [P] => 2 ) [sepehr_keys] => Array ( ) ) 1گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ سال گذشته ما بهعنوان علاقهمندان سینمای ایران با مراسم اسکار نسبتی استثنایی و خاص داشتیم که آن هم به دلیل حضور فیلم «جدایی نادر از سیمین» در دو بخش بهترین فیلمنامه و بهترین فیلم خارجیزبان در اسکار بود.
البته نباید ناگفته نماند که این، موقعیتی بینظیر در سینمای ایران در تمام طول تاریخ این کشور به حساب میآمد، ولی این بار و با اهدای جوایز اسکار به آرگو، دیگر همه چیز حتی برای خوشبین ترین آدم ها هم عیان شد؛ اینکه اسکار بشدت سیاسی و غیر هنری است.
حالا دیگر شاید بتوان گفت که وقتی جایزه بهترین فیلم در جشنواره اسکار از طریق همسر رئیس جمهور آمریکا از خود کاخ سفید به یک فیلم بی حیثیت، بدنام و نازل مثل «آرگو» تقدیم می شود، ما نه با یک جشنواره هنری سینمایی، بلکه با یک محفل فاشیستی روبروییم!
قابل توجه اصغر فرهادی و همه سینه چاکان هنرمندش که بشدت معتقد به نظریه هنر برای هنر هستند و از سیاست و فاشیسم و جنگ و از این قبیل متنفرند!
اما این تمام ماجرا نیست، اگر با نگاهی دقیقتر و عمیقتر رخدادهای منتهی به اسکار آن سال را مورد مطالعه قرار دهیم، به این نکته خواهیم رسید که جدای از «فیلم جدایی نادر از سیمین» که مجموعهای از ضعف ها و قوت ها و نقاط منفی و مثبت در ساختار فیلم است، ما دقیقاً با یک پروسه سیاسی و غیر فرهنگی در پوشش مراسم اسکار روبرو هستیم و فضایی که اسکار امسال در آن شکل گرفته و بدان توجه کرده، بشدت گویا و جویای این فضای سیاسی است؛ فضایی که در آن نه الزاماً ویژگیهای ساختاری و محتوایی فیلمها، بلکه موقعیت سیاسی و نگاه برگزارکنندگان و مدیران و سیاستگذاران اسکار نیز به آن شکل میدهد.
همین جا باید به نکته جدی و مهم اشاره کرد و آن همزمانی دو اتفاق به ظاهر بیارتباط با هم از سوی فشلی است که مراسم اسکار در آن برگزار می شود، آن هم نسبت به ایران و جامعه آن.
اتفاق مهم و قابل مطالعه و حیرت آور از این قرار است که کشور آمریکا و نمایندگان هنریاش یعنی آکادمی اسکار از یک طرف، فیلمی از ایران را کاندیدای بهترینها میکنند و به آن توجهی منحصر به فرد نشان میدهند و به اصطلاح سینمای ایران را تحویل میگیرند و برایش سیگنالهای مثبت میفرستند، اما از طرف دیگر و در همان برهه زمانی مسئولان سیاسی همان کشور یعنی آمریکا به همراه همپیمانان غربی و اروپاییشان سختترین و استثناییترین تحریمها را علیه این کشور یعنی ایران تصویب میکنند و به مرحله اجرا در میآورند.
در اینجاست که باید پرسید چطور ممکن است که مردم ایران بتوانند باور کنند که چنین رفتارهای دوگانهای برگرفته از یک سیاست صادقانه و در دفاع از هویت و ملیت ایرانیان باشد و اساساً چطور میتوان میان آن تشویقها و این تحریمها را جمع کرد، بویژه آن که فیلمی مورد تشویق، توجه و حمایت از سوی غرب و بویژه آکادمی اسکار قرار میگیرد که یکی از ملتهبترین و مطبوعترین نگاهها را نسبت به هویت و باورهای دینی و ملی ایرانیان دارد که در این باره پیش از این در همین رسانه به تفصیل به تحلیل و نقد و بررسی این موضوع پرداخته ایم.
فراموش نکنیم که اسکار در چنین شرایطی و با چنین زمینهها و مقدماتی برگزار می شود و بی تردید هر جایزهای که به سینمای ایران اختصاص یافته، خالی از شائبههای سیاسی و غرض ورزیهای سیاسیکارانه نبوده است.
جایزهای که آکادمی اسکار به فیلم اصغر فرهادی یعنی «جدایی نادر از سیمین» داد، بیتردید در راستای همان تحریمهایی بود که آمریکا و غرب علیه حکومت و ملت ایران برنامه ریزی و تصویب کرده و به مرحله اجرا خواهد رساند؛ در این هیچ تردیدی نیست.
اما نکته قابل تأمل و توجه و تا حدی تأثر آور عکسالعملی است که یک فیلمساز ایرانی در قبال چنین رهیافتی از خود نشان داد.
به راستی جای این سوال از فرهادی به عنوان یک مسلمان باقی است که وقتی فیلمش در چنین میدانی به بازی گرفته شد، چه عکس العملی باید از خود بروز می داد و چگونه باید مدافع حریم ملت خود و حامی منافع کشورش می بود؟
اما حالا یادآوری یک نکته برای اصغر فرهادی شاید بد نباشد و آن هم اینکه آن مراسم اسکار هم مانند مراسم دیگر از این دست، به پایان رسید و زرق و برق و هیاهوی این جایزه هر چقدر هم که بالا گرفت، امروز دیگر فروکش کرده - با وجود تلاش همه آنها که می خواهند کماکان آن را زنده نگه دارند - اما تاریخ نهایتاً بازی خوبی برای رفتارها و گفتارهای کسانی خواهد بود که به هر دلیلی به یک تریبون جهانی دست یافتند و میتوانستند زبان و آبروی ملت و آیین خود باشند و یا چیزی جز این!
[snews] => [bimg] => NULL [tmpl] => [sdate] => 13911212090000 [pdate] => 13911212090000 [udate] => 0 [sendby] => system [publishby] => system [updateby] => system [service_id] => 4 [cat_id] => 6 [sec_id] => 73 [status] => P [lang] => FA [hint] => [author] => [author_id] => 0 [source] => 0 [most_view] => 1 [comments_view_status] => 1 [comments_form_status] => 1 [conf] => [news_type] => 1 ) [extra_content] => [related_content] => Array ( [0] => Array ( [id] => 230130 [title] => آرگو خطرناکتر است یا خواب زمستانی ما؟ [pdate] => 13911212153700 [service_id] => 12 ) [1] => Array ( [id] => 230123 [title] => ماستمالی کاخ سفید برای حواشی اسکار [pdate] => 13911212111300 [service_id] => 12 ) [2] => Array ( [id] => 230092 [title] => بررسی دروغها و تحریفهای «آرگو» [pdate] => 13911212085300 [service_id] => 12 ) [3] => Array ( [id] => 230080 [title] => پخش و بررسی فیلم آرگو با حضور نادر طالب زاده و مجید شاه حسینی در کافه کراسه [pdate] => 13911212024800 [service_id] => 12 ) [4] => Array ( [id] => 229839 [title] => آنچه آرگو از ایران نشان داد خلاف واقع است [pdate] => 13911209135300 [service_id] => 12 ) [5] => Array ( [id] => 229825 [title] => نرم افزار تصویری «آرگو» تولید شد [pdate] => 13911209131500 [service_id] => 4 ) [6] => Array ( [id] => 229764 [title] => نقد فیلم «آرگو» در مجتمع فرهنگی 13 آبان [pdate] => 13911209110400 [service_id] => 4 ) [7] => Array ( [id] => 229691 [title] => هنرمندان ایرانی پاسخی شایسته به اهانت سازندگان آرگو بدهند [pdate] => 13911208162400 [service_id] => 12 ) [8] => Array ( [id] => 229588 [title] => «آرگو» جانشین جدایی نادر از سیمین [pdate] => 13911208153100 [service_id] => 12 ) [9] => Array ( [id] => 229571 [title] => فیلم «آرگو» واکنش تعصب آلود بعضی از آمریکاییهاست [pdate] => 13911208095400 [service_id] => 4 ) [10] => Array ( [id] => 221256 [title] => کلیپ اختصاصی «آیا آرگو راست می گوید؟» [pdate] => 13911211125600 [service_id] => 3 ) ) [related_content_v2] => Array ( [1] => Array ( [0] => Array ( [id] => 230130 [title] => آرگو خطرناکتر است یا خواب زمستانی ما؟ [pdate] => 13911212153700 [service_id] => 12 [rutitr] => وبلاگ «آهستان» [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [1] => Array ( [id] => 230092 [title] => بررسی دروغها و تحریفهای «آرگو» [pdate] => 13911212085300 [service_id] => 12 [rutitr] => مجعـولات هالیـوودی [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [2] => Array ( [id] => 229588 [title] => «آرگو» جانشین جدایی نادر از سیمین [pdate] => 13911208153100 [service_id] => 12 [rutitr] => وبلاگ «جلبک ستیز» [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [3] => Array ( [id] => 229839 [title] => آنچه آرگو از ایران نشان داد خلاف واقع است [pdate] => 13911209135300 [service_id] => 12 [rutitr] => تذکر یک روزنامهنگار آمریکایی [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [4] => Array ( [id] => 229825 [title] => نرم افزار تصویری «آرگو» تولید شد [pdate] => 13911209131500 [service_id] => 4 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [5] => Array ( [id] => 229691 [title] => هنرمندان ایرانی پاسخی شایسته به اهانت سازندگان آرگو بدهند [pdate] => 13911208162400 [service_id] => 12 [rutitr] => جنبش عدالتخواه دانشجویی: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [6] => Array ( [id] => 230080 [title] => پخش و بررسی فیلم آرگو با حضور نادر طالب زاده و مجید شاه حسینی در کافه کراسه [pdate] => 13911212024800 [service_id] => 12 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [7] => Array ( [id] => 221256 [title] => کلیپ اختصاصی «آیا آرگو راست می گوید؟» [pdate] => 13911211125600 [service_id] => 3 [rutitr] => باز نشر//سخنرانی طالب زاده در دانشگاه علامه؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [8] => Array ( [id] => 229764 [title] => نقد فیلم «آرگو» در مجتمع فرهنگی 13 آبان [pdate] => 13911209110400 [service_id] => 4 [rutitr] => 12 اسفند ماه صورت میگیرد؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [9] => Array ( [id] => 229571 [title] => فیلم «آرگو» واکنش تعصب آلود بعضی از آمریکاییهاست [pdate] => 13911208095400 [service_id] => 4 [rutitr] => نظر کاکایی در خصوص آرگو؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [10] => Array ( [id] => 230123 [title] => ماستمالی کاخ سفید برای حواشی اسکار [pdate] => 13911212111300 [service_id] => 12 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) ) ) [media] => Array ( ) [news_field] => Array ( [0] => Array ( [filed_id] => 1 [filed_name] => نوع خبر [filed_type] => C [filed_value] => ) ) [smarty_keys] => Array ( ) [live_blog] => Array ( ) [tags] => Array ( [0] => Array ( [tag] => اصغر فرهادی [id] => 68041 [tag_id] => 12655 ) [1] => Array ( [tag] => جایزه اسکار [id] => 68042 [tag_id] => 26660 ) [2] => Array ( [tag] => آرگو [id] => 68043 [tag_id] => 328379 ) [3] => Array ( [tag] => جدایی نادر از سیمین [id] => 68044 [tag_id] => 253820 ) ) [image_tag] => Array ( ) [documents] => [comments] => Array ( ) [comments_stats] => Array ( ) [sepehr_keys] => Array ( ) ) 1
بابا غربي ها شما را وادار به حرف زدن مي کنند
تو رو خدا سکوت کنيد
آقاي اوباما، آيا حاضريد سياست دولت خود در قبال ايران را به جاي چماق و هويج که نماد سلطه گري تاريخي کشور شما است، با سياست حمايت، مشارکت و توسعه يکپارچه خاورميانه حول ايران جايگزين کنيد و نمادي از تغيير و تحول شويد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري تسنيم، عباس سليميان اقتصاددان ايراني در نامه اي به رئيس جمهور امريکا، که رونوشت آن در اختيار تسنيم قرار گرفته، نکاتي را درباره تعامل ايران و آمريکا مطرح کرد:
آقاي باراک اوباما
سلام، به عنوان يک ايراني که در جريان روند عمومي مسايل کشورم هستم و فارغ از هر گونه تصميمات سياسي و تاثيرات آن و صرفا به عنوان يک فرد آزاد، تشخيص داده ام که با رئيس جمهور امريکا آنچه را که براي دو ملت ايران و