کد خبر:۲۲۱۵۷۰
در موسسه لیله القدر؛

جلسات تاریخ اسلام حجت‌الاسلام غنوی برگزار می‌شود

جلسات درس تاریخ اسلام توسط حجت‌الاسلام امیر غنوی از این هفته چهارشنبه‌ها در موسسه لیله‌القدر برگزار می‌‌شود.

به گزارش خبرنگار دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، جلسات درس تاریخ اسلام حجت الاسلام امیر غنوی که چند سالی هست که شروع شده، پس از مدتی وقفه، از چهارشنبه، ششم دی ماه از سر گرفته شده و قرار است هر هفته چهارشنبه ها از ساعت 20 برگزار شود.


بر اساس این گزارش، حجت الاسلام امیر غنوی از شاگردان استاد علی صفایی حائری و از محققین و اساتید سطوح عالی حوزه است و همچنین وی از جمله شارحان مطرح کتب مرحوم استاد صفایی حائری بوده و شرح کتبی از جمله «صراط»، «مجموعه روش نقد»، «مسئولیت و سازندگی»، «از معرفت دینی تا حکومت دینی» و «روابط متکامل زن و مرد» در طی سالهای اخیر در کارنامه علمی وی ثبت شده و از دیرباز مورد توجه دوستداران و علاقمندان به تفکرات استاد قرار گرفته است.


همچنین مباحث تاریخی و خصوصا «تاریخ اسلام» و «سیره سیاسی ائمه معصومین» از روزگار نوجوانی و جوانی مورد توجه وی بوده و از همین روی حجت الاسلام غنوی از همان آغاز جوانی تحقیقاتی را در زمینه «تاریخ تحلیلی اسلام» آغاز کردند و آنچه که سرلوحه این تحقیقات قرار می‌گیرد، صرفاً خواندن تاریخ و نقل آن نبوده است، بلکه یافتن خط منطقی حوادث و تحلیل تاریخ از قرائنی که در نقل‌های تاریخی به دست می آمده، بیش از هر چیز مورد تأمل و دقت وی بوده است.


وی با توجه به دقت بر تعبیر «تاریخ اسلام»، تلاش و سعی علمی خود را بر یافتن سیر تحولات و تطورات جریانی به نام «اسلام»، قرار دادند و تمام دغدغه تاریخی ایشان فهم تغییرات و کمال و نقصانی می باشد که این جریان در دل زمان با آن مواجه شده تا به دست ما رسیده است.


در این جلسات در خصوص بسیاری از کتب «تاریخ اسلام» از تاریخ «ائمه هدی» (ع) و یا تاریخ «سلاطین مسلمان» و یا تاریخ «اجتماعی مسلمین» بحث می‌کنند، در حالی که تاریخ اسلام، تاریخ جریانی است به نام اسلام که از حضرت رسول آغاز شده و تا به امروز پایدار است و حتی اگر در آن از زندگانی ائمه هدی بحث می‌کنیم، در پی یافتن اقدامات و نوع سیاست‌هایی هستیم که این امامان دین و حافظان شریعت در قبال آن اخذ کرده‌اند و یا اینکه در هر برهه از زمان،حکومت و جامعه چه تحولاتی را در این سیر و جریان ایجاد کردند.


لازم به ذکر است این جلسات در مکان موسسه «لیله القدر» واقع در قم، سه را بازار، طالقانی 87 برگزار می‌شود و شرکت برای عموم علاقه مندان آزاد است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار