به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، محمد مهدی گویا با بیان این مطلب گفت: سل یک بیماری قابل درمان است و برای کنترل و درمان آن باید بیش از پیش این بیماری را مورد توجه قرار داد.
وی در ادامه به اهمیت بیماریابی در سل اشاره کرد و گفت: برای افزایش بیماریابی فعال باید به این مهم در میان بیماران اچ آی وی مثبت توجه شود.
به گفته وی، هر فرد مسلول سالانه می تواند 12 نفر را مبتلا کند و برای درمان هر مسلول مقاوم به درمان بیش از 300میلیون ریال در بیمارستان های دولتی هزینه می شود.
رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به اینکه کودکان آسیب پذیرترین قشر ابتلا به بیماری سل هستند، گفت: تشخیص بیماری سل در خردسالان کار ساده ای نیست و نیازمند امکانات تشخیصی درمانی و توجه بیشتر می باشد.
گویا در ادامه تقویت روش های تشخیصی مدرن و سریع تر، غربالگری و تقویت سیستم های بهداشتی درمانی را از دیگر راه های تشخیص زودرس بیماری سل برشمرد و گفت: درمان این بیماری رایگان است و معرفی مراکز تشخیص و درمان بیماری به جامعه اهمیت زیادی دارد و افراد درمان شده خود بهترین مبلغین معرفی این مراکز بهداشتی درمانی دولتی به افراد جامعه هستند.
وی در پایان، تاخیر در دسترسی به افراد پرخطر، مراجعه دیر هنگام، تاخیر در شناسایی افراد مظنون و تاخیر در تشخیص و درمان را از مشکلات پیش روی در کنترل و درمان سل اعلام کرد.