آخرین اخبار:
کد خبر:۱۳۵۴۸۴
مدیر گروه مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت هرمزگان:

نظام گزارش دهی در بیماری تب مالت باید تقویت شود

مدیر گروه مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت هرمزگان گفت: در بحث بروز تب مالت ثبت اطلاعات کامل نیست؛ بنابراين تقویت نظام گزارش دهی در این بیماری ضروری است.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بندرعباس، صفری امروز در گردهمایی مبارزه با بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان با موضوع «مروری بر وضعیت بیماری های زئونوز در کشور و استان و اهمیت گزارش دهی به موقع» گفت: از آنجاییکه بیماری تب مالت یا بروسلوز به عنوان یکی از مهم‌ترین بیماری‌های مشترک انسان و دام محسوب می شود، گزارش دهی ها باید اصولی و کامل باشد.

 

وی افزود: در شهرستان های شرقی مانند جاسک و حاجی آباد موارد شیوع تب مالت نسبت به دیگر شهرستان های استان بیشتر است.

 

مدیر گروه مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت هرمزگان در بحث بیماری های زئونوز گفت: این گروه بیمارهایی هستند که عامل آن در حیوانات مهره دار بوده و از طرق مختلف به سایر حیوانات مهره دار منتقل شده و انسان نيز در صورتی که در این چرخه قرار گیرد، منتقل مي شود. 

 

صفری در خصوص اهمیت بیماری قابل انتقال بین انسان و حیوان را مواردی از جمله تعداد عوامل بیماری زا، تعداد مخزن بیماری، تظاهرات بالینی مختلف، عوامل اپیدمیولوژیک متعدد برشمرد.

 

وي با اشاره به اینکه بیش از 200 بیماری مشترک بين انسان و حیوان شناسایی شده است، عوامل بیماری زا در این بیماری ها را باکتری های گرم مثبت و منفی از جمله سالمونلا ذکر کرد.

 

این کارشناس مبارزه با بیماری های واگیر تصریح کرد: گروه های در معرض خطر در کشورهای پیشرفته محدود به مشاغل خاصی است و در کشورهای در حال توسعه همه افراد جامعه در معرض خطر قرار دارند.

 

صفری در خصوص روند موارد هاری در ایران طی سال های 80 تا 86، گفت: با افزایش مراکز درمانی، گسترش داروها و مسائل پیشگیری روند بیماری رو به کاهش بوده است.

 

وي در خصوص بیماری سالک بیان داشت: در استان هرمزگان طی سال های 89تا 84 روند سالک در هرمزگان در سال 88، 255 مورد بوده و این رقم در سال 89 به 121 مورد افزايش يافته است.

  

مدیر گروه مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت هرمزگان خاطرنشان كرد: دو سال است که با کاهش این بیماری روبرو شده ایم اما این موضوع به معنای این نیست که خطر نفوذ ابتلا و گسترش وجود ندارد بلکه پیشگیری هاي موارد بهداشتی روزبه روز گسترده تر شود./انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار