به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، نشست خبری پیش از برگزاری کنگره بزرگ موبایل ایران دیروز در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
در این نشست مهندس پهلوان زاده، دبیر کنگره و مهندس یقطین، رئیس مرکز مطالعات تکنولوژی دانشگاه صنعتی شریف نیز حضور داشتند.
روستا آزاد، رئیس دانشگاه صنعتی شریف در این نشست با اشاره به اینکه این کنگره از 29 بهمن تا 2 اسفند ماه در محل نمایشگاه بین المللی برگزار می شود، اظهار داشت: قابلیت ها و توانمندی های خوبی در این حوزه است که برگزاری این رویداد می تواند پتانسیل کشور را در این عرصه نشان دهد و در کنار آن منجر خواهد شد، سهم دانشگاه در فرهنگ سازی در این حوزه به این شکل نمایان شود.
وی با اشاره به اینکه بحث تبادل، انتقال و پردازش اطلاعات امروزه جایگاه ویژه ای دارد، اظهار داشت براساس برنامه چشم انداز 20 ساله کشور، حرکت مستند و دانش بنیان در این فرایند بسیار مهم است.
روستا آزاد با بیان اینکه هر ساله شاهد برگزاری نمایشگاه الکامپ و تله کام هستیم، اما جای موبایل به صورت ویژه در سال های گذشته خالی بوده است.
این مسئول علمی کشور گفت: خوشحالیم دانشگاه با توجه به رسالت و ماموریت خود در این موضوع مهم وارد شده و با همراهی اپراتورهای تلفن همراه و سایر شرکت های وابسته در این حوزه، اقداماتی را در خصوص برگزاری این کنگره در دستور کار خود قرار داده است.
وی با اشاره به این که از دو دوره گذشته همایش خدمات ارزش افزوده برگزار شده و نتایج خوبی را به همراه داشته، ادامه داد: توفیق در این اقدام سبب شده که در سال جاری این همایش ها تبدیل به یک کنگره شده است.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه 4 همایش تخصصی در حوزه تلفن همراه در روز نخست این کنگره برگزار می شود، تصریح کرد: جا به جا شدن محل کنگره موبایل از سالن صدا و سیما به محل نمایشگاه های بین المللی بیان گر این مطلب است که امسال وسعت بیشتری در اختیار این کنگره قرار گرفته است.
وی با تأکید بر اینکه حمایت مطبوعات و پوشش خبری آنان بسیار مهم است، افزود: از آنجا که این رویداد در سطح ملی برگزار می شود در نتیجه همکاری مطبوعات و رسانه ها در این راستا بسیار مهم است.
روستا آزاد در بخشی دیگر از سخنانش در خصوص تأثیر این رویداد در بومی سازی مبحث موبایل گفت: وسیله ارتباطی تلفن همراه می تواند تاثیرات مثبت و منفی گوناگونی با خود به همراه داشته باشد، بر همین اساس بومی کردن این صنعت از آن جهت که ظرفیت خوبی در این حوزه در کشور وجود دارد لازم است.
به گفته وی، در شرایط حاضر ایران در حوزه سرویس و خدمات ارزش افزوده در مقایسه با سایر کشورها در جایگاه بالاتری قرار دارد و برگزاری مسابقات و خروجی این رویدادها بیانگر این امر است.
وی همچنین در خصوص هماهنگی دانشگاه با تکنولوژی روز گفت: دانشگاه تاکنون توانسته همکاری های خوبی با اپراتورهای تلفن همراه انجام دهد به گونه ای که یک شرکت مشترک با همکاری همراه اول و سرمایه گذاری مشترک این دو نهاد ایجاد شده است.
روستا آزاد افزود: همچنین در همین راستا همکاری هایی نیز با اپراتور دوم صورت گرفته است. روستا آزاد همچنین با اشاره به فعالیت دانشگاه در حوزه برنامه نویسی گفت، برنامه نویسی می تواند بسیاری از دغدغه های منفی این وسیله ارتباطی را تبدیل به فرصت های مثبت کند.
وی همچنین از بررسی های اولیه برای تشکیل دانشکده تلفن همراه خبرداد و گفت، این موضوع که دانشکده تلفن همراه در چه مقطعی راه اندازی شود نیاز به بررسی دارد و فعلا در این خصوص تصمیم گیری نشده است.
رئیس دانشگاه آزاد در خصوص تعامل و همکاری وزارت ارتباطات در خصوص برگزاری کنگره موبایل با دانشگاه چه میزان است، گفت: بیشتر تعامل دانشگاه با شرکتهای زیر مجموعه وزارتخانه و اپراتورها صورت گرفته، این در حالی است که مشکل خاصی در خصوص تعامل ما و این وزارتخانه وجود ندارد.