کد خبر:۲۲۸۲۹۲

گزارشی از افتتاحیه کنگره موبایل ایران+ عکس

افتتاحیه کنگره موبایل ایران و نمایشگاه فناوری‌های همراه، صبح امروز با سخنرانی پهلوان زاده، دبیراجرایی این کنگره برگزار شد.

به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، افتتاحیه کنگره موبایل ایران و نمایشگاه فناوری‌های همراه، صبح امروز با سخنرانی پهلوان زاده، دبیراجرایی کنگره موبایل برگزار شد.

 

پهلوان زاده در سخنان خود در مورد فعالیت‌های انجام شده کنگره گفت: امسال در بخش مقالات بیش از 120 مقاله به کنگره ارسال شده است که 34 مقاله پذیرفته شد و به ادعای داوران پیشرفت چشم‌گیری داشته است.
 
پهلوان زاده
 
پهلوان زاده افزود: در بخش نوآوری تلفن همراه نیز در دو قسمت نرم افزار و برنامه‌نویسی 400 نرم افزار موبایل به کنگره ارسال شده است که هدف اصلی در این بخش توجه بر تولید بومی و اهمیت به زبان فارسی بوده است.
 
وی ادامه داد: در قسمت مسابقه شهروند دیجیتالی هم که به صورت پیامکی بوده است نیز ارزیابی دانش و فناوری شهروندان مورد بررسی قرار گرفت و در بخش دیگر، مسابقه موبایل وب بین 35 وب داخلی برگزار شد.
 
سخنران بعدی مراسم شاه‌میرزایی، عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی و معاون تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی بود که گفت: موبایل یکی از حوزه های اصلی ارتباطات است که آمار دسترسی به این نوع فناوری از بقیه وسایل ارتباطی جلو زده است و علی‌رغم اینکه نسل سوم موبایل هنوز نوپا است اما آمار بالای 40 درصد نشان از پیشی گرفتن کاربران موبایل از کاربران اینترنت در این زمینه دارد.
 
وی افزود: آمار استفاده از تلفن های هوشمند و تبلت‌ها نیز به ده میلیون نفر رسیده است که آمار بیشتری نسبت به تلویزیون های هوشمند دارد.
 
شاه میرزایی ادامه داد: آمارها در آمریکا نشان می‌دهد که به طور میانگین کاربران بیشتر با موبایل به اینترنت متصل می‌شوند و جالب است بدانیدکه بعد از فیلم، دومین محتوای پرطرفدار نقشه یا سرویس‌های مکان‌محور هستند که پهنای باند بالایی به خود اختصاص داده و از اهمیت بالایی برخوردارند.
 
مزیت سرویس‌های مکان محور در این است که روی وب ارائه نمی‌شوند و خود اپراتورها روی Center خودشان ارائه می‌دهند که این باعث درآمدزایی برای خود اپراتورها و شرکاء می‌شود. همچنین باید یادآور شد که موبایل در حال حاضر شخصی‌ترین نوع وسیله ارتباطی است و ابراز هویت از آن به راحتی صورت می گیرد.
 
شاه میرزایی افزود: سیاست شورای عالی فضای مجازی هم اکنون به سمت تولید محتوایی است که هم امنیت داشته باشیم و هم بومی باشد، چرا که ما اکنون تنها فروشنده سرویس‌های جهانی هستیم و این نیاز به شدت در کشور حس می شود.
 
کنگره موبایل
 
وی ادامه داد: ما باید همچون کشور کره که خودش 70 درصد سرویس‌های داخلی را به صورت بومی تولید می‌کند باشم اما متاسفانه حتی بسیاری از Host‌ های سایت‌هایمان نیز در خارج از ایران می‌باشد. (در نظر ایشان ما چیزی از کشور کره کم نداریم و در این زمینه باید مثل آن‌ها باشیم).
 
شاه میرزایی در انتها گلایه ای نیز از سازمان های مربوطه کرد و گفت: ما هنور با محدودیت‌های قانونی زیادی روبرو هستیم و این طبیعی است که مدتی طول بکشد تا ما به اهداف مورد نظرمان برسیم چرا که ما در انجام هر طرح و برنامه با مشکل موازی سازی و ناهماهنگی سازمان‌ها مواجه هستیم که این مشکل باعث شده است تا بخش خصوصی و تولیدکنندگان سرویس و محتوا محدودیت زیادی را متحمل شوند و ما با دست خودمان محتوا و خدمات را به غیرایرانی بسپاریم.
 
سخنرانی بعدی مفتح، معاون توسعه فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیک وزارت صنعت و معدن بود که در سخنرانی خود به اهمیت تجارت الکترونیک اشاره کرد و یادآور شد که در سایه تجارت است که بقیه پیشرفت‌ها اتفاق می‌افتد و این تجارت است که ملت‌ها را به هم پیوند می زند.
 
وی افزود: زمانی که موبایل به فضای سایبر وارد شد دیگر به عنوان یک بازاریاب، هدف را می‌توان در هر مکان و زمان پیدا کرد.
 
مفتح در آمار های خود گفت: آمار سال 2000 نشان می‌دهد 20 درصد اطلاعات رد و بدل شده دیتا و 80 درصد Voice بوده است در حالی که آمارهای سال 2011 نشان می‌دهد این روند کاملا برعکس شده و 80 درصد اطلاعات دیتا و 20 درصد به Voice تعلق گرفته است.
 
وی گفت: آمارهای دیگر نیز نشان می‌دهد 70 درصد فروشندگان آنلاین شروع به توسعه کارشان بر روی نسخه‌های موبایل کرده‌اند که 20 درصد آنها به مرحله عملیاتی رسیده‌اند. همچنین 30 درصد خرید تلفن همراه خرید گوشی‌های هوشمند بوده است و انتظار می‌رود تا سال 2017 بازار تجارت موبایل به 4/24 درصد کل درآمد تجارت الکترونیک برسد.
 
مفتح تصریح کرد: بیش از 5/5 میلیارد کاربر موبایل در جهان وجود دارد که 30 درصد آنها از تلفن هوشمند و تبلت استفاده می‌کنند. همچنین بیش از 10 میلیارد دستگاه متصل به اینترنت در سال 2016 وجود خواهد داشت که شامل تلفن‌های همراه و تبلت خواهد بود که این روند بیش از جمعیت کره زمین خواهد شد.
 
وی آمارهای جالب دیگری را نیز بیان کرد و گفت: بیش از یک سوم کاربران فیس بوک از نسخه موبایل، صفحه خود را چک می کنند و 50 درصد کاربران تویتر نیز از نسخه موبایل برای رصد این صفحه استفاده می کنند. همچنین آمارها حاکی از مشاهده 200 میلیون ویدئو از طریق تلفن همراه بوده است. لازم به ذکر است که در ایران نیز ضریب نفوذ تلفن همراه به 130 درصد رسیده است. البته تجارت مبتنی بر موبایل در ایران هنوز در ابتدای راه است و هنوز راه طولانی را پیش رو دارد.
 
مدعوین
 
مفتح افزود: اهمیت تجارت الکترونیک را از این مثال می‌توان فهمید که به طور متوسط 50 درصد قیمت تمام شده کالا هزینه توزیع و 50 درصد هزینه تولید است که بسیار ناعادلانه است و برای مصرف کنندگان پرهزینه می باشد و راه میان‌بر در این مسیر پرهزینه تجارت الکترونیک می‌باشد که جدی‌ترین وسیله آن موبایل است.
 
مفتح یادآور شد: در زمینه تجارت الکترونیک وزارت‌خانه، کاملاً آمادگی دارد تا از سرمایه‌گذاری‌های خصوصی کاملا حمایت کند و گفت: ناهماهنگی‌ در این زمینه وجود ندارد.
 
در ادامه این مراسم روستا آزاد، ریاست دانشگاه شریف، نیکوفر قائم مقام مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار، مددی، قائم مقام مدیر عامل و معاون تجاری شرکت رایتل و همچنین مطلبی، مدیر بازاریابی شرکت ایرانسل با ارائه آمار به بیان دستاوردهای خود در چند سال اخیر، پرداختند.
 
در پایان مراسم نیز با حضور مدعوین محترم، جوایزی به برگزیدگان مسابقه نوآوری، اهدا گردید.
 
اهدا جوایز
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
بدون نام
-
۰۱ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۴:۱۰
به نظر ميرسه که مراسم افتتاحيه پربار بوده باشه.. آقاي مفتح آمارهاي واقعا جالبي رو ارائه کردند
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار