به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر حمید فاضلی در دوازدهمین کنفرانس هوا و فضای ایران که در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، با اشاره به آیات قرآن و نشانههای علمی موجود در این آیات گفت: دانشمندان جهان اسلام باید از آیات قرآن الهام بگیرند نه اینکه پس از اکتشافات مختلف در پی تطبیق این اکتشافات با آیات قرآن برآیند.
وی پیشرفتهای مختلف علمی ایران از جمله اعزام موجود زنده به فضا را برای غربیها شگفتیساز دانست و گفت: کشورهایی همچون برزیل که جزو 10 کشور برتر در زمینه هوا و فضا هستند، پس از شکستهای متعدد در پروژه اعزام موجود زنده به فضا، از موفقیت ایران در این عرصه الهام گرفتند.
رئیس سازمان هوا و فضا افزود: حتی رژیم غاصب اسرائیل از این موفقیت ایران الهام گرفته و اذعان داشته است که ما از ایران عقب افتادهایم.
فاضلی ادامه داد: در حوزه هوا و فضا رونمایی از ماهواره ناهید و زهره را داشتیم.
وی در این خصوص گفت: ماهواره ناهید در ادامه کار ماهواره زهره است و در باند KU کار می کند و توسط ماهوارهبر سفیر 1Bارسال میشود.
رئیس سازمان هوا و فضا افزود: در این ماهواره چند دستاورد جدید از جمله باز شدن صفحات خورشیدی که برای اولین بار توسط یک ماهواره اتفاق میافتد را آزمایش می کنیم.
فاضلی گفت: همین پیشرفتها موجب ناراحتی دشمنان ما میشود و آنها را به عکسالعملهای زشت و ناروا وامیدارد.
وی تصریح کرد: ناراحتی آنها از این پیشرفتها پوشیدنی نیست و من به غرب میگویم، خودش را برای ناراحتیهای بیشتر که حاصل پیشرفتهای علمی ایران است، آماده کند.
رئیس سازمان هوا و فضا گفت: پس از قطع برنامههای صدا و سیما و خدشهآمیز کردن اصل استفاده صلح آمیز از فضا توسط غرب، ما در صدد تولید و ایجاد ماهواره مخابراتی برآمدیم.
فاضلی در این خصوص گفت: ماهواره قائم یا ناهید قرار بود با وزنی بیش از یک تن، خدمات صوتی و تصویری و دیتا به کاربران ارائه کند که برای دستیابی به حامل این ماهواره نیاز به تکنولوژیهای زیادی بود و ارزیابی ما برای محقق شدن ارسال قائم به فضا 10ساله بود.
وی ادامه داد: مسئولان برای عملیاتی شدن این طرح تمایل زیادی داشتند، از این رو کار برنامهریزی بشدت پیگیری شد و به راهبرد جدیدی رسیدیم تا ماهوارهای با توانایی انجام کارهای مخابراتی، اینترنتی و پوشش شبکههای تلویزیونی تولید کنیم که در این راهبرد، طی پنج سال آینده ساخت این ماهواره محقق میشود.
رئیس سازمان هوا و فضا بیان داشت: در طی این پنج سال ما دو پرتاب میانی خواهیم داشت که «ایران ست 1» را دو سال دیگر به صورت آزمایشی ارسال میکنیم و در سال 96 «ایران ست 2» را به عنوان ثبت فناوریها به فضا میفرستیم که مقدمه ارسال ماهواره نهایی مخابراتی است.
فاضلی گفت: این ماهواره یک محموله 250 کیلویی خواهد بود که قادر است ما را در انجام کارهای مخابراتی و اینترنتی یاری کند.