کد خبر:۳۸۶۴۴۸
مروری بر واکنش رسانه‌ها و دیپلمات‌های غربی بر پرتاب ماهواره «امید»؛

چرا «فجر» دلهره غرب از توانمندی فضایی ایران را تشدید می‌کند؟

پرتاب ماهواره‌های ساخت ایران با موشک ماهواره‌بر ایرانی، دستاورد عمده‌ای برای ایران محسوب می‌شود؛ این موفقیت به همان اندازه که در داخل ایران با استقبال روبه رو می‌شود، در خارج از کشور با بازتاب‌های مختلفی روبرو می‌شود.

به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ پرتاب ماهواره‌های ساخت ایران با موشک ماهواره‌بر ایرانی، دستاورد عمده ای برای ایران محسوب می‌شود. این موفقیت به همان اندازه که در داخل ایران با استقبال روبه رو می‌شود، در خارج از کشور با بازتاب‌های مختلفی روبرو می‌شود. 

 

با پرتاب ماهواره امید به فضا، ایران عملا به باشگاه کوچک کشورهایی پیوسته که از توانایی و ساخت پرتاب ماهواره به فضا برخوردارند. 

 

 

در این میان بی اعتمادی آمریکا و اتحادیه اروپا به برنامه ها و اهداف ایران  همچون همیشه در میان اظهار نظرهای دیپلماتهای غربی دیده می شود. 

 

در این رابطه ایران همواره گفته است که تمامی اقداماتش در این زمینه اهدافی صرفا صلح آمیز دارند و ماهواره ساخت این کشور در زمینه های علمی، مخابراتی و تحقیقاتی فعال خواهد بود، اما غرب نگران افزایش توانایی ایران در استفاده از توان موشکی خود در عرصه های نظامی است.

 

 

در این راستا  «سورنا ستاری»، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران از جلسه با سازمان فضایی خبر داد و گفت: در این جلسه بحث سازمان فضایی و مرکز ملی فضایی بیان می‌شود که قرار است چه برنامه‌هایی در معاونت علمی داشته باشند.  

 

وی در ادامه گفت: در طی چند روز آینده پرتاب ماهواره را خواهیم داشت که جزئیات آن متعاقبا اعلام می‌شود.  

 

«ستاری» با اشاره به اینکه «کشتی اقیانوس پیما» در دهه فجر آماده به آب انداختن خواهد شد، گفت: این کشتی به دلیل آماده نبودن برخی جزئیات تاکنون رونمایی نشده بود اما هم اکنون معاونت علمی ریاست جمهوری آمادگی کامل برای فرستادن آن دارد.

 

آزمایش های موشکی قبلی ایران برای پرتاب ماهواره به فضا، پیش از این با واکنش منفی کشورهای غربی روبه رو شده بود. واکنش منفی و سریع فرانسه به پرتاب ماهواره امید، نمونه دیگری از این واکنش‌ها بود. 

 

 

پرتاب ماهواره امید و واکنش غرب

 

راديو فرانسه در گزارشی به نقل از منابع ايرانی اعلام کرد، ايران ماهواره بری را آزمايش کرده که قابليت حمل ماهواره را دارد.

 

اين راديو به نقل از غلامحسين الهام سخنگوی دولت نهم اعلام کرد که پرتاب ماهواره بر به دستور رييس جمهوری و در حضور وی، گرفته است.   

 

تلويزيون سراسری ژاپن (ان .اچ .کی) نيز  اين رويداد را بازتاب داد. اين رسانه ژاپنی گزارش داد: دولت ايران می‌گويد که توانسته با موفقيت يک ماهواره بر توليد داخل را با موفقيت آزمايش کند.   

 

 

اين گزارش با اشاره به پخش صحنه هایی از پرتاب اين ماهواره بر در شب و از يک مرکز فضايی در ايران، می‌افزايد: هر چند اعلام نشده که اين ماهواره بر به چه ارتفاعی رسيده است اما محمود احمدی نژاد رييس جمهوری سابق ايران اعلام کرد که ايرانيان توانسته اند به فناوري بزرگی دست يابند. 

 

رسانه‌های انگليس نيز خبر پرتاب موفقيت آميز ماهواره بر «سفير اميد» توسط جمهوري اسلامی ايران را بازتاب دادند.   

 

«بی.بی .سی» با انتشار گزارشی در اين خصوص اعلام کرد: ايران نخستين ماهواره بر ساخت خود را در حضور  رييس جمهوری آن کشور، به فضا پرتاب کرد.   

 

اين شبکه خبری با اعلام اينکه ايران در فوريه امسال يک ماهواره بر را به صورت آزمايشی به فضا پرتاب کرده بود، افزود: ايران سال هاست که برنامه فضايی خود را آغاز کرده است.   

 

شبکه تلويزيوني «اسکای نيوز» نيز خبر پرتاب ماهواره بر سفير اميد را انعکاس داد. اين شبکه تلويزيونی به نقل از خبرگزاری های خارجی گفت: ايران امروز نخستين ماهواره بر ساخت داخل را به فضا پرتاب کرد.  

 

 

کاخ سفيد،آزمايش موشکی ايران «مشکل آفرین» است  

 

با اعلام خبر پرتاب موشک ماهواره بر در ايران، سخنگوی کاخ سفيد اين خبر را «مشکل آفرین» خواند و گفت که اين فناوری برای حمل موشک های دیگر نيز قابل استفاده است!   

 

سخنگوی کاخ سفید می‌افزاید: جمهوری اسلامی ايران اعلام کرد که يک موشک ماهواره بر را با نام «سفير اميد» به طور موفقيت آميز به فضا پرتاب کرده است.   

 

 

مقام‌های جمهوری اسلامی ايران می‌گويند که آزمايش  تنها برای پرتاب موشک ماهواره بر بوده است و اين در حالی است که رسانه‌های دولتی ايران گفته بودند يک ماهواره ساخت داخل نيز به فضا پرتاب شده است. 

 

ابراز نگرانی کاخ سفید از آزمایش موشک «سفیر امید» 

 

  آزمایش موشک «سفیر امید» با واکنش سریع کشورهای غربی به خصوص آمریکا همراه بود به گونه که آورده شده است:«آمریکا برنامه‌های موشکی و هسته‌ای ایران را تهدیدی برای خود می داند».

 

منابع خبری ایران از این موشک با عنوان «موشک ماهواره بر سفیر امید» نام برده اند و تصاویری نیز از این موشک و پرتاب آن منتشر شده است.   

 

این سخنگوی کاخ سفید گفته است که اقدام ایران و احتمال استفاده های دوگانه از آن برای برنامه موشکی این کشور، مغایر تعهدات ایران در قبال شورای امنیت سازمان ملل متحد است. 

 

تردید در مورد پیشرفت ایران

 

با اینهمه بازهم رسانه‌های  غربی مانند گذشته پیشرفت چشمگیر ایران را مورد تردید قرار دادند و تحلیلهای قابل تاملی را در خصوص ماهواره‌بر «سفير اميد» داشتند. 

 

یکی از این رسانه‌ها می گوید: «ایران هدف از پرتاب کاوشگر-1 که از نوع راکت‌های «اندازه گیری» (sounding) بود را شناسایی محیط پروازی برای حمل نخستین ماهواره تحقیقاتی ایران به فضا اعلام کرد.  

 

وظیفه راکت‌های اندازه گیری که گاه راکت‌های «تحقیقاتی» خوانده می شوند، حمل ابزار به «زیرمدارها» - مدارهایی با ارتفاق بسیار پایین - و انجام آزمایش‌های علمی و اندازه گیری است. 

 

نشریه دفاعی «جینز» همان ماه در گزارشی ضمن تایید موفقیت آمیز بودن پرتاب افزود که فناوری آن از موشک شهاب-3 ایران برتر نیست. 

 

این نشریه نوشت: «بیانیه های ایران حاکیست که پرتاب دو مرحله‌ای بوده است که نشان دهنده بهبود چشمگیر در توانایی های ایران خواهد بود... با این حال معاینه نزدیکتر تصاویر پرتاب نشان می‌دهد که این یک موشک یک مرحله ای با سوخت مایع است». سوخت شهاب-3 نیز مایع است.

 

پاسخ به برخی شائبه‌های مطرح شده

 

رئیس پژوهشکده سامانه های فضانوردی در پاسخ به برخی شایعات از عکس های متفاوت منتشر شده از میمون فضانورد تصریح کرد: تنها باید به تصاویری که از کانال رسمی سازمان فضایی ایران منتشر می‌شود، استناد کرد و برخی تصاویری که در چند روز اخیر از میمون فضانورد منتشر شده آرشیوی بوده و مربوط به آماده سازی این پروژه و تست های مختلف از چندین میمون است. 

 

رئیس پژوهشکده سامانه های فضانوردی خاطرنشان کرد: پروژه کاوشگر پیشگام با 10 میمون وارد فاز آزمایشی شد و با توجه به سازگاری میمون ها با اجرای پروژه، در روز پرتاب نیز 3 میمون تا آخرین لحظات در قرنطینه بوده و مورد آزمایش قرار گرفتند و در نهایت یکی از میمونها که شرایط بهتری داشت به فضا اعزام شد. 

 

وی گفت: بهترین ملاک برای شفاف سازی تصاویر اصلی میمونی که به فضا فرستاده شد فیلمی است که لحظه بیرون آوردن این موجود زنده از کپسول زیستی ذخیره و منتشر شده است و این موجود کاملا قابل انطباق و مطابق با میمونی است که در برنامه های مختلف خبری به صورت زنده در صدا و سیما حضور یافت و نیز به خبرنگاران سایر رسانه های جمعی از نزدیک نشان داده شد.

 

پرتاب ماهواره فجر

 

در راستای پیشرفت‌های ایران در عرصه هوا-فضا ، لحظاتی قبل ماهواره ایرانی فجر و  با شعار «الله اکبر» و با رمز «یا محمد رسول الله» به فضا پرتاب و در مدار زمین قرار گرفت.

 

سردار دهقان با تبریک این موفقیت ارزشمند به محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی، ریاست محترم‌جمهور و ملت شریف ایران گفت: طراحی و ساخت ماهواره ملی فجر حاصل تلاش مومنانه، خالصانه و جهادی دانشمندان و محققان فضایی شرکت صنایع الکترونیک ایران و شرکت‌های دانش بنیان داخلی و مراکز تحقیقاتی، علمی و دانشگاهی کشور است و نشان دیگری بر تداوم رشد بالنده علمی کشور در عرصه فناوری‌های پیشرفته است.

 

«سردار دهقان» پیرامون ماهواره بر سفیر فجر نیز اظهار داشت:ماهواره بر سفیر فجر که کلیه مراحل طراحی و ساخت آن به صورت بومی در سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع انجام شده است, تثبیت توانمندی ماهواره‌برهای جمهوری اسلامی ایران برای استقرار ماهواره در مدار زمین و دستیابی به یک پروژه ملی قابل طرح در سطح جهانی از دستاوردهای طراحی و ساخت آن است.

 

باید دید اینبار نیز رسانه‌ها و دیپلمات‌های غربی به توانمدی جوانان ایرانی  در عرصه هوا-فضا ایمان خواهند آورد یا همچنان در جهل مرکب خود خواهند ماند!؟

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۸:۱۳
ما شاء الله
2
0
الف شین
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۱:۲۶
پویش "الله اکبر"

به مناسبت سی و ششمین سالروز انقلاب شکوهمند اسلامی
قرار ما:
شب 22بهمن
پشت بام ها،خیابان ها،مساجد،حسینیه ها و در هر کجای این مرز و بوم
با فریاد الله اکبرمان، پایه هاای حکومت کاخ سفید را به لرزه درآوریم.
http://www.afsaran.ir/link/827980
http://alefshin.blog.ir
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار