کد خبر:۳۲۰۸۰۰
فاضلی در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو» خبر داد

آغاز طراحی مفهومی سفینه حامل موجود زنده/ پرتاب ماهواره «آت‌ست» تا پایان سال جاری

قائم مقام سازمان فضایی ایران از عقد قرارداد برای انجام طراحی مفهومی سفینه حامل موجود زنده خبر داد و گفت: تست‌های نهایی پرتاب ماهواره «آت ست» انجام شده است که در صورت فراهم شدن شرایط امیدواریم در سال جاری پرتاب شود.
حمید فاضلی در گفتگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، از آمادگی پرتاب ماهواره آت ست (AUT SAT) خبر داد و گفت: تست‌های نهایی این ماهواره برای پرتاب انجام شده است.
 
وی با بیان اینکه پرتاب کننده این ماهواره نیز آماده است، اظهار داشت: در صورتی که شرایط کشور اقتضا کند آمادگی پرتاب این ماهواره وجود دارد.
 
فاضلی با اشاره به زمان پرتاب این ماهواره یادآور شد: پروژه‌های ماهواره‌ای با پیچیدگی‌های زیادی همراه است، از این رو معمولاً با مشکلات فنی مواجه می‌شویم که در صورت رفع این اشکالات امیدواریم بتوانیم در سال جاری ماهواره «آت ست» را پرتاب کنیم.
 
وی عمر مفید این ماهواره را سه سال ذکر کرد و ادامه داد: وزن ماهواره «آت ست» حدود 80 کیلوگرم می باشد که مأموریت‌های آن انجام مطالعات سنجش از راه دور و ذخیره و ارسال اطلاعات مخابراتی تعیین شده است.
 
قائم مقام سازمان فضایی ایران همچنین اضافه کرد: ماهواره «آت ست» برای استفاده جهت سنجش از راه دور مانند عکسبرداری از زمین، پیش بینی رشد محصولات کشاورزی و ذخیره و ارسال اطلاعات کاربرد دارد.
 
ماهواره ناهید
 
فاضلی همچنین به جزئیات ماهواره ناهید اشاره کرد و اظهار داشت: ماهواره ناهید تنها ماهواره‌ای است که صفحات آن به صورت خورشیدی باز می‌شود؛ این در حالی است که تا کنون صفحات خورشیدی ماهواره‌هایی که توسط دانشمندان ایرانی ساخته شده بر روی بدنه آن چسبیده بود، اما در ماهواره ناهید قابلیت باز شدن این صفحات فراهم شده است.
 
وی مأموریت اصلی این ماهواره را تصویربرداری دانست و گفت: قصد داریم ماهواره ناهید را به وسیله ماهواره‌بر سفیر 1B به فضا پرتاب کنیم.
 
به گفته قائم مقام سازمان فضایی ماهواره ناهید در ارتفاع 250 کیلومتری حضیض و 370 کیلومتری اوج قرار گیرد.
 
آخرین وضعیت سفینه حامل موجود زنده
 
فاضلی با اشاره به آخرین وضعیت سفینه حامل موجود زنده خاطرنشان کرد: این پروژه یکی از طرح‌های کلان ملی است که به تصویب شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) رسیده است.
 
قائم مقام سازمان فضایی ایران با بیان اینکه در حال عقد قراردادهایی با دانشگاه صنعتی امیرکبیر هستیم، گفت: این قرارداد در راستای اجرای مطالعات امکان پذیری و طراحی مفهومی این پروژه منعقد می‌شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
مهدي
-
۱۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۵
به اميد فردايي بهتر
4
0
الهه
-
۱۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۹:۳۲
انشاالله با کمک امام زمان با موفقيت پرتاب ميشه
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار