درحالی زمزمههای بازگشت بنا به تیم ملی کشتی فرنگی مطرح میشود که سرپرست موقت فدراسیون چندان به ماندن بر صندلی ریاست خوش بین نیست.
گروه ورزشی «خبرگزاری دانشجو»؛ کشتی را می توان یکی از پر حاشیه ترین و جنجالی ترین ورزش های ایران در سال 91 دانست چرا که علاوه بر موفقیت های متعدد جهانی و آسیایی، سرمربیان این تیم نیز دست خوش این حواشی بوده اند.
کشتی ایران به خصوص کشتی فرنگی، امسال بزرگترین موفقیت های خود را رقم زد تا محمد بنا، سرمربی سابق کشتی فرنگی نتایج زحمات 8 سال خود را بگیرد.
این موفقیت ها در حالی رقم خورد که مشکلات بسیاری دامن کشتی را گرفته بود؛ سرپرست موقت این فدراسیون که خود را از خانواده کشتی می داند ولی در عمل چیز دیگری است، عملکرد ضعیفی در تامین امکانات و زیر ساخت ها داشت و باید گفت که تنها کسی را که نمی توان در این موفقیت ها محق دانست حجت الله خطیب است و بس.
خطیب در روزهایی که سکان هدایت این فدراسیون را در دست گرفت با هجمه ای از انتقادات از عملکرد و رزومه اش در اداره کل تربیت بدنی استان تهران رو به رو شد و از آنجا که مایل به تکرار شدن خاطرات گذشته خود نبود رنگرز و ربطی را در کنار خود قرار داد و یا بهتر است بگویم قرار دادند، تا کشتی به ساحل امن برسد.
باید اعتراف کرد که بسیاری از تغییرات مثبت در فدراسیون را باید به برنامه های رنگرز نسبت داد و بازگشت دوباره رسول خادم در کشتی را نیز باید مربوط به همین برنامه ها دانست.
حضور خادم در کشتی آزاد ایران اگر چه در المپیک به بار ننشست و موفقیت های این تیم زیر سایه کشتی فرنگی قرارگرفت اما نتیجه آن در جام جهانی تهران و قهرمانی مقتدرانه ایران نمایان شد؛ موفقیتی که با شکست تیم های روسیه و آمریکا در این رقابت ها رقم خورد.
با این تفاسیر باید گفت که کشتی آزاد امروز با خادم در اوج آمادگی قرار دارد و تنها مسئله که به شدت دامن کشتی را گرفته است کمبود امکانات و به نوعی بی تفاوتی سرپرست فدراسیون برای حل مشکلات موجود است.
مشکلاتی که بیش از هر کس محمد بنا را آزرد و تا آنجا پیش رفت که این سرمربی را درروز هایی که کشتی فرنگی با افتی چشمگیر روبه رو شده است، خانه نشین کرد.
نخستین باری که در طول امسال بنا نسبت به کمبود ها و تبعیض ها واکنش داد به بعد از بازگشت از مسابقات انتخابی جام جهانی در فنلاند باز می گردد که آقای خاص کشتی در اعتراض به شرایط موجود در خانه کشتی و عدم توجه به فرنگیکاران قهر کرد و چند روزی خانه نشین شد.
قهر بنا چند روزی طول نکشید و سرانجام با وساطت پیشکسوتان کشتی، فرنگیکاران و رسول خادم، بعد از چند روز غیبت خانه کشتی باز هم شاهد حضور بنا بود اما ظاهرا این بازگشت موقتی بود و او تصمیم خود را برای خداحافظی قطعی پس از پایان المپیک، گرفته بود.
بنا پیش از حضور در لندن تصمیم خود را رسانه ای کرد اما با بازگشت از لندن و با وساطتت رئیس جمهور در مراسم اهدای جوایز مدال آوران المپیک، بنا بار دیگر در کشتی حاضر شد اما همچنان از بی سروسامانی کشتی می نالید و خطیب را فرد اصلی در این اوضاع می دانست.
حضور آقای خاص کشتی چند روزی بیشتر در کشتی طول نکشید و پس سفر به اسپانیا و به محض بازگشت به ایران اردوی تیم ملی کشتی فرنگی که برای حضور در جام جهانی آماده می شد را تعطیل کرد و این بار رفت که رفت.
بنا دراین مدت حتی حاضر به مصاحبه نشد و در کمتر مراسمی حضور یافت؛ ظاهرا خانه نشینی را به حضور در این کشتی بی سر و سامان ترجیح می داد.
عده زیادی برای باز گرداندن بنا وارد عمل شدند اما می توان اعتراف کرد که تیر خلاص را طالقانی زد و اعلام کرد که بنا باز نمی گردد و اگر می خواهیم او همچنان علاقه مند به کشتی باقی بماند باید فعلا او را تنها بگذاریم تا استراحت کند.
پس از آن تیم ملی کشتی فرنگی که کار خود را با جزینی آغاز کرده بود تمرینات خود را جدی تر دنبال کرد اما این تیم هیچگاه به آمادگی زمان بنا نرسید؛ البته نمی توان جزینی را در این کار مقصر دانست چرا که مطمئنا هر کسی بعد از بنا سکان هدایت این تیم را بر عهده می گرفت همین مشکل را داشت.
مدتی فضای کشتی از نبودن بنا دور شد و به سمت مسابقات جام جهانی پیش رفت اما با نایب قهرمانی کشتی فرنگی و فریاد های تماشگران بر اینکه« کشتی فرنگی بدون بنا هرگز» دوباره این آتش روشن شد و همه نگاه ها به سمت بنا رفت و با استعفای کادر فنی جدید تیم ملی کشتی فرنگی باز هم صحبت هایی مبنی بر بازگشت وی مطرح شد و وزیر ورزش نیز از این اتفاق استقبال کرد.
رسول خادم، مدیر تیمهای ملی و امور فنی کشتی با گذشت چند روز از ایان جام جهانی کشتی تهران و در حالی که کادر فنی تیم ملی کشتی فرنگی پس از نایب قهرمانی در جهان استعفا داده بودند، در نامهای به فدراسیون، کادر فنی تیم ملی کشتی فرنگی بزرگسالان را معرفی کرد.
در نامه خادم که می توان آن را نامه ای حمایتی از بنا اعلام کرد آمده است:
«با عنایت به ضرورت تدوین و تنظیم برنامههای عملیاتی کشتی فرنگی در سطوح سنی مختلف در سال 92، به ویژه به لحاظ نزدیک بودن زمان برگزاری مسابقات آسیایی سال 2013 میلادی در انتهای فروردین ماه سال آتی، به استحضار میرساند با توجه به تفویض اختیارات حوزه مدیریت فنی تیمهای ملی کشتی فرنگی در آبان ماه سال جاری از طرف اینجانب به آقای محمد بنا مربی ارزنده کشتی کشور، ضمن تاکید مجدد بر تفویض اختیارات یاد شده، مسئولیت مـدیـریـت تـیمهـای ملـی کشتی فرنگی و سرمربیگری تیم ملی بزرگسالان فرنگی کشتی کشور، کمافی سابق به امید فراهم شدن شرایط و بازگشت مجدد محمد بنا در اختیار ایشان خواهد بود و از نظر اینجانب فرد دیگری در مسئولیتهای یاد شده جایگزین محمد بنا نخواهد شد.
از این رو ضمن اعلام اسامی کادر فنی تیم ملی بزرگسالان فرنگی، سایر اعضاء کادر فنی، سرپرستی و مدیریتی ذیربط در سطوح سنی مختلف متعاقباً اعلام میشود.
اسامی مربیان تیم ملی کشتی فرنگی بزرگسالان عبارتند از رسول جزینی، مربی ارشد و ایرج اسفندیاریفر،مربی.»
جای خالی نام سرمربی در این نامه نشان می دهد که می توان به بازگشت دوباره بنا خوش بین بود اما آیا نکته مهم این است که آیا بازگشت دوباره بنا با رفتن خطیب همراه است یا اینکه آقای خاص کشتی حاضر به همکاری مجدد با این فدراسیون می شود؟
به نظر می رسد گزینه اول به واقعیت نزدیکتر باشد و دیدارهای اخیر برخی از مسئولین وزارت ورزش با پیشکسوتان کشتی زمزمه هایی را مبنی بر تغییر سرپرست فدراسیون دارد چرا که تاخیر در برگزاری انتخابات ریاست فدراسیون کم کم همه اهالی ورزش را خسته کرده و خطیب را به گزینه ای ناکارآمد برای وزارت ورش تبدیل کرده است.