کد خبر:۲۳۴۴۰۷
حاشیه‌های تدفین شهدای گمنام در دانشگاه علوم پزشکی تهران؛

حفظ فرهنگ جهاد و مبارزه با تدفین شهدا در دانشگاه امکان‌پذیر است

انتقال فرهنگ ایثار، شهامت و شجاعت از نسلی به نسل دیگر و حفظ فرهنگ جهاد و مبارزه یکی از مهمترین مسائل در جامعه امروزی است که تدفین شهدا در سطح دانشگاه‌ها می‌تواند در این راستا از ارزشمندترین و با اهمیت‌ترین راهکارها قلمداد شود.
باشگاه دانشجویان «خبرگزاری دانشجو» مجتبی صفاری؛ در دانشگاه علوم پزشکی تهران بنای سنگی کوچکی با آب‌نماهای اطرافش در میان ساختمان‌های بلند و چند طبقه‌ای این دانشگاه خودنمایی می‌کند. جلوتر که می رویم قبور دو شهید گمنام در میان این سنگ‌بنا نظر هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند که بر روی هرکدام از آن‌ها نوشته شده است فرزند روح الله.
 
تدفین شهدا در دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ چرا و چگونه؟
 
تدفین شهدا در دانشگاه علوم پزشکی ایران در 27 اردیبهشت ماه سال 89، مصادف با شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) انجام شد و بعد از گذشت هفت ماه از این اتفاق یعنی در آبان ماه 89 ادغام دانشگاه علوم پزشکی ایران با علوم پزشکی تهران صورت گرفت.
 
در این دانشگاه دو شهید گمنام دفن شده‌اند که سن یکی از آن‌ها 18 سال و سن شهید دیگر 20 سال است و طبق پیگیری‌هایی که دانشجویان و مسئولان این دانشگاه داشته‌اند، سنگ‌بنایی با آب‌نماهای کوچک در سال گذشته بر سر قبور شهدا احداث شده است.
 
 
نقش پررنگ بسیج دانشجویی در تدفین شهدا
 
منیژه متولیان، معاون امور دانشجویی،فرهنگی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه بیشتر کارهای اجرایی در خصوص تدفین شهدا در این دانشگاه به همت اعضای بسیج دانشجویی صورت گرفت، گفت: نهاد انجمن اسلامی در دانشگاه علوم پزشکی ایران در زمان تدفین شهدا وجود نداشت و البته دفتر نهاد مقام معظم رهبری هم در کنار بسیج در کارهای اجرایی نقش پررنگی ایفا کرد.
 
وی در مورد مکان تدفین شهدا  در این دانشگاه اظهار داشت: بهترین مکانی که می‌توانستیم برای تدفین شهدا انتخاب کنیم، مکانی بود که هم در روبه‌روی مسجد قرار داشت و هم به دیگر دانشکده‌ها، کتابخانه و ساختمان مرکزی نزدیک بود که با توجه به فضای مناسب آن بسیاری از مراسم ها در کنار شهدا برگزار می شود.
 
معاون امور دانشجویی،فرهنگی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه مراسم باشکوهی برای تدفین شهدا با حضور مسئولان و دانشگاهیان برگزار شد، ادامه داد: با توجه به اینکه از روز قبل شهدا در مسجد دانشگاه حضور داشتند،  مردم در کنار مسئولان و دانشجویان شکوه خاصی به این مراسم بخشیدند.
 
متولیان در مورد تاثیر شهدا بر زندگی فردی و اجتماعی گفت: شهدا تاثیر زیادی بر فرهنگ یک جامعه دارند و در حقیقت وجود شهدا برکتی  برای جامعه و مردم است.
 
وی تصریح کرد: بر روی دیواری در یکی از کوچه‌های جنوب تهران نوشته شده بود «گفت فحشا در کجا آید پدید   گفتمش در کوچه‌های بی‌شهید» وجود شهدا در یک مکان یا حتی یک محله باعث کنترل رفتار مردم می‌شود؛ اما همه مردم نیز از وجود شهدا برداشت یکسانی ندارند.
 
هیچ مشکلی در خصوص تدفین شهدای گمنام در این دانشگاه نداشتیم
 
همچنین علیرضا کیقبادی، مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایران با توجه به اینکه تمام پیگیری‌ها برای تدفین شهدای گمنام در این دانشگاه از سوی اعضای بسیج صورت گرفت، اذعان داشت: پیگیری‌ها از تابستان سال 1388 شروع شد و کارهایی همچون نمایشگاه «پنجره آسمان» در آذر ماه سال 1388 زمینه‌سازی برای این اتفاق بود.
 
وی با اشاره به نبود مشکلات و موانع برای تدفین شهدا در این دانشگاه تصریح کرد: با برنامه‌ریزی‌ها و مقدمه‌سازی‌هایی که از چند ماه قبل در دانشگاه در قالب مراسم‌های گوناگون انجام گرفته بود و با وجود فرصت کمی که وجود داشت، در اجرای مراسم هیچ‌گونه مشکلی پیش نیامد.
 
مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایران در پایان به ادغام دانشگاه علوم پزشکی ایران با دانشگاه علوم پزشکی تهران اشاره کرد و با توجه به تاثیرات بد این اتفاق گفت: موضوع ادغام یک موضوع بحث‌برانگیز و ناگهانی بود و این امر باعث تک قطبی شدن بحث‌های علمی در حوضه علوم سلامت نیز شده است و انگیزه رقابت را در سایر دانشگاه‌های علوم پزشکی خشکاند.
 
 جبهه گیری دانشجویان از حضور شهدا در این دانشگاه متفاوت است
 
همچنین حجت الاسلام عیسوی، مسئول نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی ایران در مورد اسقبال دانشجویان از تدفین شهدا گفت: دانشجویان مشکلات خود را با شهدا در میان می‌گذارند و این مسئله به خاطر تاثیر حضور معنوی شهدا در دانشگاه است.
 
وی در مورد جبهه‌گیری متفاوت دانشجویان در مورد شهدا تصریح کرد: دانشجویان بسیجی و غیرسیاسی استقبال خوبی از حضور شهدا می‌کنند؛ اما متاسفانه دانشجویان سیاست‌زده که مخالف اصل کار هستند به دنبال استفاده ابزاری از شهدا هستند.
 
حجت الاسلام عیسوی در پایان گفت: با توجه به استقبال شدید دانشجویان و مسئولان این دانشگاه از حضور شهدا، مکان زیبایی برای قبور این دو شهید ساخته شده است.
 
یکی از دانشجویان رشته پزشکی با اشاره به اینکه تدفین شهدا تاثیر زیادی بر جامعه و فرد می‌گذارد، گفت: من هنوز به مزار شهدا نرفته‌ام؛ اما می‌دانم که شهدا تاثیر فرهنگی و معنوی شدیدی بر جامعه می گذارند.
 
علی اکبر، دانشجوی رشته فیزیولوژی با اشاره به اینکه جنگ ما با جنگ‌های دیگر مثل جنگ آمریکا با ویتنام تفاوت زیادی دارد، عنوان کرد: شهدا برای دفاع از ما و کشورمان شهید شدند و این احساس تعهد باعث افزایش انگیزه برای درس خواندن و پیشرفت ما می شود.
 
 
 شهدا الگوی فرهنگ جامعه ما هستند و ما هم مدیون خون شهدا هستیم.
 
یکی از دانشجویان پزشکی با اشاره به اینکه قشر دانشجو یک قشر تاثیرگذار در جامعه است، گفت: حضور شهدا باعث هدایت دیدگاه دانشجویان شده و به زندگی آنان جهت می دهد.
 
علی یکی دیگر از دانشجویان پزشکی در مورد تاثیر فرهنگی و معنوی حضور شهدا در زندگی دانشجویی اظهار داشت: شهدا باعث پیوند و اتحاد اعضای یک جامعه می‌شوند و بودن امروز ما به خاطر زحمات شهداست.
 
یکی از کارمندان دانشگاه که چهره‌اش بیشتر به دانشجویان شباهت داشت، گفت: من تابه حال در مورد تاثیر حضور شهدا در دانشگاه‌ها فکر نکرده‌ام.
 
یاد شهدا به اسلامی شدن دانشگاه ها کمک می کند
 
محسن، دانشجوی پزشکی با اشاره به اینکه شهدا بزرگترین ذخیره معنوی هر کشوری هستند، عنوان کرد: یاد شهدا می تواند در اسلامی کردن دانشگاه ها بسیار مهم باشد.
 
یکی از دانشجویان رشته ایمونولوژی در خصوص تاثیر حضور شهدا در جامعه گفت: من اعتقاد زیادی به شهدا دارم و با توجه به سن کم این شهیدان این سئوال برایم پیش آمد که چه شد که اینان رفتند و جانشان را فدای کشور و مردمشان کردند و اگر چنین شرایطی برای ما پیش آمد، حاضریم چنین کاری بکنیم یا نه.
 
این دانشجو در ادامه عنوان کرد: یکی از جنبه‌های عینی وجود شهدا مقبره است؛ اما نباید در همین حد باقی بماند. مسئولان باید این نیت و خلوص پاک را در یک برنامه‌ریزی مدون انجام دهند و به نوعی باید معنویت را امروزی کرد.
 
همچنین یکی دیگر از دانشجویان در خصوص تاثیر حضور شهدا در دانشگاه گفت: من مشکلاتم را با آن‌ها در میان می‌گذارم و اعتقاد زیادی به شهدا دارم؛ اما متاسفانه استقبال خوبی از حضور شهیدان در این دانشگاه نمی‌شود.
 
وی همچنین با اشاره به اینکه میزان استقبال خانم‌ها از آقایان از حضور شهدا بیشتر است، گفت: از آنجایی که خانم‌ها از لحاظ عاطفی و احساسی به شهدا نزدیک‌ترند، میزان استقبال آن‌ها هم بیشتر است.
 
انتقال فرهنگ ایثار، شهامت و شجاعت از نسلی به نسل دیگر و حفظ فرهنگ جهاد و مبارزه یکی از مهمترین مسائل در جامعه امروزی است که تدفین شهدا در سطح دانشگاه‌ها می‌تواند در این راستا از ارزشمندترین و با اهمیت‌ترین راهکارها قلمداد شود.
 
شهدا یادآور تاریخ، هویت و اصالت کشورمان هستند و وظیفه ما است که با ادامه دادن راه آنان از این تاریخ، هویت و اصالت حفاظت کنیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار