نماینده جامعه آزمایشگاهیان در سازمان نظام پزشکی کشور گفت: اجرا شدن برنامههای سلامت کشور منوط به واقعی شدن سرانه سلامت است.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، محمد صاحبالزمانی در جمع متخصصان آزمایشگاهی داخلی و خارجی با اشاره به شهدای دفاع مقدس، مقاومت مردم در سالهای اخیر و تلاش مسئولان گفت: سیاستهای بیاعتبار کارشناسانه مسئولان عرصه اقتصاد را بر مردم تنگ کرده است.
وی با بیان اینکه فعالان تولید و صنعت نمیتوانند برنامهریزی کنند، افزود: مسئولان امروز دانشگاهی را در دل دانشگاه دیگر می بلعند و چندی بعد هضم آن مشکل میشود سپس آنها را از یکدیگر سوا میکنند، دانشجویان و اعضای هیئت علمی و مردم چه تکلیفی دارند؟!
فساد آشکار و پنهان در بخشهای خدماتی
نماینده جامعه آزمایشگاهیان در سازمان نظام پزشکی کشور گفت: نارکارآمدی و فساد آشکار و پنهان در بخشهای خدماتی کشور بیداد میکند.
صاحبالزمانی افزود: سیاستهای تنگ نظرانه خلاقیت را در جامعه کم میکند و تملق را جایگزین هشدار و ابتکار میکند.
وی گفت: امروزه مردم از وضعیت نظام سلامت کشور ناراضیاند، مقام معظم رهبری در چشم انداز بیست ساله کشور فرمودند «در منطقه باید اول باشید و هر کسی در هر جایگاهی که هست باید به فکر آرامش اقشار محروم جامعه باشد، عدالت را جایزگین ظلم و تجاوز کنید» همچنین در حوزه سلامت فرموده است «مردم باید دغدغه درمان داشته باشند و مشکلات اقتصادی نداشته باشند».
در دو سال گذشته هیچ قدمی برداشته نشده است
نماینده جامعه آزمایشگاهیان در سازمان نظام پزشکی کشور در ادامه گفت: در برنامه چهارم توسعه کشور سهم سرانه مردم در حوزه سلامت 30 درصد باشد مصوب شد که آقایان گفتند «برنامه چهارم توسعه را قبول نداریم» و این مصوبه حتی در برنامه پنجم توسعه نیز اجرایی نشد؛ در دو سال اخیر نیز هیچ قدمی در حوزه سلامت برداشته نشده حتی برعکس نیز اتفاق افتاده است.
صاحبالزمانی با بیان اینکه سهم واردات در ایران بیش از هزار میلیارد تومان و سهم تولیدات داخلی 200 میلیون است افزود: وضعیت کشور ما در مقایسه با منطقه نگران کننده است در حالی که رهبری تاکید کردند که باید در حوزه تجهیزات در منطقه اول باشیم.
وی در ادامه فاکتورهای اساسی خطاهای پزشکی در کشور را مشکل در تجهیزات دارویی، ارائه کننده خدمات و وجود اجناس نامرغوب دانست و افزود: هیچ گونه نظارت و ارزیابی اساسی بر اجناس پزشکی نیست و هیچ کسی در وزارت بهداشت مسئولیت آن را نمی پذیرد.
رویمان نمیشود ایران را با کشورهای دیگر مقایسه کنیم
صاحبالزمانی گفت: نسبت بودجه سلامت سه ممیز 87 دهم درصد نسبت به بودجه کل کشور است و هزینه مردم نیز 70 درصد و در حالی که هزینه دولت و بیمه ها 30 است رویمان نمی شود این وضعیت را با کشورهای دیگر مقایسه کنیم.
نماینده جامعه آزمایشگاهیان در سازمان نظام پزشکی کشور تصریح کرد: در حالی که سهم مردم در سلامت در آلمان و فرانسه و انگلیس 18 درصد، در ژاپن 19 درصد و در ترکیه 20 درصد است.
صاحبالزمانی گفت: در کشور ما برنامهریزی اساسی نمی شود، مسئولان در مصاحبه های خودشان سخنان زیبایی می گویند در حالی که در تخصیص بودجه از 14 ردیف حوزه سلامت در ردیف 13ام است.
وی با بیان اینکه کشور برای مردم است و حق مردم نیز باید ادا شود، گفت: این همه تحقیق و تفحص در حوزه پزشکی انجام می شود ولی هر سال وضعیت مردم بدتر می شود با سخنرانی که مشکل مردم حل نمی شود، قائم مقام وزیر بهداشت باید پاسخگو باشد.
صاحبالزمانی اجرای طرح پزشک خانواده در ایران را یک برنامه شکست خورده بیان کرد و گفت: تا سرانه سلامت واقعی نشود هیچ برنامه ای اجرا و حق مردم ادا نمی شود.
در پایان افتتاحیه این کنگره از فاطمه قدس، بهروز حاجیان تهرانی، محمد مجتبایی، بهرام نیک منش و حبیب ضیغمی به عنوان منتخبان جایزه حکیم جرجانی آزمایشگاهیان کشور تجلیل شد.
نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی هم زمان در حاشیه این کنگره در حال برگزاری است.
ششمین کنگره بین المللی و یازدهمین کنگره ارتقای با حضور مسئولان استادان و مختصصان علوم آزمایشگاهی و متخصصانی از کشورها ایتالیا، هندوستان، اسپانیا، استرالیا، چین، امارات، آلمان، آمریکا و فرانسه از صبح امروز در سالن همایش های بین المللی رازی آغاز شده و تا سوم اردیبهشت امسال ادامه دارد.