رابط کاربری شرکت های سازنده
تقریبا تمامی کارخانه های تولید کننده تلفن هوشمند اندرویدی، از رابط کاربری یا اینترفیس اختصاصی شان بر روی اندروید خالص گوگل بهره می برند تا به زیبایی، کارایی و کاربردپذیری آن بیافزایند. برای مثال اچ تی سی از Sense UI، موتورولا از MotoBlur و سامسونگ از TouchWiz بهره می برد.
البته در این میان برخی شرکت های تولید نرم افزار هم رابط کاربری ویژه خودشان را برای تلفن های مختلف عرضه می کنند که می تواند جایگزین رابط کاربری کارخانه شود. با این حال دل کندن از قابلیت های اینترفیس کارخانه گاهی سخت است، بهخصوص اگر با چیزی مانند ویجت های بسیار جذاب و زیبای رابط کاربری اچ تی سی روبرو باشید.
دوربین
اگر جزو گروهی هستید که همیشه با دوربین موبایل تان تعداد زیادی عکس می گیرید، باید هنگام انتخاب به این موضوع هم گوشه چشمی داشته باشید. درست است که امروزه دوربین تلفن ها بسیار قدرتمند شده و بر روی کاغذ مشخصات بسیار عالی دارند، اما بهترین روش انتخاب، تست دوربین موبایل قبل از خرید است.
مگاپیکسل تنها مشخص می کند که عکس های دوربین چقدر بزرگ خواهند بود و نشان دهنده میزان کیفیت دوربین و عکس های آن نیست. پس هیچ گاه بدون آزمون و تنها به دلیل نوشته های درون کاتالوگ موبایل، یک دوربین موبایل 8 مگاپیکسلی را بهتر از یک دوربین موبایل 5 مگاپیکسلی ندانید.
در فروشگاه یا بر روی تلفن دوستان تان، چند عکس (به ویژه در نور کم) بگیرید و ببینید کیفیت آنها در مقایسه با دیگر تلفن ها چگونه است.
اگر هم امکان مقایسه عملی دوربین ها را نداشته باشید، خوشبختانه در صفحه ویژه مدل های دوربین در سایت فلیکر، می توانید عکس های گرفته شده توسط هر دوربین را در شرایط مختلف دیده و با یکدیگر مقایسه کنید.
عمر باتری
یکی از بزرگترین مشکلات تلفن های هوشمند مدرن، عمر باتری کم آنها است. البته عمر باتری تنها منحصر به نوع موبایل نیست و به عوامل گوناگونی، از جمله شیوه استفاده هم بستگی دارد. اما بهترین راه برای جلوگیری از افتادن در دام چنین مشکلی، مطالعه مقالات مقایسه ای و آزمایش های عملی انجام شده در باره عمر باتری مدل های مختلف در اینترنت است.
با توجه به همراهی دائمی این گجت با شما، پیشنهاد می کنیم قبل از هر مشخصه سخت افزاری دیگر، به دنبال عمر باتری بیشتر به لطف باتری قوی تر در تلفن هوشمندتان باشید.
پردازنده
در مورد پردازنده تلفن های هوشمند هر روزه شاهد حضور نام ها و مشخصات بسیار متنوعی هستیم، از «اسنپ دراگون» تا «هامینگ برد» یا OMAP. اما تفاوت حقیقی میان این مدل ها در چیست؟
علاوه بر اینکه می توانید در اینترنت مقالات فراوانی در خصوص مقایسه پردازنده تلفن های هوشمند پیدا کنید، همیشه به خاطر داشته باشید که عوامل بسیار زیادی بر سرعت تلفن تاثیر دارند و پردازنده تنها چیزی نیست که بخواهید برنامه خرید موبایل جدیدتان را بر پایه آن طرح ریزی کنید.
برای مثال سرعت در تلفن های هوشمند اندرویدی تا حد فراوانی تحت تاثیر نسخه سیستم عامل مورد استفاده است و نسخه های جدید کارایی بهتر و سریع تری داشته اند. پس ممکن است یک تلفن با سیستم عامل جدیدتر و پردازنده پایین تر، سرعت و کارایی بهتری نسبت به یک مدل با پردازنده بالاتر و نسخه قدیمی تر اندروید داشته باشد.
البته در این زمینه استثناء هایی هم وجود دارد. مثلا اگر قصد دارید تعداد بسیار زیادی ویدیو با گوشی تان ضبط کرده، آنها را ویرایش کنید یا اینکه مشغول بازی های سه بعدی با کیفیت بالا شوید، باید به دنبال یکی از بهترین پردازنده های بازار باشید.
شاید یک پردازنده چهار هسته ای حداقل 1.2 یا 1.5 گیگاهرتزی حسابی شما را راضی نگه دارد. اما اگر جزو این گروه نیستید، حواس تان باشد به دام وسوسه بازار برای هزینه های سنگین و پردازنده های پرقدرت نیافتید.
زیرا هنگام باز کردن برنامه ها، کار با ویجت ها یا جابهجا شدن بین صفحات، چیزی که شاید بیشتر از پردازنده اهمیت داشته باشد، نسخه اندروید و سرعت و کارایی رابط کاربری به کار رفته روی تلفن است.
نوع صفحه نمایش
همه کارخانه ها این روزها موبایل های خود را با مدل های مختلف صفحه نمایش عرضه می کنند و مرتبا در حال آزمایش نام هایی همچون Super LCD و AMOLED یا qHD هستند.
این نمایشگرهای جدید همچون شمشیر دو لبه اند. در حالی که باعث می شوند تصاویر موبایل شما بسیار جذاب و زیبا دیده شوند، ممکن است حسابی شیره جان باتری شما را بمکند و شارژ آن را به سرعت تمام کنند. بسیاری از صفحه نمایش های امروزی بسیار شبیه به هم کار کرده و به نمایش تصاویر می پردازند، در حالی که مصرف باتری آنها با هم فرق می کند.
و البته شاید یکی از مهمترین آزمون ها قبل از انتخاب تلفن هوشمند، امتحان مدل ها در نور مستقیم خورشید باشد تا ببینید کدام یک تصاویر و نوشته ها را بهتر نمایش می دهند.
تست هایی هم که تا کنون انجام شده، نشان می دهد که کیفیت انواع مختلف صفحه نمایش های امروزی تقریبا یکسان است و نمی توان با اطمینان از برتری یکی بر دیگری صحبت کرد. پس بهتر است به جای نگرانی درباره نوع صفحه نمایش، به فکر رزولوشن آن، عمر باتری، نوع پردازنده و دیگر موارد ذکر شده در این درس باشید.
کیفیت ساخت و طراحی
شما به دنبال خرید یک ابزار هستید که احتمالا چندین ماه یا چند سال دائما شما را همراهی می کند و اغلب اوقات در دستان شما است. پس این نکته مهم را در نظر داشته باشید که شما باید از ظاهر آن خوش تان آمده و هنگام کار با آن از طراحی ارگونومیک اش احساس راحتی کنید.
پس تنها به نوشته های درون کاتالوگ ها و عکس های اینترنتی مدل های مورد نظرتان اکتفا نکنید. آنها را از نزدیک دیده و در دست بگیرید، کمی با آنها کار کرده و در منوهای شان جابهجا شوید. تلفنی همراهی را انتخاب کنید که از ظاهر، طراحی، صفحه کلید و نحوه قرار گیری آن در دست، بیشترین احساس راحتی و رضایت را دارید.
امید میرود با مطالعه کامل بخش اول و این بخش(دوم)، با آگاهی بیشتری اقدام به خرید یک موبایل اندرویدی برای خود یا دوستانتان بکنید.