به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، مهارت نه گفتن یکی از لازمههای موفقیت فرد در زندگی شخصی و اجتماعیاش است. هر فردی، برای خود عقاید، ایدهها و اهدافی دارد، شیوهای زندگی را برای خود برگزیده است و لازم است در مواردی که احساس کند این اهداف و ایدهها در برآورده شدن آنها با احتمال بروز مشکل روبهرو خواهد شد از مهارتهای خاصی استفاده کند تا بتواند خود را در مسیر مناسبی که برای خود انتخاب کرده نگه دارد. انسان اراده و اختیار و آگاهی دارد. بر اساس اراده خود میتواند تصمیماتی برای زندگی داشته باشد. این تصمیمها موارد بسیار جزیی یا موارد بزرگ و پراهمیت را شامل میشود، آنچه که به عنوان مانعی او را از عملی کردن تصمیمات خود باز دارد باید به نحوی از گذر مسیر او برداشته شود. برای چنین اقدامی قاطعیت، قدرت و به عبارتی مهارتهایی چون نه گفتن و... مورد نیاز است.
در واقع « نه» گفتن به خود « نه» گفتن به موقعیت هایی است که به هر شکلی سلامت جسمی ، روانی و اجتماعی ما را تهدید می کند و ما را از دستیابی به اهداف زندگی باز می دارد و « نه» گفتن به دیگران رد درخواست ها و پیشنهادهای دیگران است زمانی که این درخواست ها برای ما مشکلات جدی ایجاد می کند.
بنا بر این گزارش امروزه نه گفتن و ایستادگی در مقابل عوامل آسیب رسان همچون دخانیات با توجه به شیوع بالای مصرف آن بسیار پراهیت است. یکی از دلایل مهم گرایش افراد به خصوص جوانان به دخانیات و عدم نه گفتن به تعارفات دوستانه به استعمال هرگونه ماده دخانی کم نیاوردن در بین همسالان خود است. ریشه اصلی قدرت در برابر این موضوعات به تربیت خانوادگی برمی گردد.
در واقع یکی از عواملی که سبب کاهش میزان مصرف مواد دخانی در بین نوجوانان و جوانان در کشور می شود، آموزش مهارت «نه» گفتن به کودکان است. والدین باید مهارت نه گفتن را به کودکشان آموزش دهند و با دادن شخصیت و آگاهی به او، کودک را توانمند می کند تا در برابر تصمیمات نادرست شان جواب منفی دهد.