رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز از اعتیادآور بودن 5 برابری قلیان در برابر هروئین خبر داد.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، محمدحسن ناصری در همایش روز جهانی بدون دخانیات که در تالار امام جواد (ع) وزارت بهداشت که صبح امروز برگزار شد گفت: دخانیات و مواد افیونی عموما در بسیاری از بیماریهای روحی و مرگ زودرس به ویژه در جوانان نقش عمدهای را دارد.
وی افزود: سالانه در کشور یک هزار و 750 میلیارد تومان هزینه مصرف دخانی و دو برابر این میزان هزینه درمان بیماریهای این صنعت در کشور میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: مصرف دخانیات واقعیت تلخی است که در زندگی مدرن رواج شده و از یک رفتار ناهنجار فراتر رفته به گونهای که به عنون یک ابزار در حال رشد به کار گرفته میشود.
وی با بیان اینکه مصرف قلیان با تبلیغ بیضرر بودن درجمع خانوادهها و اماکن عمومی در حال ترویج است افزود: مسئولان فرهنگی باید خطرات مواد اعتیادآور را در جامعه اطلاعرسانی کنند.
وی یادآور شد: براساس آمارهای مختلف گرایش به مصرف قلیان به سن حدود 13 سال رایجتر شده است در حالی که تنها سه درصد از نوجوانان 13 تا 15 سال کشورمان از مضرات این مواد آگاهی دارند.
ناصری گفت: جوانان با مصرف یک وعده قلیان به اندازه بیست تا پنجاه نخ سیگار به بدن خود آسیب میرسانند.
وی یادآور شد: صددرصد دختران سیگاری و 75 درصد پسران سیگاری قلیان مصرف میکنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: قلیان تهیه شده از تفالههای تنباکو با ترکیبی از طعمهای مختلف و با تولید گاز co2 عامل سرطانهای مختلف است.
ناصری در پایان گفت: مصرف دخانیات چهارمین عامل پرخطر در جهان شناخته شده است.
شما که دانشجوييد آيا نکشيدن قليان کار خوبيست؟