به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، حجتالاسلام والمسلمین علیاکبر روحانیمقدم، کارشناس مشاور دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به فعالیت سایتهای همسریابی گفت: هیچ معیار صحیحی در این سایتها برای شروع یک زندگی خوب و قابل قبول رعایت نشده است.
کارشناس مشاور دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی افزود: زندگی که از طریق این سایتها و بر پایه بدبینی و بددلی آغاز شده باشد یک روز قطعاً به جدایی و یا پوچی خواهد رسید و این عشق آتشین بعد از چند سال رو به سردی و خاموشی خواهد رفت. این سرنوشت از آن کسانی است که به اینگونه سایتها برای انتخاب همسر تکیه میکنند. جامعه باید با نگاهی آگاهانه، نسبت به هر انتخابی عمل کند. تکیه بر سایتهای همسریابی برای انتخاب همسر، غیر منطقی و حتی دور از عرف است.
وی ادامه داد: فردی که قرار باشد یک زندگی را آغاز کند، در شروع به دنبال فرد ایدهآل زندگی خود است، در این حال معیارهای صحیح و گوناگونی برای انتخاب کردن دارد. برای انتخاب شدن افراد بجای تکیه بر سایتهای همسریابی اگر بتوانند مبانی ارزشی اجتماع را در کنار دین رعایت کنند، میتوانند بهترین نتیجه را کسب کنند. در بررسی این انتخاب، جامعه مواردی را به عنوان ارزش در خود دارد به عنوان مثال در اجتماع ارتباط نامشروع را خلاف و گناه میدانند در حالی که نوعی از ارتباط نامشروع، میتواند در سایتهای همسریابی شکل گیرد.
وی با تاکید بر معیارهای صحیح در امر ازدواج افزود: در بسیاری از کشورها، حتی کشورهای غیر اسلامی بعضی از ارتباطات را با جنس مخالف، خلاف و ناصحیح میدانند. باید بدانیم که این ارتباطات در این فضا و سایتها، اتفاق خواهد افتاد. اگر در جامعه بخواهیم به دنبال معیارهای درست و صحیح باشیم، باید الگویی صحیح از رفتار در جامعه پیاده کنیم. به عنوان مثال، یک خانم میتواند با حضور سالم، پاک و مفید در اجتماع و همچنین متناسب با عرف ضمن رعایت حجاب با مشارکت در فضاهای اجتماعی مانند جلسات و دانشگاهها، دیده شود که در نهایت این امر حق انتخاب در این باره را قطعاً قویتر خواهد کرد.
فضای بدبینی در خانوادههای شکل گرفته از سایتهای همسریابی، همیشگی است
کارشناس مشاور دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با اشاره به عواقب استفاده از سایتهای همسریابی در زندگی آینده گفت: هنگامی که افراد ارتباطی را در فضای مجازی برقرار میکنند در نهایت هم اگر فردی به موجب این سایتها موفق به ازدواج شود، در تمام عمر خود یک فضای بدبینی نسبت به طرف مقابلش در ذهن او شکل میگیرد، چرا که با خود این ذهنیت را که از کجا مشخص و معلوم است که همسرش همانطور که مشخصات خود را در این سایت درج کرده است و با او از طریق این فضا آشنا شده است با فرد دیگری آشنا نشده باشد؟ و شاید در این فضا با دیگران هم ارتباط داشته باشد. این بدبینی چه از سمت خانم و آقا دوطرفه است.
روحانیمقدم با اشاره به وظیفه نهادهای دولتی در این امر اضافه کرد: در بحث فضای مجازی قطعا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به صدور مجوز برای چنین سایتهایی باید دقت و نظارت جدی و مستمری داشته باشد. متولیان این امر مانند وزارت ورزش و جوانان نیز میتوانند در این امر با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشارکت داشته باشند چرا که قطعا در وزارت ورزش و جوانان مباحث زنان، جوانان، معاونت امور بانوان و ... وجود دارد که در این امر این وزارتخانهها بهتر میتوانند مدیریت داشته باشند.
وی افزود: در کل باید گفت نهادهای مسئول مانند وزارت ورزش و جوانان با رسیدگی به این امر بهطور مستمر و با نظارت دقیق پیگیر باشند و نتایج حاصل از این سایتها مانند میزان ازدواجهایی که از طریق این سایتها اتفاق افتاده است، مدیران و مسئولان این سایتها، هویت و صلاحیتشان بررسی شود و همچنین معیارهایی را که در بحث انتخاب همسر به آنها پرداخته میشود چقدر کارشناسی شده است، بررسی کنند.
کارشناس مشاور دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: قطعاً نهادهایی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین وزارت ورزش و جوانان کارشناسان و مشاورانی دارند که میتوانند به این سایتها نظارت داشته باشند. در کنار این نهادها سازمان تبلیغات اسلامی و یا دفتر تبلیغات اسلامی قم میتوانند نسبت به این موضوع ورود خوبی داشته باشد. مبحث چنین سایتهایی حتی با توجه به اینکه روز به روز در اجتماع گرایش به آنها زیاد میشود باید در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شود و اگر قرار است که مدیریت در این سایتها ایجاد شود و یا برنامه و فرهنگی جدید از بوجود آمدن این سایتها در جامعه شکل گیرد، در این شورا تصمیمگیری کلان اتفاق افتد.
اجرای طرح کوچه خوشبختی؛ راهی برای کاهش طلاق
وی با اشاره به فعالیتهای فرهنگی و آمورزشی در مشهد برای جوانان در امر شناساندن مسائل پیرامون ازدواج گفت: در شهر مشهد مقدس، هماکنون طرحی با عنوان «کوچه خوشبختی» در حال اجرا است. این طرح اگر در کل کشور فراگیر شود، قطعاً در شکلگیری جوانان در انتخاب همسر تاثیر بسیار خواهد داشت و میتواند راهی بهتر از راهاندازی سایتهای همسریابی باشد. در بخشی از این طرح به دختران که احساسی وارد اینگونه قضایا میشوند به طور جدی آموزش داده میشود که در مواجه با این سایتها، آگاهانه برخورد کنند.
روحانیمقدم افزود: اگر چنین برنامههایی در کشور باشد قطعا دانش و آگاهی در جامعه بالا خواهد رفت که در نتیجه میتوان از ازدواجهایی که منجر به طلاق میشود، جلوگیری کنیم. دولت فعلی و به ویژه دولتی که به زودی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد باید به اینگونه مسائل مانند طرح کوچه خوشبختی که کار بسیار پرمحتوا و دقیقی است بپردازد. چرا که در این طرح سال گذشته حدود 10 هزار زوج جوان شرکت کردند. در سال جاری هم در چند مرکز با آموزش به جوانان مانند آموزش به مجردین پسر و دختر این فعالیت را آغاز کردهایم. در این طرحها کارشناسان روانشناس و مشاوران دینی و قرآنی به جوانان آموزش میدهند.
وی بیان کرد: در نهایت اگر آموزش صحیح به جوانان و جامعه در مورد زندگی و مسائلی مانند چگونگی برخورد با سایتهای همسریابی و مانند آن داده شود، قطعاً آمار طلاق در کشور بسیار کم خواهد شد و ازدواج آگاهانه و به هنگام اتفاق خواهد افتاد، چیزی که مد نظر مقام معظم رهبری و تمامی بزرگانی است که در مبحث خانه و خانواده و بحث سبک زندگی در تلاش هستند. در کشور نیز مسئولان درباره این امر باید تلاش کنند که به امید خداوند متعال شاهد شکوفایی و کاهش آمار طلاق در کشور باشیم.
منبع: ایکنا
شما شروع کن