به گزارش گروه باشگاه دانشجویان «خبرگزاری دانشجو»، اولین فارغ التحصیل دوره دکتری خاکشناسی واحد خوراسگان با گرایش شیمی و حاصلخیزی، در پایان نامه خود، روشی جدید را در پالایش لجن فاضلاب های صنعتی از فلزات سنگین ابداع کرد.
شهرام گودرزی در پایان نامه دکتری خود، با عنوان «گیاه پالایی لجن فاضلاب از فلزات سنگین نیکل، کادمیم و ... بوسیله گیاهان آبزی بومی شمال خوزستان»، روشی نو را برای تصفیه فاضلاب های صنعتی از عناصر و املاح فلزی سنگین ابداع کرد.
وی افزود: این روش که برای اولین بار در دنیا ابداع شده و مورد توجه مجامع علمی دنیا قرار گرفته، بسیار ارزان و سازگار با محیط زیست است. در این فرآیند با استفاده از گیاهان آبزی بومی شمال خوزستان مانند تیفا، بوریا، نی خیزران و ... به راحتی می توان لجن فاضلاب را قبل از استفاده در کشاورزی، از عناصر فلزی سنگین پالایش نمود و از آلودگی زنجیره های غذایی در محیط زیست جلوگیری گرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: هم اکنون برخی از کشورهای صنعتی دنیا مانند استرالیا، آمریکا، جمهوری چک و دیگر کشورها برای آشنایی با این روش ابراز تمایل نموده و خواهان انتقال فناوری آن هستند.
گودرزی گفت: این تحقیق کاملاً کاربردی است و می توان با احداث سامانه های نیزار مصنوعی در شهرک های صنعتی، جنب کارخانجات و صنایع بزرگ و روستاها، نسبت به تصفیه فاضلاب های صنعتی از عناصر سنگین و سایر آلودگی ها اقدام و از ورود این گونه آلاینده ها به زنجیره های غذایی جلوگیری کرد.
وی افزود: برای انجام این پایان نامه بیش از سه سال متوالی کار تحقیقاتی صورت گرفته و تاکنون دو مقاله در همایش های معتبر ملی و بینالمللی ارائه و یک مقاله ISI با IF 004/1 از این تحقیقات به چاپ رسیده است.