کد خبر:۴۶۹۵۹۰
رئیس انجمن علوم خاک ایران:

۲۰ هزار هکتار از اراضی حاصلخیز کشور سالانه قربانی تبدیل اراضی می‌شود

رئیس انجمن علوم خاک ایران گفت: خاک نقش مهم و کلیدی در امنیت غذایی دارد و در کشور ایران به دلایل مختلف از جمله تبدیل اراضی، سالانه ۲۰ هزار هکتار از اراضی حاصلخیز کشور تخریب می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری دانشجو از اهواز، نشست بررسی وضعیت خاک های کشاورزی در ایران با حضور دانشجویان و اساتید دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز و با سخنرانی رئیس انجمن علوم خاک ایران به مناسبت هفته پژوهش برگزار شد.

 

در این نشست رئیس انجمن علوم خاک ایران اظهار داشت: قدیمی‌ترین آثار کشاورزی مربوط به 12 هزار سال قبل توسط کاوشگران در کشورمان کشف‌شده است؛ اما امروز استفاده‌های غیراصولی از منابع خاک موجب شده بسیاری از صاحب‌نظران در این حوزه نسبت به آینده کشور در حوزه خاک نگران باشند.

 

وی تصریح کرد: از 165 میلیون هکتار مساحت کشور، 18 و نیم میلیون هکتار آن اراضی کشاورزی تحت کشت است که از این میزان نیز یک و نیم میلیون هکتار قابلیت کشت ندارد و باید از بخش کشاورزی خارج شود.

 

رئیس انجمن علوم خاک کشور گفت:60 درصد از 18 و نیم میلیون هکتار ارضی کشاورزی کشور اراضی دیم و 40 درصد اراضی آبی است که بیش از یک‌میلیون هکتار از این ارضی در کلاس یک قرار دارد و سالانه به دلایل مختلف بخش قابل‌توجهی از این اراضی نیز تحت آیش(نکاشت) قرار می‌گیرد.

 

گرجی عنوان کرد: سرانه اراضی نسبت به افراد در سال 1345، شش‌صدم درصد بوده که بر اساس بررسی‌های علمی انجام‌شده با توجه به اینکه بسیاری از اراضی حاصلخیز در کنار شهرها قرارگرفته و به‌سرعت تغییر کاربری داده و به ساختمان تبدیل می‌شود، در سال 1400 این میزان به 16 صدم درصد می‌رسد.

 

وی با اشاره به اهمیت مسئله امنیت غذایی در کشور گفت: امنیت غذایی یکی از مؤلفه‌های امنیت ملی در هر کشور است که خدشه‌دار شدن این امنیت می‌تواند مشکلات بسیاری را ایجاد کند.

 

رئیس انجمن علوم خاک کشور گفت: خاک خدمات عمده‌ای مانند تولید محصول و تأمین امنیت غذایی، تولید مواد اولیه و تعادل بخشی به محیط را انجام می‌دهد.

 

وی تصریح کرد: بسیاری از مشکلات مانند بروز گرد و غبارها در استان خوزستان و سایر استان های کشور ناشی از درست استفاده نکردن از منابع خاکی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار