به گزارش باشگاه دانشجویان «خبرگزاری دانشجو»، تولید ناخالص ملی در یونان بیش از 20 درصد کاهش یافته و همچنین نرخ رسمی بیکاری در این کشور به نزدیک 30 درصد رسیده است.
در اوایل سال 2013 میلادی بیکاری در بین جمعیت جوان و تحصیلکرده یونان از مرز 56 درصد گذشته، اما ورای تمام این مشکلات اقتصادی، وضعیت نامعلوم 750 استاد دانشگاه است که پس از انتخاب، همچنان منتظر انتصاب در هیئت علمی هستند.
تمام این استادان دارای مدرک دکتری و اعتبار تحقیقاتی هستند که بسیاری از آنها نیز دورههای فوق دکترای خود را در خارج از کشور گذراندهاند؛ به علاوه اعتبار مدارک آنها برای مدت طولانی مورد بررسی قرار گرفته و سلسله مراتب گزینش آنها برای عضویت در هیئتهای علمی نیز پشت سر گذاشته شده است، اما این اساتید به جای مشغول به کار شدن، از «فهرست انتظار» سردرآوردهاند.
تن دادن دولت یونان به خواستههای اتحادیه اروپا و صندوق جهانی پول برای کم کردن خدمات عمومی در این کشور، به نوعی به منزله گروگان گرفتن این محققان جوان در این کشور است.
در سال 2012 میلادی برای نخستین بار، وزیر علوم یونان هیچ استاد دانشگاهی را در این کشور منصوب نکرد و آخرین سالی که برای جذب اعضای جدید هیئت علمی اقدام شد سال 2010 میلادی بود.
به نقل از پایگاه اینترنتی یونیورسیتی ورلدنیوز، در واقع این 750 استاد یونانی در هر دو بعد شخصی و حرفهای قربانی شدهاند؛ چرا که پس از مدتی دچار بیمیلی و بیانگیزگی شده و ناچارند به مشاغل کوتاه مدت غیردانشگاهی روی آورند یا اینکه کشور را برای دستیابی به موقعیتهای تحقیقاتی به مقصد اروپا، آمریکا و استرالیا ترک کنند.
در این صورت آنها به جمع 130 هزار فارغالتحصیل یونانی خواهند پیوست که همچنان در خارج از یونان مشغول به کار هستند و در نتیجه دانشگاههای این کشور ناچارند درهای خود را به روی استادان جوان ببندند و دیگر امیدی به تولید دانش جدید از طریق تحقیقات علمی نخواهند داشت.