طی بررسیهای انجام شده وزیر بهداشت کشورهای توسعهیافته پزشک نیست و در کشورهای کمتر توسعهیافته پزشک است؛ شما در این مورد نظر دهید.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، طی بررسی های انجام شده وزیر بهداشت کشورهای توسعه یافته مانند استرالیا، اتریش، دانمارک، فرانسه، آلمان، کره جنوبی، هلند، سنگاپور، روسیه، نیوزلند، انگلستان، ایرلند شمالی، اسکاتلند، ایالات متحده و یونان پزشک نیست، در حالی که در کشورهای کمتر توسعه یافته همچون آلبانی، باماها، کامبوج، اندونزی، عراق، اندونزی، مالزی، مکزیک، آفریقای جنوبی، چین و هنگ کنگ وزیر بهداشت پزشک است.
آیا به نظر شما با توجه به دید درمان محور و تخصص بالینی وزیر پزشک، ضعف در مدیریت و سیاستگذاری وزارت بهداشت، مشکلات بیمه ها، زیرمیزی ها، گرانی دارو، اجرا نشدن برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع و ... در ایران، وزیر بهداشت دولت یازدهم الزاماً باید پزشک باشد یا خیر؟ چرا؟
سلام
متاسفانه اکثرا ديد مردم اينه که يه پزشک خوب مي تونه يه وزير خوب هم باشه ولي خوشحالم که شما به اين موضوع پرداختيد و داريد نشون ميديد که اکثر کشورها فهميدند که موضوعات کلان نظام سلامت ربطي به تخصص هاي باليني نداره.
البته اشکالي نداره که وزير پزشک باشه ولي چيزي که مهمه اينه که سابقه اجرايي قوي تو اين زمينه داشته باشه و سياستگذاري و اقتصاد سلامت رو به خوبي بلد باشه و يه مدير خوب باشه و يه نکته ي خيلي مهم هم اينکه شناخت درستي از مشکلات موجود و راه حل هاي اصلي داشته باشه.
آنچه براي وزير بهداشت الزام است درک به موقع اولويتهاي بهداشتي و آموزشي و همچنين اتخاذ تدابير متناسب است.حال اگر وزيري با اين توانايي محيط را هم لمس کرده باشد که بهتر
به نظر من وزير بهداشت بايد يک نيروي غير ازبخش درمان باشه چون نيروهاي درمان به نوک پيکان که همان درمان است نگاه ميکنن اما اگه بهداشتي ها باشن راهکارهاي پيشگيري روبهتر ارائه ميدن وکارميکنن وهميشه هم خودتون که ميگوئيدپيشگيري بهتر ازدرمان است وبخش بهداشت ميتونه راهکارهاي پيشگيري رودردستورکارقراربدن تا به راهکارهاي درمان وبحث امروز که همش دررابطه باتحريم دارو وگراني دارو وکمبود دارو وخيابان ناصر خسرواحتياجي نداشته باشيم وباتوجه به اينکه بالاي60درصدبيماريهاازطريق (آب وغذا وهواي )آلوده انتقاب مي يابدبهتر است وزير يکي ازجنس بهداشت محيطيا باشد که با اين موضوع سروکاردارن.
با سلام از آنجا که موضوعات کلان نظام سلامت ربطي به تخصص هاي باليني ندارد ولي شخص وزير مخصوصا وزير بهداشت بايستي مدير و مدبر باشد و زيرا هم مديريت نظام سلامت کشور به دست اوست يعني هم سياستگزاري و اجرا و بخش درماني نيز به عهده او مي باشد و آموزش پزشکان را نيز او با سياستگزاري درست در دانشگاههاي علوم پزشکي به عهده دارد پس بايستي به تمام جوانب آگاه باشد و بخش درماني را در اولويت قرار دهد زيرا رضايت مردم در نهايت از نحوه درست درمان و هزينه ها برآورده مي شود و به نظر من در تمام اين دوران انقلاب اسلامي سرکار خانم دکتر وحيد دستجردي هم مدير و مدبر و پزشک دانايي بود و ايشان صلاحيت وزير بهداشت را دارند و دلسوزانه به امور مردم رسيدگي مي نمود .
اصولا مديرمدبر مقتدر غيرپزشک بهتراست .تاکنون که وزارت بهداشت در تملک پزشکان بوده وضعيت دارو،درمان وروابط پزشک وبيمار وزيرميزي .غيره راديديم چه اشکالي دارد يکي دو دوره هم از مديران غيرپزشک درسطح وزارت وپستهاي کليدي معاونتها استفاده شود . واز مديرکل هاي توانمند غيرپزشک وکارشناسان مجرب حتي قراردادي بهره برد .
به نظر من وزير بهداشت بايد پزشک باشه. چطوره در بحث وزارت خانه هاي ديگر بايد وزير نخبه انتخاب بشه ولي در اين وزارتخانه که محل پرورش نخبگان جامعه است يکي از خود اين نخبگان زمام امور رو در دست نگيره و اونو به يه فرد غير نخبه و غير متخصص بدن؟ وزارت بهداشت متعلق به پزشکان و نخبگان است. لطفا دوستاني که تو حوزه سلامت نيستن راجع به اين وزارتخونه نظر ندن. متشکرم
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
متاسفانه اکثرا ديد مردم اينه که يه پزشک خوب مي تونه يه وزير خوب هم باشه ولي خوشحالم که شما به اين موضوع پرداختيد و داريد نشون ميديد که اکثر کشورها فهميدند که موضوعات کلان نظام سلامت ربطي به تخصص هاي باليني نداره.
چون ديد درمان محور نداره
حداقل بايد کشورهاي توسعه يافته رو الگو قرار بديم