ده سال پیش، سونی اریکسون یکی از پرفروش ترین برندهای گوشی تلفن همراه در دنیا بود. اما چند سالی هست هیچ خبری از این برند مشهور و پرفروش نیست.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، ده سال پیش، سونی اریکسون یکی از پرفروش ترین برندهای گوشی تلفن همراه در دنیا بود. اما چند سالی هست هیچ خبری از این برند مشهور و پرفروش نیست.
همین طور باید به Cingular اشاره کرد که یکی از معروف ترین اپراتورهای وایرلس شناخته می شد. به احتمال زیاد نام Compaq را زیاد روی وسایل کامپیوتری دیده اید. اما چند سالی هست هیچ خبری از این برندهای مشهور و پرفروش نیست.
حقیقت این است که پیرو بحران اقتصادی جهانی، مدیریت ضعیف و سیاست های اشتباه، این برندها از بین رفته اند و احتمالا نام آنها برای نسل بعدی ما کاملا نا آشنا است.
برخی از این برندها، علاوه بر تحت فشار بودن صنعت کارشان، مدیریت بدی نیز داشته اند که منجر به از بین رفتن آنها شده است. از جمله می توان به سونی اریکسون و Saab اشاره کردSaab . که زمانی یکی از موفق ترین خودروسازان در ایالت متحده آمریکا به شمار می رفت پس از دهه 2000 میلادی به کلی از بین رفت و از خاطره ها محو شد.
برندهای دیگری همچون Compaq کاملا از بین نرفته بودند اما با مدیریت ضعیف کاملا نابود شدند. به طور مثال، Compaq که در سال 2000 میلادی حدود 20 درصد بازار کامپیوترهاش شخصی آمریکا را به خود اختصاص داده بود، پس از خریداری توسط شرکت HP و مدیریت ضعیف آنها، به طور کامل از صحنه رقابت حذف شد.
بقیه برندها نیز به دلیل سهم فروش پایین از بین نرفته اند، بلکه در نتیجه یک رویداد واحد ارزش خود را از دست دادند. به طور مثال،Lehman Brothers ،Wachovia و Washington Mutual دچار ورشکستگی شدند. این بانک ها از موسسات مالی بسیار موفق به ورشکسته های قرن اخیر تبدیل شدند.
در ادامه برندهای مشهور و بزرگی را معرفی می کنیم که دیگر اثری از آنها باقی نمانده است.
Compaq
کامپک، حدود 20 درصد بازار کامپیوترهای شخصی را در آمریکا در دست خود داشت. در سال 2001 میلادی، Compaq به عنوان یکی از برترین برندهای دنیا انتخاب و معرفی شده بود. در سپتامبر همان سال، شرکت رقیب یعنی HP اعلام کرد قصد خرید کامپک با قیمت 25 میلیارد دلار را دارد و این کار را انجام داد. فروش این کمپانیِ ترکیبی کاهش پیدا کرد و همه تلاش آنها رقابت با کمپانی آیبیام بود. اما در آخر، به دلیل بحران اقتصادی جهان، کاهش تقاضای کامپیوتر و مدیریت ضعیف، فروش هر دو شرکت کاهش پیدا کرد.
Washington Mutual واشنگتن میوچال، بزرگ ترین موسسه مالی و اعتباری ایالت متحده آمریکا بود. این موسسه در 25 سپتامبر سال 1889 میلادی تاسیس شد و نخستین وام خود را در سال1890 میلای پرداخت کرد. این موسسه تحت مدیریت کری کیلینگر بسیار موفق ظاهر شد و به مدت دو دهه یکی از مشهورترین موسسه های مالی و اعتباری آمریکا بود.
این موسسه همیشه دیگر بانک ها را به دلیل نخبه گرایی و صرفه جویی مورد تمسخر قرار می داد. اما مصادف با بحران اقتصادی آمریکا،WaMu از میان همه بانک ها بیشترین ضرر را متحمل و سرانجام توسط موسسه JPM خریداری شد – موسسه ای که زمانی او را مسخره می کرد.
Sony Ericsson سونی اریکسون نتیجه همکاری شرکت ژاپنی سونی و اریکسون سوئدی بود و در سال 2001 میلادی تاسیس شده بود. گوشی های موبایل این کمپانی بسیار سریع در میان کاربران محبوبیت پیدا کردند و سونی اریکسون به یکی از پرفروش ترین و محبوب ترین برندهای موبایل تبدیل شد.
به طوری که درهمان سال به عنوان سی و ششمین کمپانی موفق دنیا معرفی شد. از پرفروش ترین محصولات آنها باید به T68i، نخستین تلفن رنگی دنیا و K750i با دوربین و قابلیت پخش موسیقی و ظرفیت حافظه بالا اشاره کرد. اما بعدها، با ورود اپل به عرصه تلفن های همراه، محبوبیت سونی اریکسون کم شد و سرانجام در اکتبر سال 2011 میلادی به طور کامل سونی و اریکسون از هم جدا شدند.
Saab
شرکت اروپاییSaab، یکی از مشهورترین خودروسازان آمریکا بود. این برند حدود 900 سری اتومبیل موفق داشت که در دهه ها 1980 و 1990 میلادی میان شهروندان آمریکایی محبوبیت بسیاری داشتند. اما این برند در دهه 2000 دچار شکست شد .
در سال 2000 میلادی، جنرال موتورز که نیمی از سهام شرکت را داشت، نیم دیگر را نیز خریداری کرد اما خودش نیز در سال 2009 میلادی ورشکست شد و Saab را نیز در سال 2010 میلادی فروخت. در سال 2008، Saab حدود 21368 دستگاه اتومبیل فروخته است. در سال بعد، فروش آنها به 8600 دستگاه رسید که واقعا بسیار کم بود.
Wachovia
در سال 2006 میلادی، بانک Wachovia به عنوان یکی از ارزشمندترین برندهای دنیا انتخاب شد. در سال 2008 میلادی جایگاه آنها به رتبه شصت و هفتمین برند مشهور دنیا رسید. اما در همان زمان این بانک چهارمین بانک بزرگ آمریکا بود. در سال 2009 میلادی، کمپانی Wells Fargo & Co این بانک خصوصی را با قیمت 15.1 میلیارد دلار خریداری کرد .