کد خبر:۲۵۶۳۶۱

ربات مکنده لخته خون ساخته شد

دانشمندان دانشگاه وندربیلت در تنسی آمریکا روباتی ساخته اند که می تواند لخته های خون را در مغز بمکد.

به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، دانشمندان دانشگاه وندربیلت در تنسی آمریکا روباتی ساخته اند که می تواند لخته های خون را در مغز بمکد. خون ریزی مغزی زمانی رخ می دهد که یکی از رگ های خونی در مغز پاره شود و خون از آن بیرون زند و لخته شود. این لخته بر روی بافت مغز فشار وارد کند.

 

این اتفاق یکی از متداول ترین اختلالات مغزاست که عملکرد طبیعی مغز را تحت تاثیر قرار می دهد. خونریزی مغزی در 40 درصد موارد با مرگ همراه است. امروزه از جراحی مغز برای برداشتن لخته ها خون استفاده می شود ولی این روش با خطرات زیادی همراه است.

 

در این روش جمجمه را سوراخ می کنند و لخته را از مغز خارج می کنند. ممکن است بافت های سالم مغز نیز بر اثر جراحی آسیب ببیند. در بعضی موارد آسیب ناشی از عمل جراحی از وجود لخته نیز خطرناک تر است.

 

به همین دلیل پزشکان اغلب امیدوارند با تجویز داروهای ضدالتهاب لخته های به وجود آمده را کوچک کنند تا نیازی به عمل جراحی نباشد. محققان دانشگاه وندربیلت آمریکا موفق شدند روباتی بسازند که می تواند لخته های خون را از درون مغز جمع آوری کند.

 

این روبات که توسط پزشکان و مهندسان این دانشگاه ساخته شده از دو لوله تشکیل شده است که یکی از آن ها درون دیگری قرار دارد.

 

لوله بیرونی کمتر از یک بیستم اینچ قطر دارد و از طریق یک سوراخ کوچک به داخل مغز فرستاده می شود. با استفاده از سی تی اسکن، روبات با دقت به درون مغز وارد و نوک لوله وارد لخته می شود.

 

سپس لوله داخلی سوزن مانند روبات که در انتها به یک پمپ مکنده خارجی متصل است به داخل لخته می رود. با حرکت و چرخش لوله داخلی در داخل لخته ، لخته به درون دستگاه مکنده فرستاده می شود.

 

این روبات در آزمایشگاه توانسته است 92 درصد از لخته های خون شبیه سازی شده را از بین ببرد. محققان در حال اضافه کردن سیستم تصویر برداری اولتراسوند بر روی این روبات هستند تا مطمئن شوند این دستگاه می تواند لخته را به صورت کامل از بین ببرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار