کد خبر:۲۵۵۲۲۶

ربات‌های پرنده، نسل جدید فناوری

محققین موسسه تحقیقات تکنولوژی فدرال سوئیس، موفق به طراحی و ساخت نوعی ربات پرنده شده اند.

به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»،  محققین موسسه تحقیقات تکنولوژی فدرال سوئیس، موفق به طراحی و ساخت نوعی ربات پرنده شده اند. «کوستاس آلکیس» یکی از اعضای گروه طراحی که خود متخصص ساخت سامانه های کنترل پرواز است در مورد این ربات می‌گوید: حسگرها یا همان سنسور ها به طور مستقیم به ملخ ها متصل اند و لحظه به لحظه، اطلاعات لازم را برای کنترل و هدایت ربات را دریافت و محاسبه می کنند.

 

به گفته این متخصص: این ربات مجهز به دوربین سه بعدی ست و می تواند به راحتی موانع پیش رو خود را تشخیص دهد.

 

یکی دیگر از متخصصین ربات‌های پرنده در موسسه تحقیقات تکنولوژی فدرال سوئیس می گوید: این دستگاه می تواند سرعت حرکت خود را تشخیص دهد و همواره موقعیت خود در فضا را تعیین و بازیابد. برای این منظور، چند دوربین مجهز به لامپ های پرقدرت LED و یک دستگاه جهت یاب کوچک بر روی آن نصب شده است. و اگر به هر دلیلی جا به جا شود می تواند موقعیت اولیه خود را بازیابد.

 

یکی از موارد مورد استفاده اینگونه روبات ها در مکان های صعب العبور یا خطرناک است از جمله برای بازرسی هواکش های بزرگ کارخانه ها که در حال حاضر، برای بازرسی چنین مکانی، باید فعالیت کارخانه را به حالت تعلیق درآورد و بازرسان را به محل اعزام کرد که در بسیاری از اوقات عملیات خطرناکی ست. اما استفاده از اینگونه پهپاد ها که به دوربین سه بعدی نیز مجهز است می‌تواند بازرسی را بسیار ساده و کم خطر کند.

 

نمونه هایی از اینگونه روبات ها موجود است که با اندکی تغییر در طراحی توانایی جا به جایی اشیاء کوچک را نیز دارند.

 

باید دانست که استفاده از این روبات بسیار ساده است. با فشار یک دگمه می توان آن را در جهت های مختلف هدایت کرد. سامانه هدایت خودکار آن حتی به آنهایی که تجربه کمی در این زمینه دارند امکان استفاده از آن را می دهد. تقریبا به سادگی یک بازی کامپیوتری ست.

 

اما با وجود تمامی این مسایل دو چالش اصلی در مورد اینگونه از روبات ها مطرح بود. نخست اینکه آن ها باید بتوانند در مکان های ناشناخته حرکت کنند، پس در درجه اول، نیاز به ساخت حسگرهای قوی و ویژه اینگونه مکان ها بود. دیگر اینکه باید سامانه ای طراحی و ساخته می شد که بتواند هم قابلیت هدایت خودکار در زمان پرواز داشته باشد و هم با فضای اطراف خود به ویژه در مکان های ناشناخته ارتباط برقرار کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار